reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

czesc KObietki dziekuje za gratki ja nie jestem teraz za bardzoaktywna bo musze sie jakos zorganizowac Natalka daje popalic chyba pomylila sobie dzien z noca do tego nie mogla zrobic mi kypu drugi dzien juz wiec kupilam infakol ale nie pomogl dopiero po wodzie jej ulzylo i teraz odypia chcialm dodac zdjecia ale cos mi sie z kompem dzieje i jak chce cos zmienic to nie da rady ale moze pozniej sprubuje oki zmykam bo wiki zaraz do szkoly wychodzi z babcia a ja czekam na mv bo ma dzis przyjsc odezwe sie pozniej mam taka nadzieje i nadrobie zaleglosci pozdrawiam wszystkich

reklama
czesc ,ja ledwo zywa dzis ,oczy na zapalki mam .Nie dosc ze pobudka o 6 rano to budzic dzieciarnie i szykowac Domina do przedszkola .Mialam troche stresa bo wczesniej G. mial 2 dni wolnego wiec on go zaprowadzal a dzis ja sama wszystko musialam zrobic i co - okazalo sie ze przedszkola dzis nie ma bo zrobili tam salke wyborcza .Normalnie az mi sie wyc chcialo bo tak bardzo napalilam sie na 3 h bez Dominika :-D.Poza tym zeby bylo jeszcze koszmarniej to Jasminie wychodza dwa gorne kly i do tej pory to wypila moze 150 ml.:-(a lyzeczki to nawet na oczy nie chce widziec ,a to juz bylo nasze trzecie podejscie lyzeczkowe ,wiec nie wiem jak to bedzie .
Tynia - nie wiem czy to cie pocieszy ale Jasmina po porodzie cztery noce przeplakala a ostatnia to plakalam razem z nia .Na szczescie wszystko szybko sie unormowalo ,Tobie tez tego zycze .
Graziul -Domin chodzi od 8.30 - 11.30 codziennie .Jak tam sobie radzisz ?Zmeczona ? Odbijesz sobie wzystko jak A.wroci .
Marta - widzialam ze Majeczka zaliczyla juz pierwszy obiadek ,jak poszlo?bo u mnie jak juz wczesniej napisalam -lyzeczka nie zostala zaakceptowana .

hej :)
Ja nadal czekam.. skurcze zdarzają się juz bolesne, ale rzadko i pojedyńcze... heh
Mam pytanie do osob, które rodziły w BRI.. no i w Anglii w ogóle..
Nie wiem co spakować do szpitala... tzn, mam spakowane koszule, szlafrok, kapcie, kosmetyki dla siebie i wszystko co mi bedzie potrzebne..
Ale nie mam pojęcia co dla Malucha.. podpowiedzcie...

czesc dziewczyny
u mnie dzis byly babeczki z przedszkola i moja nelka w poniedzialek pierwszy raz idzie do nursery:-)na 3 godz dziennie na popoludnia bedziemy chodzily ale pierwszy raz idziemy na 10,30.troche sie boje o to jakie tam dzieci beda bo jak spytalam te kobitki to mowily ze mieszanka rasowa wiec mozliwe ze bedzie duzo ciapatych:sorry:ale tez mi doradzily ze jak mi sie nie spodoba to moge za darmo dac ja do childminderki a wtedy mialabym tylko dwie minutki drogi od siebie.:tak:moj michas wazy juz 5,550 i ma 58cm:-):-)
emilka za kazdym razem jak cie widze to ty usmiechnieta od ucha do ucha az milo popatrzec :-D:tak:
wredotka na pewno kilka par spioszkow,jak bedziesz chciala kapac dziecko w szpitalu to recznik i czapeczke,ubranka na wyjscie,kocyk,pieluszke tetrowa,oczywiscie pampersy,chusteczki i krem do dupci,przyda sie tez jakis kocyk bo maluszki lubia byc ciasno owiniete i to chyba na tyle.:-)

hello£:-)

ja tylko przelotem ,bo dzis wraca moj mezus,wiec sie robie na bostwo,bylam juz u fryzjerki i pazurki zrobic,z malym na szczepieniu:tak: Teraz gotuje zupke grochowa i zaraz bede robic leczo:tak::-p
WREDOTKA- czekamy na wiesci ,ze juz po i tzrymam kciuki:tak:
TYNIA- jak Natka? lepiej ,wspolczuje nocki:sorry:
M0205...no wlasnie tak czytam o tym Twoim nursery i ...moja mala tez miala chodzic ale zrezygnowalismy bo wlasnie same "ciapole" byly,wiec dziekuje bardzo:tak: Wole sie wstrzymac jak przyjdzie jej pora i zacznie normalnie katolickie tam gdzie jest zapisana:tak: trzymam kciuki aby U cie bie jednak opkazalo sie fajnie:tak: A Michas rosnie jak na drozdzach:happy:
no to zmykam ,paaaaaaaaaaaaa

