reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

justysiak-wisz co,masz racje, ale najpier zmienie przychodnie:-pczesto czuje sie slaba i zmeczona-zreo wigoru, tak sie zastanawiam czy to nie jest wina mojego implantu antylkoncepcyjnego:confused: pozatym mieszkam na gorce i po kazdym spacerze wracam do domu mokra i o przeziebienie nie trudno-no i ten okres jesienno-zimowy:-) kurcze same wymowki.
a ja tez sie pochwale, bo na 15 pazdziernika umowilam sie juz z fryzjerka, no a pazurki to robimy sobie same z niunia:-D

reklama
Cześć babeczki!

Troszke mnie tu nie było ale ostatnio nie mam weny. U nas ok. Filipek jak na razie jest bardzo zadowolony ze szkoły a z Adaśka to niezły rozrabiaka. Właśnie próbuje ugryźć mnie w plecy:dry:

Witam nowe forumowiczki i gratuluje fasolek:-) Ale będziemy miały wysyp dzieciaczków w przyszłym roku:szok: Prawdziwy baby boom:-D

Monia- ja też stosowałam tylko przegotowaną wodę (chociaż miałam przygotowane na wszelki wypadek waciki Leko) i pępuszek odpadł chyba po 3 lub 4 dniach. Przy Filipie stosowałam spirytus i strasznie mu się paprało:confused:
AgnieszkaUk- zdrówka. Polecam zestaw witaminek bo faktycznie często chorujesz:-(
jstysiak- laseczko:-D Nie ma to jak poprawić sobie humorek na dobry początek jesieni. Też się wybiorę do fryzjera. Musze w końcu zafarbowac włosy bo znajduje coraz więcej siwych:-:)-:)-:)baffled:
mojadzidzia- fajnie, że znalazłaś jakieś polskie koleżanki będziesz miała przyjemniejsze spacerki w miłym towarzystwie:tak:
Agaam- zdrówka zasmarkańce;-)
Marta84- jeszcze raz wszystkiego najlepszego staruszko;-)
Sylwia- zdrówka dla dzieciaczków. Najfajniejsze sa takie spontaniczne imprezki:-D
Graziul- zdrówka dla Was. Kuruj się co by się mocniej nie rozłożyć. Polecam mleko z miodem lub ciepłą wode z miodem i cytyną. Z tego co wiem to bezpiecznie w ciązy można stosować Vicks VapoRub.

Nie pamiętam co i komu miałam jeszcze napisać. Pozdrawiam:-)

Czesc:-)

CREATEDBYLOVE-Gratluje fasolki:-)Co do pracy to tez Ci nic nie powiem ,bo jka bylam w ciazy nie pracowalam:no:

AGAAM-zdrowka dla Was:tak:

MONIA-ja tez Davidkowi mylam sama woda,chociaz mialam tez asekuracyjnie waciki lako.Nie martw sie wszystko bedzie dobrze,dasz rade ze wszystkim:-)

ANIA1812-duzo ma Filip prac domowych do robienia??
Jejku ja mam zalamke z moim Kuba:dry:zalicza w kosciele modlitwy do komunii i idzie mu to jak krew z nosa:angry:a moje nerwy to juz sa na wykonczeniu:baffled:bo ile mozna mu czytac i powtarzac:wściekła/y::wściekła/y:,a jak wyrazy przekreca:szok::szok:
Nie wiem czy to ma wplyw ze na codzien chodzi do angielskiej:confused:

JSTYSIAK-MATKO POLKO to jak dzisiaj samopoczucie po zmianie ?/lepiej:-D:-)

MARTA84-wszystkigo naj,naj ,naj:-)

MOJADZIDZA-tak to jest z tymi zebami,czeka sie tylko na te pierwsze:-D:-D

Zmykam babeczki pa pa

Witam dziewczyny :tak:
Muszę przeprosić, że się nie odzywam, ale jestem wykończona. Odstawiłam małemu całkowicie soki w nocy i postawiłam butle z wodą. Jedynie do spania dostaje butelkę mleka. Pierwszą noc wytłumaczyłam mu , że nie mam soczku dlatego ma tylko to do picia i było w miarę. Kolejne jednak noce to wielki płacz, a wczoraj nawet rzucał butelkami po parapecie i kopał w łóżko. Nie mówiąc o płaczu co kilkanaście minut. Z nocy na noc nie jest lepiej a gorzej. A mam czas tylko do piątku, bo od soboty P. zaczyna ranki i będzie musiał się wyspać, tym bardziej ,że będzie wstawał po 4,00 :wściekła/y::angry::wściekła/y: Kurcze już nie wiem co robić, a to dopiero początek. Jedynie co mogę trochę odpocząć w dzień, bo przez niewyspane noce Chris pada w dzień nawet na 3-3,5 godziny. :szok:
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!
Moniaja do pępuszka używałam fioletu gencjany, odpadł po 6 dniach :tak:
Createdbyloveja pracowałam dla agencji, ale tutaj było trochę inaczej; faktem jest jednak, że nie miałam forów z tytułu ciąży, poza tym, że nie stałam na palecie. Do czasu przejścia na macierzyński stałam przez 8 godzin przy linni. Problem był nawet jak chciałam iść do toalety, bo często nie miał mnie kto zastąpić. Ale zwolnić mnie nie zwolnili. No i macierzyński miałam też od nich płacony. Wiem, że jeżeli ma się potwierdzoną ciążę przez USG to składa się pismo do zakładu pracy z oświadczeniem o ciąży (może tutaj coś znajdziesz: benefity.org.uk • Zobacz dział - Jestem w ciąży ) GRATULUJĘ DWÓCH KRESECZEK!
Kończe bo ledwo widzę na oczy. Idę wziaść kąpiel i lulu. Dobrej nocy laseczki :tak:.
A to mój łobuziak z naszą sunią Zobacz załącznik 287466Zobacz załącznik 287467

Dzień dobry!
Widzę, że jeszcze śpicie leniuchy. Pisać co tam u Was!!!;-)
My jesteśmy na nogach od 7. Adam zlitował się nade mną i dał mi dłużej pospać bo zwykle wstaje o 6:baffled: Pogoda byle jaka- pada i zimno. Dzisiaj idę z Filipkiem na pierwszą lekcje angielskiego. Zobaczymy czy mu się spodoba.

