reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Nie, jeszcze nie urodzilam, ale juz bym bardzo chciala. Kuba robi sie strasznie nieznosny, pewnie te jego dzieciece obawy sie odzywaja, obawia sie swojej pozycji w domku. Caly czas powtarza ze chcialby byc znowu malutki. Ale jakies zmiany we mnie sa, nasilaja mi sie bole w biodrach i podbrzuszu, wiec moze juz wkrotce.

Dzis tesciowa zaniemogla, cos ja postrzelilo w kregoslupie, wiec zajmowalam sie Kubusiem caly czas, bylismy na zabawach rano, potem jakis obiadek, zmywanie, pranie i tak zlecial caly dzien. No i teraz czekamy na powrot mezusia-tatusia do domku.

Niunka - gratulacje mieszkanka

Yowka - ja bym dawala tyle mleczka, ile chce; dzieci sobie same doskonale reguluja posilki; u Kuby sa takie okresy kiedy prawie nic nie je, a potem znowu to nie moge nadazyc z podawaniem posilkow, podobnie bylo jak byl niemowlakiem; wazne by obserwowac wage dzidzi

reklama
hej dziewczynki. ja na chwilke bo maly lezy sobie na lezaczku i marudzi juz coraz glozniej hehe dostal dzis czopepeczek glicerynowy do dupci bo kupka mu nie szla i darl sie przy jedzeniu chyba przez to ale zdazylam wsadzic czopek nie minela nawet minuta (nie zdazyl sie rzopuscic nawet) i kupsko wstretne wyszlo hehe\
Niunka gratuluje domeczku. ja jak wroce odrazu ide zaniesc aplikacje do pleace for people bo mam juz ja prawie wypelniona i mam nadzieje ze i nam sie uda
Yowka moj maly tez jest na modyfikowanym i Kasia ma racje dawaj mu tyle ile potrzebuje moj tez jadl wczesniej po 180 a teraz ciezko mu wcisnac 150 a twoj Szymek nie je w nocy wiec 4 posilki po 180 to sie wszytsko wyrownuje. dziecko ma jesc od 700 do 900 ml na dobe tak powiedziala mi polozna ale to tez jest takie wiesz ksiazkowe a dzieciaki i tak zjedza tyle ile beda chcialy.
no lece bo zaczyna sie juz skarzyc dosyc glosno i babcia powie ze go maltretuje hehe
kasiu czekam na wiesi i trzymam kciuki\
cfc nie przejmuj sie ja tez zawsze wszytso bralam do serca i przezywalam teraz mi przeslo bo czasem nie warto
buzka dla was wszytskich

no hej

Cfcgirl - czsem nie warto nawet sie przejmowac takimi znajomymi,najwazniejsi sa ci na ktorych mozesz zawsze polegac , bez wzgledu na sytuacje;-)
Jutro zadzwonie, Piszesz ze czekasz rok , teraz kiedy jestes w ciazy warto napisac list i go zaniesc ( ze jestes w ciazy) dostajesz za ciaze dodatkowe punkty. Mojego meza siostra tak zrobila i dostali po miesiacu , a tez czekali podan pol roku.

Yowka na poprzedni czekalismy miesiac , to tez byl fuks. Dziewczyny chyba wam nie pisalam ze dostalismy 200f na malowanie do zrealizowania w B&Q.:tak::-)

Kasiu - a juz myslalam, no nic dalej tzrymam kciuki:-)

Kaska- Szymek tez mial problemik z kupka nie mial 3 dni , a teraz znowu to samo i czekamy , a jakie ma smierdzace baki:szok:.
Kiedy wracasz? Pewnie ci sie nie chce co?