AAAA..dla tych co blisko manningham lane mieszkaja-jest fajna kawiarenka ,nowo otwarta,bardzo mile domowe klimaty i dobra kawka:) mozna tez cos przekasic,mila obsluga ,polecam:)))) Nazywa sie GALLERY i jest zaraz za piknikiem:))))

Hej

Ja tylko na chwilke, bo dawno sie nie odzywalam. K zaraz wroci z pracy, wiec musze jakis obiad zaserwowac - dzisiaj mam lenia wiec bedzie tortilla z kurczakiem. Mam taka marynate z Nando i sos czosnkowy tez z Nando wiec do kuraka bedzie git.:-D:tak:

M0205 - to fajnie ze juz Nele mozesz dac do przedzszkola - zawsze to chwile odetchniesz. Moja sasiadka z gory zaprowadza swoja coreczke do tego przedszkola kolo ciebie The Rainbow. Nic nie placi, a jest zadowolona. Dzieci to w sumie mieszanka, ale jest blisko i mala lubi tam chodzic. I tez wiem, ze super jest w St Warburga's Catholic School w Saltaire. Ta Ci moge polecic, bo bylam tam pare razy na wolontariacie i dzieci same angielskie, pare tez polskich jest, a szkola jedna z lepszych w West Yorkshire.

Graziul - musze wyprobowac ta knajpke. Ja ostatnio ciagle w Lister Parku sie kawkuje. Bardzo lubie jak w lecie jest otwarty ten Coffee Shop bo moge sie zrelaksowac na spacerku. ;-)

Doris - moje godziny pracy idealnie nam pasuja, ale to dlatego, ze zmienilam je calkowicie przed powrotem. Wczesniej pracowalam normlanie, w godzinach otwarcia oddzialu. A patrzylas sobie za praca na stronie job centre? Tam zawsze jest sporo ogloszen. Ja moja mam wlasnie z job centre. a jaka w ogole praca Cie interesuje, to popytam wsrod znajomych?

Wredotka - ciesz sie wolnoscia i odpoczywaj, bo jak maluszek wyjdzie, to wiele sie zmieni.:-D;-)

Dobra lece smazyc kurczaka. papatki i milego weekendu!

hej laski
dzis tak cieplutko na dworze, a ja traba dopiero teraz wyszlam na chwile na ogrod i sie przekonalam jak jest przyjemnie. wlasnie siedzimy z Nikola na oorodzie- ona w piaskonicy, a ja odpoczywam przed prasowaniem- nienawidze prasowac:-( moge robic wszystko, byle nie prasowac. zawsze sobie obiecuje, ze jak tylko wyschnie mi pranie to wyprasuje je od razu- niestety w praktyce wychodzi mi to inaczej:-(

mo02051991. zazdroszcze, ze Kornelka juz bedzie chodzila do przedszkola. ja musze czekac do wrzesnia. te 3 godz to bedzie dla mnie jak zbawienie, bo ani pojsc spokojnie do dentysty czy chodzby fryzjera czy solarium. mojego R nie ma od rana do wieczora wiec swobodnie nic nie moge zrobic:-( dobrze, ze fryzjerki dojezdzaja do domu:-) jak tylko nikola pojdzie do szkoly to wybiore sie napewno w pierwszej kolejnosci na solarium i kosmetyczki:-)))))

wredotka- ja mialam kosmetyki dla siebie i dzidzi. podpaski. spioszki+ ciuszki. pieluszki. pieniadze, kilka par majtek. jesli bedziesz karmic piersia to butelki i mleko. jak ja lezalam to w szpitalu mieli mleko ale tylko SMA wiec mozna uzyc ich mleka, chyba ze chcesz podawac inne(mam nadzieje ze nic sie do tej pory nie zmienilo)   

dziekuje Wam :)
To oni po porodzie w ogole nie myja dziecka?
Nie chodzi mi o jakąś kąpiel, tylko o zwykle umycie...
Mam nadzieje, że za długo leżeć nie będe..

reklama
Czesc kobietki u nas dzionek mija za dniem nocka byla wmiare jeszcze musze sie przyzwyczaic do wstawania Wikusia codzinnie by chciala trzymac mala na kolanach i przytula ja jak tylko sie obudzi spi razem ze mna bo P jest przeziebiony troszke ale juz mu przechodzi
Alex pytalas sie o wage Natalki urodzila sie z waga 3370 w wodzie
wredotka nie nie myja ja mala umylam sobie dopiero w domu a wyszlam tego samego dnia to zalezy jak sie czyjesz i malenstwo ja juz zaliczylam spaserki z mala po Wiki do szkoly

Do góry