reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Kasia może to?:confused:
Kirkgate Community Centre
Kirkgate
Shipley
BD18 3EH

Tel: 01274 757133/580186
Miałam dzisiaj natchnienie że urodzisz 9 lub 10:tak:

Marcel mi właśnie padł:szok: Mam nadzieję że już się do rana nie obudzi:sorry2: Olivia też śpi więc mam labę:tak:

reklama
Roksana chodzi mi o ten konkurs organizowany przez stowarzyszenie ogrodników na najlepszego ogrodnika. Musisz wysłać największą ilość danego warzywa bądź owocu, który teraz podają. Obecnie jest to cukinia. Za to jest medal. Ale nie wiem czy coś on daje :crazy:

Ale dzisiaj aż się poryczałam. Dzwoniłam do mojej mamy i płakałyśmy razem. Wszędzie gdzie załatwia wszystko po śmierci ojca jest pod górkę. Lub ją naciągają. Miała dostać trochę kasy z PZU z ojca ubezpieczenia i niewielką część jej wypłacili, a resztę powiedzieli, że w ciągu miesiąca, a dzisiaj dostała od nich list, że dziękują jej za zaufanie jakim ich obdażyła, i że pieniądze, które miała dostać przeznaczyła na swoje ubezpieczenie. Co nie jest prawdą. Najgorsze to to, że nie przeczytała co jej dali do podpisania, ale była tak roztrzęsiona wtedy, że nie myślała o tym , że ją wykiwają. Babka była taka miła i mówiła , że wszystko załatwi. Ścierwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: . Załatwiła pi..a, ale tak by dostać premię. Do tego komórki były na mojego ojca i mama była rozmawiać, że jedną likwiduje, a drugą chce mieć zmienioną na doładowania. No i niby jej zmienili. Doładowała za 50zł. A dzisiaj obydwie wyłączyli :szok::wściekła/y::no: . Jeszcze cały czas czeka na przyznanie jej renty rodzinnej z ZUS-u. A tu cały czas cisza. Płakałam razem z nią. Najgorsze to to, że nie mogłam jej przytulić. Jestem załamna. Nie chce tutaj przyjechać, ponieważ nie chce byc obciążeniem, nie słucha tego, że tak nie jest i nie bedzie. Ale ona, że nie może pracować, że ma ogromne problemy z chodzeniem i nie tylko i jak się połozy to będzie dla nas kłodą i będzie nam przeszkadzać. Nic jej nie przekona:-:)-:)-(. Cały ten rok jest do d.... A jeszcze się nie skończył, ciekawe co dalej. Nie dość, że od dziecka moja mama wiele wycierpiała to jeszcze dalej nie może mieć spokoju. Do tego jeszcze moja babcia i brat mojego ojca zaczęli wprowadzać rządy na grobie. Nawet nie pytają się mojej mamy czy coś mogą wziąść lub wyrzucić. :no::wściekła/y::no:. Życie jest okrutne i niesprawiedliwe

mamatrojeczki - wspolczuje Wam obydwu. Wierzyc sie nie chce, że w takiej sytuacji pracownicy roznych instytucji pasą się na nieszczesciu innych.

Sluchajcie ja już nie mogę - spalam w nocy 4 godziny. Ten mój bol calj szczeki , ktory myslalam jest nadwrazliwoscia, przerodzil się w jakis koszmar. Spuchla mi polowa twarzy, paracetamol nie dziala. Nie wiem co robic. Czytalam na necie że to moga byc objawy wyżynajacej sie osemki. Ale nie wiem juz sama. Musze pojsc do dentysty bo dlugo tak nie wytrzymam. Ale ja tu nawet nie jestem nigdzie zapisana. Co mam zrobic? Jak w Bradford i gdzie dostac sie do dentysty? A może jeszcze jakiegos polskiego tu znacie? Prosze pomożcie, bo ja nie wiem jak wytrzymam kolejna noc. :-(((((

Olcia_rom niedawno taki problem miała KasiaJ. Współczuje Ci chociaż mnie nigdy zęby nei bolały, no oprócz tego jak byłam mała. Niecha Kasia się wypowie co jej w Polsce zrobili. Jest polski dentysta w Wakefield, nie mam adresu, na pewno któraś wklei linka. Jeszcze słyszałam że jakiś dentysta się otworzył w Bradford też polski.
Mamatrójeczki aż mnie zatkało, też podzielam Twoje zdanie p...da. Myślałam że my mamy problem bo bariera językowa okazuje się że w Polsce też można mówić różnymi językami. Pewnie coś tam było małym drukiem, ale kto w takiej chwili czyta drobny druk. Kto w takiej chwili cokolwiek czyta.

O jak miło że to ja przynoszę dobre wieści:-D

Nasza Kasia8118 urodziła dzisia koło 5 rano :tak:Olivier waży 3250 i mierzy 58cm:tak:
Z maluchem i mamą wszystko jest ok;-)

więcej relacji zda nam jak wróci do domu i zbierze siły:-)

Cześć dziewczyny!!!
Dziękuje wszystkim za życzenia:tak::tak::-):-):-)
U mnie zwariowany czas (chyba to standard u mnie):-D:-D:tak::tak:
Urodziny i chrzciny w jednym dniu......powiem tak....ciekawe doświadczenie:-D:-D:-D
Ale śmiechu było :-D:-D:-D Nic nie powiem że Alexnow wię ze śmiechu popłakała:-D:-D:-D
Teraz powinno być już troszkę spokojniej wiec postaram się więcej pisać, bo ostatnio troszkę zaniedbałam forum :-):-):sorry2:

WIELKIE GRATULACJE DLA KASI8118!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłej niedzieli życzę wszystkim:-):tak::tak:

Cześć dziewczynki!!!
Ta godzina a Wy jeszcze śpicie?:no: Wstawać śpiochy!!!
Paradosia- wszystkiego najlepszego!!!
Kasia8118- jak wbiłam w Google tą nazwe to wyskoczyło mi to co napisała Sylwia więc myśle, że to jest to. A jak się dzisiaj czujesz?
Mamatrójeczki- strasznie współczuje. Mam nadzieje, że uda Ci się jednak namówić mame na przyjazd. Trzymaj się ciepło:blink: A co do tych ludzisk to szkoda słów...Sępy i tyle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olcia_rom- zadzwoń na Emergency i wtedy powinnie Cię skierować do jakiegoś dentysty. Tu jest numer: 08451203200. w ciąży opieka dentystyczna jest za darmo. Możesz jeszcze spróbować się umówić do polskiego dentysty w Wakefield Poldent - polski dentysta, stomatolog, UK, Anglia, Wakefield, West Yorkshire lub do polskiej przychodni w Manchester Dentysta - Zielona Przychodnia - Najwieksza przychodnia lekarska w Londynie

Zmykam bo zaraz jedziemy da zakupki. Musimy kupic nowe buty Filipowi. Miłej niedzieli

reklama
Do góry