reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Dziękuje dziewczyny!

Dziś wrocilam, w piatek znowu jade, okropne beda te Święta!Nie wyobrazam sobie!Żal mi babci,mamy,wujka.

Wiecie co Wam powiem załatwiałam z babcią różne sprawy po pogrzebie bo trzeba było odrazu, nie które te baby w tych urzędach to takie su*i, łby bym im pourywała, zero współczucia i łaske robią że coś pomoga a od tego są!
Vici jutro Ci wysle wiad.

reklama
Klaudusia spokojnie ja mam czas :yes: Jak sie nie wryobisz przed swietami nic nie szkodzi.Zalatwiaj sobie inne sprawy i mna sie nie przejmuj.A co do kobiet w urzedach to moj maz nauczyl mnie przypadkowo jak sie z nimi obchodzic.Choc musze przyznac,ze ostatnio kadra sie troche pozmieniala i sama w szoku bylam jak te mlode dziewczyny pomocne i szybkie,bez porownania do starej kadry.Wczesniej bez trzaskania drzwiami nic sie nie zalatwilo bo mialy po 100 przerw na kawe i jeden papierek zalatwialo sie 3 godz!Nastepnym razem ustaw panie do pionu a jak nie beda chcialy to udzerz do dyra i po klopocie;-)
Rosi dzieciaki mojej siostry mialy tak wczesnie zabki a moj rowne ol roku przy 1 :yes:

Vici to szybciutko,ciekawe od czego to zalezy?

Naila zabieram sie do pisania po raz drugi,troche to trwalo ale wscieklam sie ostatnim razem i musialam dojsc do siebie :-Dostatnim razem rozpisalam sie sporo w tym czasie odeszlam nakarmic mala i jak chcialam dodac odpowiedz to pach...wszystko zniklo...za duza przerwa byla w polaczeniu czy cos :crazy:

Moja pakuje wszystko do buzki ,nawet naciaga body ktore ma na sobie i w buzi z raczkja laduja ;D
wszystko mokre ,zaslinione,na poczatku podkladalam pieluszke albo sliniaczek ale zaraz do buzi wklada:baffled:

Moja zaczela na poczatku sie slinic (w 2 miesiacu ) i wkladac raczki do buzi,to mnie tak nie zaniepokoilo bo przeciez jeszcze za mala ,ale przy karmieniu prawa piersia takie uczucie mialam czasem ,nie bol ale tak jakby sie ocierala dziaslami dolnymi o sutka .Jest troszke marudna ,szkoda mi jej bo momentami wklada piastki do buzi i zaczyna plakac a ja jej pomoc nie moge ,bo gryzaczka nie umie jeszcze trzymac i zelow tez na zabki nie stosujemy,na spacerku mam problem bo raczki probuje wlozyc a taka opatulona ,ze nie ma za bardzo jak i sie denerwuje .Mam nadzieje ,ze szybko jej wyjdzie do konca i bedzie troszke miala spokoj:))
No to Kubusiowi pewnie juz ida zabeczki :)

[h=6]Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości Świąt Bożego Narodzenia.
Radosci z waszych slodkich dzieciaczkow:))))[/h]

Są w życiu chwile, gdy wszystko koloru nabiera.
Gdy miłość wygrywa, nienawiść umiera
a obcość w bliskość przemija.
Gdy radość smutek zastępuje
a uśmiech jak nigdy smakuje.
I czujesz, że jest do zrobienia dobrego tyle.
więc w te święta życzę Wam,
by to nie były już tylko chwile!

no Rosi wczesnie u Was te zabki. Oby wyszly jak najszybciej, zeby Sophie sie nie meczyla myszka mala :)
Ja sama nie wiem co mojemu Kubie jest. budzi sie w nocy na karmienie po 3-4 razy. Po prostu wstawanie co dwie, trzy godziny - strasznie to meczace:sorry: Wczesniej tak nie mial, dopiero teraz od jakis 3 tygodni. a zabki to chyba jednak nie beda bo jego dziaselka nie wygladaja na napuchniete... wogole ostatnio ciezki okres mamy, Kubus nie jest juz takim aniolkiem jakim byl :dry: Nie daje mamusi pospac niestety:no: Oby mu to minelo

Kochane BB-mamusie

Spokojnych, zdrowych, radosnych świąt Bożego Narodzenia
spędzonych w serdecznym gronie rodzinnym
oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2012.
Niechaj piękne Bożonarodzeniowe święta
Niosą wszystkim betlejemski blask.
Dla całej Rodzinki :)
blank.gif

Hej
ja nadaje z PL,dorwalam na chwile kompa i tuz przed Wigilia zycze wam

Milego wieczoru w rodzinnym gronie,
Smacznych dan,a przede wszystkim
dobrego nastroju i zdrowka na te Swieta,
samych milych momentow

szalonego Sylwestra
!!!

Trzymajcie sie kobitki!

Dzień dobry:-)

Dziewczyny mam do Was ogromna prośbę.Czy mogłybyście mi odpowiedzieć na kilka pytań???Za jakiś czas wyjeżdżamy do Austrii i potrzebuję kilku informacji.
Z tego co wiem to żeby dostać rodzinne trzeba mieć skrócone akty urodzenia dzieci,dowód na wspólne zameldowanie w Polsce i kartę ubezpieczeniową.Czy te dokumenty muszą być przetłumaczone z polskiego???
Powiecie mi jeszcze jak jest z ubezpieczeniem??Czy jeśli mój mąż będzie miał ubezpieczenie tam,bo tam będzie pracował to my możemy tutaj w Polsce korzystać z opieki zdrowotnej na NFZ??

Byłabym Wam bardzo wdzięczna za informacje:tak:
No i myślę,ze nie długo do Was dołączę;-)

reklama
Witam poswiatecznie.Nie zagladalam bo czasu bralko;-)
Ania najlepiej bedzie jak wezmiesz miedzynarodowe akty urodzenia wtedy nie musisz ich tlumaczyc a kosztuja niewiele wiecej.potrzebny tez wam wasz akt urodzenia i ten oczywiscie przetlumaczony.Do rodzinnego musisz miec zaswiadczenie,ze nie pobierasz go w Pl.Rodzinne rzewaznie przyznaja od dnia zlozenia wniosku wiec wyplaca tez wstecz nawet jak to dluzej otrwa.Czy wszyscy bedziecie zameldowani w Austrii??Czy bedziesz szla tu do pracy??Jesli maz bedzie tylko pracowal to ubezpiecza was wszystkich na siebie.Z lekarzem w Pl to teraz sie pozmienialo.Ty placisz ,bierzesz rachunek a tu starasz sie o zwrot.Choc z tym to sie tak czesto zmienia ,ze ja powoli wymiekam.Czy znacie juz miejsce docelowe?Jakie miasto?

Do góry