reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

klaudusia wspolczuje ci serdecznie , takie smutne swieta bedziecie miec.

Ja po wizycie u gina no i jest duze prawdopodobienstwo ze bede miec cesarke , pewnie w styczniu sie juz rozstrzygnie na 100%

reklama
Claudusia, ja rowniez wspolczuje! Trzymaj sie !
Kathinka, bo nie doczytalam, czemu cesarka? Nie chce sie mala odwrocic?
U nas po staremu, dom, przedszkole, praca itd. Na Swieta jedziemy dopiero w Wigilie wczesnie rano, mam nadzieje ze duzego tloku nie bedzie no i pogoda dopisze. Marzy mi sie snieg...

Asia to jedno mala glowa w gore ale lekarz stwierdzil ze jeszcze ma czas ale jest duzo wieksza niz normy na dany tydzien wskazuja wiec zapowiada sie kolejne duze dziecko a lekarz nie chce dopuscic zebym rodzila kolejne ktore bedzie moze 5 kilo miec ;)

Hej witam
U nas maly szpitalik byl ostatnio ,wszyscy zakatarzeni i kaszlacy.Teraz wychodzimy na prosta ale jeszcze nie jest tak super.Puscilam juz mloda do przedszkola,potem bedzie miala az 3 tyg. pauzy!
To w zwiazku z wyjazdem na swieta do pl.
Ja z dziecmi ruszam juz w sobote badz niedziele,a mezus po tygodniu jeszcze pracy dojedzie i zostanie znami tydzien.
Ciesze sie bo tyle mam zalatwien ze nie bedzie to czas laby,no moze w same swieta....
Wreszcie sobie siade we fryzjerskim foteliku:-D bo katastrofe mam na glowie:szok:

Klaudusia-moje wyrazy wspolczucia,trzymaj sie.
Kathinka-to faktycznie duza cora sie szykuje:-)A ile juz cie przybylo?I jak urzadzanie mieszkanka idzie?
Asiunia-gdzie ty zniklas;-)Przyzwyczailam sie ze takie obszerne posty pisalas a tu ostatnio skromniutko:happy:Co tam brak weny cie dopadl?
Judith -jak tam kuchnia skrecona?Wszystko juz na swoim miejscu?

Ja dopiero dzis zagniotlam jakims cudem ciasto na 2 rodzaje ciastek,leza sobie w lodowce i czekaja na wolna chwile jak dzieci beda spaly to popieke,reszte w PL juz .Kevin mi kolo nog krazyl i cos mu dawalam zeby sie zajala,a to jabluszko czy lizaczka,a to kredki,bo wszystko na krotko starczalo i udalo sie.
Niedlugo lece po mala do przedszkola i do sklepu bo zawsze czegos brak.
Pozdrowionka

Beabea ze mna nie jest zle plus 7 mam na razie na liczniku wiec stosunkowo malo w porownaniu z poprzednimi ciazami
Kiedy jedziecie do Polski?? Mam nadzieje ze do tego czasu wszyscy beda zdrowi :)

Imie hmmm moze christkind pod choinke przyniesie bo my nie mamy pojecia ;)

Ostatnia edycja:
Klaudusia najszczersze kondolencje:-(trzymaj sie jakos.

Katinka masz juz jakies imiona jakie sie Tobie podobaja dla coreczki?ja w 27 tygodniu na plusie juz mialam 14 kilo :D

Beabea ja wlasnie pierwsza ture ciasteczek skonczylam ,reszta w sobote jak tesciowa coreczka sie zajmie,
potrzebuje jakis fajny przepis na pierniki moze dziewczyny pomozecie?

Mam pytanko,w jakim czasie pojawily sie pierwsze zabki u waszych dzieciakow?bo u mojej cos sie pokazuje,jutro termin u lekarki zobaczymy co powie,

Milego wieczoru:))

Wiecie smutno mi dzis z powodu smierci naszej forumowiczki. Zostawila dwojke dzieci, meza. Maly Krzys mial dopiero 5 miesiecy, praktycznie tyle co moj Kubus. Boze jak sobie pomysle ze mnie np mogloby braknac... az mnie ciarki przechodza. Plakac sie chce - jaki ten swiat niesprawiedliwy:no::no:

Klaudusia dla Ciebie rowniez wyrazy wsploczucia z powodu dziadka:-(

Rosi moze to zabki a moze szczeka. My z naszym Kubusiem bylismy na wizycie specjalnie, bo wlasnie nas to zaniepokoilo, bo jak zabki nie wygladalo, jak plesniawki tez nie i okazalo sie ze to po prostu szczeka z ktorej kiedys wyjda zabki Malemu :)

Naila bylysmy dzisiaj u lekarki na szczepionce ,pierwszej klutej i nawet lezki nie uronila, takze kamien spadl mi z serca (jakos tak strasznie sobie to wyobrazalam)jak narazie nie ma zadnych komplikacji,spi slodko od godziny jak zawsze:)

Co do zabkow to mowie lekarce ,ze mala piastki do buzi wklada ,palce ,co popadnie i slini sie okropnie,na to ona ,ze na zabki to jeszcze czas ,ale po chwili zajrzala kontrolnie do buzi i mowi "o Sophie nas zaskoczyla bo zabek juz widac" takze pierwsza jedynke juz prawie mamy :)))a Kubusiowi kiedy sie pierwszy pojawil?

Nie znam tej dziewczyny ktora zmarla i jej historii ale zgadzam sie ,to niesprawiedliwe i takie male dzieciatko bez mamy:(

reklama
no to brawo dla Sophie!! A oprocz wkladania wszystkiego do buzi to grzeczna jest? czy jakos rozdrazniona przy tych zabkach?? Nam doktorka powiedziala ze to szczeka przebija przez dziaselka, a nie zabki jeszcze, ale sama nie wiem czy nie bede mu tez pomalu wychodzily bo ostatnio jakis taki pobudzony jest:sorry2: tez wszystko pakuje do buzi... Albo po prostu tak ma :)

Do góry