reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Melduje sie i ja! Kawka zrobiona wiec czas na BB:-D:-D:-D
Doris- u mnie dzisiaj jakos gladko poszlo, z tym ze musialam podkarmiac, ale ostatni dzien i laba, dla mojej córci oczywiscie;-):-) Szkoda, ze jakis wirusik sie u Was przyplatal, zdrówka dla Dawidka!!

Sylwia to juz 4 lata w jednym miejscu, wooow!!!

reklama
Dzień dobry:-).Ja siedzę na internecie i przeglądam wózki bo czas juz konkretnie szukac.Sylwia.m co do BD6 to nie wiem kto tu ma racje moi znajomi polacy wzięli tam domek na kredyt parę miesięcy temu i strasznie sobie chwalą dzielnice i i ktos z ich rodziny tez tam mieszka już długi czas i też niby wszystko gra.Co na temat sąmsiadów to bardzo dobrze się wypowiadali.Ok.miejsza z tym ja tam byłam tylko na kawce to nie mi się wypowiadac:-p.Kurcze widziałam na ebey wózek który mi odpowiada,ale czy to możliwe że przesyłka moze byc za darmo jeżeli on kosztowac będzie maksymalnie około50f?Mi się wydaje ze temu komuś to się chyba to nie opłaca i nie wiem czy warto go licytowac.Było tam napisane Free collection in person service to United Kingdom.Co myślicie?

Kasia to znaczy że odbiór osobiście:tak: a jeśli chodzi o BD6 to ja napisałam, że pewnie są dobre części i złe. Wiesz, tam gdzie ty mieszkasz też jest fajnie, ale miałam kiedyś znajomych którzy mieszkali w innej części BD2 i tam było pełno pakistanów:baffled: więc jest różnie z dzielnicami:-)

Aguś nie wjednym miejscu, tylko w jednej dzielnicy:-p Domy kilka razy zmieniałam ale zawsze w tej samej okolicy:-)

Dzięki Sylwia.m za odpowiedz tak myślałam że to zbyt piękne żeby nie trzeba było jechac po ten wózek:tak:.Co do mojej dzielnicy to wiem ze gdzieś daleko ode mnie mieszkają pakole ,ale ja ich na szczęście nie widuję bynajmniej super rzadko oby zawsze tak było.Ale w Bradford to chyba nie ma dzielnicy gdzie ich nie ma :no:.Wszędzie się wcisną :-D małe binladeny :-D.

Sylwia sorry chyba nie doczytalam:zawstydzona/y:, ale i tak jestescie tu juz bardzo dlugo, my jestesmy tu nieco ponad 2 lata i jakos jeszcze sie organizujemy, jakos czas tu szybko leci;-)

Aguś no co Ty:sorry2: ja tak napisałam, że można było wywnioskowac, że w jednym domu:-) Potem tylko sprostowałam;-)

Kasia no właśnie:confused: i ch jest bardzo dużo dlatego warto połazic po okolicy zanim sie człowiek zdecyduje bo naprawde w jednej dzielnicy mogą byc fajne, zaciszne miejsca i ulice gdzie jest normalnie sajgon:sorry2: Nie ma reguły. U nas np nie ma pakoli ale są miejsca gdzie mieszkają angielskie menele, oni tez nie są fajni:no::no: i obok nich też nie chciałabym mieszkac:sorry2:
A jeśli chodzi o wózek to po lewej stronie masz ustawienia i wpisz tam ze chcesz odległosc nie większą niż powiedzmy 10 mil od waszego post codu i wyszuka Ci tylko te z okolicy (mam nadzieję, że skumałaś o co mi chodzi:confused:)

dzieki dziewczynki za odpowiedz...nie wiem kurcze czy szukac mieszkanie po szkole czy szkole pod mieszkanie:baffled::baffled::baffled:.chcemy wynajac pol domku...wiem ze trzeba placic ten council tax tylko nie wiem ile..:szok:.weszlam na stronke councilu i tam sa jakies progi:nerd: ale skad mam wiedziec pod ktory sie kwalfikujemy:confused:....a bez tego podatku to chyba nici z housing benefit? kurcze bedzie ciezko:baffled: nie wiem jak z kasa wyrobimy:no:.jeszcze nie wiem ile potrwa zalatwianie benefitow:sorry2:..ale dla chcacego nic trudnego......................:-):-):-) no dobra juz nie zanudzam......dzisiaj nawet spoko pogoda:tak:trzeba na jakies zakupki do centrum sie wybrac:-Dzwlaszcza ze w poniedzialek lece do polski.....:cool2:

Cześć dziewczyny
ja przyleciałam wczoraj z Kubą i jakimś męczącym katarem ,:-:)-( a poza tym czuje się w miare nie licząc przemęczenia ,po cichu liczę że mnie mąż teraz troszku porozpieszcza :tak: wkoncu miesiąc odpoczywal od nas;-)

reklama
moglybyscie mi moze polecic jakas firme albo kogos kto zajmuje sie przewozem rzeczy z polski.....:szok: jak wy sie tu przeprowadzilyscie?:baffled: gary i inne pierdoly zostaja w polsce....ale chociaz telewizor i ciuchy dla dzieci bym zabrala...zdjecia itp....nie wiem od czego zaczac?:cool: mysle ze dwa pudla by byly....a samochodu.:blink:jeszcze nie mamy..

Do góry