Kobitki dobranoc

ja mimo wszystko wybralam sie na spacerek do centrum, bo mnie juz w domu nosilo, nie bylo najgorzej, cieplo tylko ten nieprzyjemny pruszacy deszczyk

a wieczorkiem wybieramy sie odwiedzic "kolaja" :)

Witam wszystkie mamusie
Poniewaz moj wyjazd zbliza sie juz wielkimi krokami, chce zapytac czy karty szczepien dzieci przetlumaczyc na angielski. Jak wyglada pierwsza wizyta u lekarza, czy mowic jakie leki do tej pory pomagaly dzieciom??? Troche mam obawy co do pierwszej wizyty w przychodni. Poradzcie cos ;-)

czesc,

Po wczorajszym "mikolajkowym" wieczorze wrocilam taka wkurzona, ze wszyscy mysleli, ze skoncze na porodowce, ale niestety mlody jest nieugiety i nie chce wyjsc; wyobrazcie sobie spotkanie mikolajkowe bez Mikolaja!!!!!! Klauna dali i wylenialego miska, na widok ktorego jakies dziecko zaczelo krzyczec. Reszty mozecie sie domyslec.

jasmina - co do wizyty u lekarza, to nie spodziewaj sie zbyt wiele, na samym poczatku wysla Cie do pielegniarki na ogolne badania (wzrost, waga, cisnienie, mocz), do dzieci powinna przyjsc do domu health visitor, ktora przeprowadzi wywiad i spisze wszystkie szczepienia, nie przykladaja tu jakiejs wielkiej wagi do tlumaczen, jesli bedziesz umiala powiedziec na co byly szczepione to zapewne wystarczy, zapyta Cie jak sie rozwijaja, czy masz jakies problemy, jezeli sie na cos lecza to jakie biora leki, itp. Ale tu w uk nastaw sie ze na wiekszosc problemow zdrowotnych przepisuja paracetamol, zreszta pewnie czytalas na ten temat. A ja jestem nawet zwolenniczka takiego podejscia, bo dzieki temu jak na razie moj Kubus nie choruje.

Czolem kobitki!!!
Pare dni mnie nie bylo,myslalam ze Kasia juz po,a tu wciaz oczekiwanie.
Witam nowa kolezanke!!!:-):-):-)
Niunka gratuluje domu,my dopiero zaczynamy starania,dostalismy juz ten numer ewidencyjny i zobaczymy jak to sie dalej potoczy. Choc slyszlam ze w Leeds sie bardzo dlugo czeka. U mnie wszystko dobrze,maly rozrabia w brzuszku. Czekam z utesknieniem konca roku,a potem juz bede odliczala dni do spotkania z moim najwiekszym skarbem:-)
Pozdrawiam Was goraco!!!!!!

Hej dziewczynki
własnie wróciłam od midwive. Wszystko w porządku- nie mam syfylisa, hiv i innych tego typu rewelacji. Udało mi się usłyszeć bicie serduszka maleństwa. Boże jakie to wspaniałe uczucie. Położna powiedziała,żebym się tymi bólami brzucha tak bardzo nie przejmowała, tylko mam na siebie uważać i tyle.
No a poza tym spieprzyły mi się wejściowe drzwi i wymienią nam za parę dni. Tragedia...Normalnie szok, no ale cóż.
Kasia to nieźle urządzili to spotkanie Mikolajkowe. Mogli gnojki w ogóle nie robic takich numerów i tyle. No ale cóż...
Pozdrawiam wszystkie Was. Caluski

a ja jestem ciekawa drogie mamusie czy wy czekalyscie cierpliwie na godzine zero:baffled:czy moze jej pomoglyscie.ja mianowicie mam jeszcze kilka dni to ich scanowego terminu:tak: boje sie ze faktycznie bedzie christmas baby:szok:a tego bym nie chciala.pierwsze swieta zawsze lepiej byloby spedzic razem na spokojnie niz na porodowce:baffled:.hihi na razie pertraktuje z tatusiem czy pomoze przy ewentualnej probie zaproszenia synka na zewnatrz,ale on nie chce:no: mowi zebym lepiej spacerowala i takie tam..ech jeszcze chwila na ostatnie prezenty a potem mam nadzieje juz tylko pieluszki:-)

reklama
Moja coreczka urodzila sie dokladnie w terminie, tak jak lekarz podal date tak sie urodzila. Nie mialam za bardzo pola do popisu przy sprzataniu bo moja mama bardzo sie przejela i wszystko wysprzatala sama :-D. Natomiast z synkiem to nie bylo tak latwo. Urodzil sie 10 dni po terminie. Nic nie pomagalo, ani spacerki, ani mycie okien, ani tatus, ani oksytocyna:-). Zycze cierpliwosci.:-)

Do góry