Doris- jak na razie ma bardzo mało lekcji 2-3 razy w tygodniu ale bardzo malutko. Siedzi przy nich 15-20 min. No i bardzo proste. Spodziewałam się, że poziom nauki w pierwszej klasie jest nieco wyższy. No ale mi to pasuje bo uważam, że takie dzieciaczki zdążą jeszcze się wszytskiego nauczyć.
Życze cierpliwości z Kubą. Musi się przestawić bo pewnie w angielskiej szkole nie często musi się czegoś nauczyć na pamięć. Niedługo mnie też to czeka. Katechetka napisała, że w październiku dzieci mają zaliczać Zdrowaś Maryjo:szok:

No to już się napisałam. Maruda już znudził się zabawą. Na razie

hej dziewczyny,bylam dzis u gina i szok przezylam....jestem juz mniej wiecej w 14 tygodniu ciazy!!!!!!teraz mam czekac na skan to zobacze dzidziusia i dowiem sie dokladnie ktory tydzien.a ja do tej pory nic zero oznak ze moglabym byc w ciazy,zrobilam tester bo jakos tak mi sie brzuch zaokraglil:/ szkoda ze moj L nie mogl byc ze mna mala strasznie broila i bawila sie komputerem lekarki lobuziak maly. jak wroci z pracy i mu powiem to padnie my myslelismy ze to gora 4 tygodnie a tu taka niespodzianka.no nic uciekam miesko na obiad wyjac

hej

Ja tez ostatnio mam lenia do pisania:tak:
createbylove- gratulacje i powodzenia w pracy:tak:
graziulxxx- jak tam u ciebie? Poprawilo sie? Daly cos babcine metody?;-)
Sylwiam- super spontan imprezkowy:tak: Jak chcesz to mam kod na darmowa przesylke z nexta:tak:
mojadzidzia- no widzisz jakos sie rozkreci kolezankowanie:tak:
jstysiak- ja tez sie troche upieknilam- poszlam na spray tan, brewki zrobione i jeszcze pazurki ale to sama robie- od razu czlowiek sie lepiej poczul;-)
Agnieszkauk- gratulacje dla malej:tak: No i dla ciebie:tak:
Ania1812- powodzenia dla filipka na angielskim i oby ci adas tak sypial bo mnie tez 6 rano wykanczala;-)
Doris78- powodzenia dla kubusia i cierpliwosci dla ciebie:-D:-D:-D
mamatrojeczki- bardzo ci wspolczuje- domyslam sie jak sie czujesz:-( Ja kiedys probowalam szymonka odstawiac w nocy do jego pokoju jak przychodzil do nas i po 3 dniach bylam tak wykonczona ze sie poddalam:-( Oby bylo juz tylko lepiej i wytrwalosci ci zycze:tak:
m02.....- :szok::szok::szok::szok: No to pozazdroscic tylko ze cie ominely te wszystkie nudnosci, ospalosci i slabosci:-D:-D:-D Gratulacje

A ja mialam isc w zeszlym tygodniu ale kolezanka przeniosla i w czwartek smigam na Ann Summers party:tak::-p:-p:-p Bedziemy ogladaly i zamawialy sexi bielizne, gadzety i popijaly winko i szampana:tak::-)

Hej to i ja się przywitam :tak:.
U nas stara nuda nic się nie dzieje więc rzadko pisze.Krystian pojechał z R do kina to jest trochę spokoju a Oli śpi:tak:.Już umyłam podłogi i naczynia więc mam chwile relaksu przy komputerze:tak:.Właśnie kupiłam na ebayu voucher do peacoksa więc liczę na jakieś zakupy mam nadzieje udane:tak:.
mamatrójeczki dobrze wiem jak sie czujesz bo u mnie nocki też bardzo ciężkie ostatnio:dry:.A i pobudki dosc wczesne:sorry2:.
Createdbylove ja jeszcze nigdy nie pracowałam w Uk więc nic nie doradzę :no:.
jstysiak a co to za fryzurk?Czyżby coś nowego?
ania1812 daj znac jak tam Filip po angielskim.Mam nadzieje że się nie zanudzi na lekcji :tak::-D.
doris78 Kubuś na pewno da rade ;-).
m02051991 ale niespodzianka :tak::szok:.

Czesc to i ja cos napisze choc u nas tez nic sie nie dzieje szczegolnego
m02051991 ale niespodzinke mialas napisz jak zareagowal twoj men :confused::confused::confused::confused:
doris Kubus to zdolny chlopak nie obejrzysz sie abedzie wszystko umiał :tak::tak::tak:
ANIU Ja o 7 to jeszcze sobie spie poki jeszcze moge;-);-);-):-D:-D
mamatrojeczki zycze ci oby dzisiejsza nocka byla lepsza i nie musialbys wstawac:tak::tak::tak::tak:
zmykam kobietki bo zaraz interwencja bedzie

reklama
Do góry