reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

czesc dziewczeta
Faktycznie pogoda beznadziejna , ja korzystam z chwili kiedy maly spi , zaczelam gotowac mu dzis obiadek wlasnej roboty , ciekawe czy mu bedzie smakowalo. Kiedys jak mu ugowalam to zjadl , zobaczymy czy tez mu podejdzie.

Kasiu8118- oj ty to masz przeboje z synkiem:-p
Kasiu.j - fajnie tak jak juz Kubus wszystko rozumie i mozna z nim juz gdzies pojechac i cos pokazac. My jeszcze troszkie i tez bedziemy wedrowac z malym .

Lece dale pichcic.

reklama
Czesc Mamuski!!!

Brydka witaj wsrod nas.

Ale pogoda co?aaNormalnie jak na złość. Ja mam dzisiaj wolne a tu taka pogoda:wściekła/y::no::no::no::no::no::no:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Doris ty masz dobrze ja tez chetnie bym sobie pojechala do mamy na kawke.

A wogole to czytalam i widze ze fajne spotkanko mnie ominelo.

Ja tak sie staralam , a moj kochany synek zjadl tylko 5 lyzeczek mojego obiadku:-(, no lepsze to niz nic.
Nudy ,nudy ,nudy!!!!!!!!!Ale cos sie przejasnia, to moze popoludniu chociaz krotki spacerek zaliczymy.O nawet sloneczko!

Hej mam pytanko czy ktoras z was ma przepis na jakies dobre ciasto na ciasteczka takie ktore mozna samemu uformowac albo wlozyc do formy?Chce cos z Abi potworzyc :tak:
A i mam pytanko o ta szarlotke ze spotkania moge spytac o przepis???;-);-);-)taka mam zachcianke na ta szarlotke heh:-D
Straszna to dzisiejsza pogoda :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oleska to jest niezly przepis,sama juz robilam i bylo pycha:
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Składniki:
* 3 szklanki mąki
* 3/4 szklanki cukru pudru lub zwykłego cukru
* 1 całe jajko i 2 żółtka
* 1 kostka masła lub margaryny
* 1 mały proszek do pieczenia
* 2 łyżki śmietany
* 1 kg kwaśnych jabłek
* 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
* 1 litr mleka
Sposób przyrządzenia:
Z mąki, magaryny, jajek, cukru, śmietany zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części. Jedną rozłożyć na spód blachy i na nim ułożyć gęsto jabłka obrane i pokrojone w ósemki. Ugotować budynie w 1 litrze mleka. Owym gorącym budyniem zalać jabłka i przykryć drugą połową ciasta. Piec około godzinki.

Witam drogie panie widzę że nie macie dzisiaj ochoty na gadanie:no:.W szkole było tak sobie jak to w szkolę byłam ja i jeszcze jedna dziewczyna:confused:.Pózniej małe zakupy i do domu na pizze i piwko jak to często bywa w sobotę.Mały jak zwykle objadł się pizzy:shocked2:.A co tam u was?Jak minął dzień?

oleska-o ktore ci ciasto chodzi?bo jedenyne ciasto upieczone bylo przez Asie i to byla babka:-Da taki szarlotka to byla z lidla:-D:-D:-DAle ja z Kuba czesto robie z ciasta kruchego jakies tam rozne rzeczy,a przepis zawsze biore z inetrnetu najprostszy i zawsze wychodzi:-)
KASIA8118-Twoj maly jest niezly ,juz pizze wcina:-Di smakuje mu??moj Kubus dopiero teraz zaczal pizze jesc i to tylko serowa:-):-)

reklama
U nas Szymek juz spi:confused:, chyba juz na noc.

Asiu i Kasiu 83 - my juz dzis zyczymy wam udanych i slonecznych wakacji w Polsce , korzystajcie , wypoczywajcie ile sie da.No i szybko do nas wracajcie.;-)
Spokojnego lotu , no a z Michasiem napewno bedzie wesoly, a Z Olka napewno sie nie bedziecie nudzily:-);-)
Pisze dzis bo nie wiem czy jutro dam rade , bo mamy gosci.
A co wy porabiacie ? taka cisza, jeszcze jakDorota i Kasia 8118 to tu nikogo prawie nie bedzie :-(

Kama - ja ten przepis podrzuce mojej mamie i niech kucharzy:-D Szczerze to ja nie mam reki do pieczenia slodkosci, juz bardziej wole cos ze slonego.

Do góry