reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

JUdith rodzice sa odlaczeni od zbiorek raz na jakis czas robimy sobie dzien mamy , mikolajki itp gdzie sa rodzice ale dzieci maja uczyc sie samodzielnosci . Ja jako nieznana im osoby jestem ciekawsza i latwiej mi wpoic im dobre wartosci o ktore bardzo trudno w tym naszym swiecie . Mi wpojono pewne cechy wraz z harcerstwem i jestem z tego dumna uwazam ze nie jestem zla osoba warto zapoznac sie z prawami harcerskimi :) i zobaczyc ze dziecko zyska duzo. Napewno to bede mowic na spotkaniu informacyjnym ktore bedzie dla rodzicow . Aha ale jesli ktorys rodzic chce np zobaczyc jak odbywaja sie zbiorki to oczywiscie zawsze jest taka mozliwosc.

reklama
No to my sie nie piszemy, za jakies 5 lat to chetnie:-Dwlasnie o to mi chodzilo z tym kosciolem bo my tez z tych" nie koscielnych" ! Zcze szczescia i oby wypalilo, trzymam kciuki:-)

klaudusia, powiedz czy te kolczyki sa srebrne? Bo bardzo mi sie podobaja i chetnie bym kupila ale musza byc srebrne, bo jak zaloze zwykle metalowe to bola mnie uszy:-(

Dziewczyny mam pytanko. Znacie moze jakiegos dobrego dentyste w 1020bez(moze byc austriak)? Chce znalesc jakiegos dobrego dentyste ktory ma dobre podejscie do dzieci, bo chodzi mi o Igora.Bylam niedawno u mojej dentystki z nim ale ona jakos do dzieci to lewa, a zreszta teraz jak sie przeprowadzimy to dla siebie tez mussze znalesc blizej domu bo nie bede jezdzic specjalnie do dentysty do 20bez. Wiec jesli macie kogos kogo moglybyscie polecic to piszcie:-)

Hej dziewczyny !!
Napiszcie jak po Mikolajkach , dzieci sie cieszyly? Napewno , ja do tej pory heheh mam tyle radosci z Mikolajek ,
troche do Wa nie zagladalam , ale tyle mialam na glowie , ze ledwo zyje , nogi puchna od lazenia po sklepach , coraz blizej porod, trzeba wszystko kupic, no i w Pl jeszcze tydzien jestem ,

Naila , Dobrze , ze z tym mieszkaniem nie wypalilo , bo cena masakra , te pieniadze na tyle innych rzeczy moglibyscie wykorzystac , \ do kiedy musicie swoje opuscic ?? Koniecznie chcecie z mozliwoscia wykupu ?
Ile razy juz sie przeprowadzaliscie ?
Klaudiusia sliczne rzeczy tworzysz,
judith , jak tam przeprowadzka , na jakie kolory malujecie ? Kurcze, my mamy takie wysokie mieszkanie , ze nawet nie ma co sie zabierac za malowanie samemu , dla malego zrobimy tylko "okno" mieszanki czystko niebieskiego , i to przy tym bedzie sporo gimnastykowania !!

Bylam u gino , dalam mu zaswiadczenie od ortop , a od do mnie , ze od razu wiedzial , jak mnie kilka miesiecy temu zobaczyl, ze bedzie cc, bo wygladam na wygodna , powiedzial tez ze w Semmelweiss pracuja same patalachyy jesli chodzi o cesarki , - tak poza tym to dobry szpital , ze jego synowa miala tam 2 lata temu cc, i po 5 min ja pogotowie zabralo do innego bo oni cos tam popsuli , ja dlugi czas po nekalo nadcisnienie 200 itd , i ze nie chca tam robic ... i faktycznie , jak pojechalam do szpitala, babka przemila byla, dopoki nie padlo slowo cesarki , i do mnie co , dlaczego jak , po co itd ... no to jej mowie , i mnie splawili , terminu nic, mimo ze mam w mutter kind pass na czerwono wpisane , to powiedzieli ze za kilka tyg mam sie zglosic, najwczeniej 27 grudnia , - a lekarz nam mowil, ze beda chcieli nas przetrzymac i wymowic, zeby mimo wszystko rodzic naturalnie , i zebysmy kategorycznie im odmowili i nie dali sie splawic , no ale dalismy sie splawic bo nikt nie chcial sie tym zajac !!!!
A dzis sie wkurzylam , zamowilam posciel do lozeczka ze smyk.com , i jaki szajs przyszedl , material taki jaki bzl na zdjeciach , ale pociety jak lecial, wiec wzor sie nie zgadza, napisali ze na zamki i mialbyc pieknie wykonczony , a jest krzywo i na guziki, do tego szwy sie rozchodza ... fuszerka, ze sama bym lepiej uszyla !!!! A na stronie mozna opinie dac, i maja zablokowane , tzn tak jak sie wcisnie napisz swoja opinie to strona co chwile sie resetuje i nic sie nie da dodac, swinie !!!!

mrousse moze zmien szpital ??? Zapytaj w Göttlicher Heilad tam nie robia problemow . Przedstaw sprawe jak wyglada w Semmelweiss i juz

mrousse a nie da sie odeslac tej poscieli jak to takie g....??
U mnie dzieci cieszyly sie i to bardzo jak zawsze :) Gabi jeszcze nie wie za bardzo o co chodzi ale Max to juz wiecie Mikolaj przyszedl teraz ale w Boze narodzenie to Christkind przynosi prezety a nie Mikolaj i gadaj z nim . Mikolaj to tylko jeden prezent przynosi i slodkosci a Christkind to nawet po kilka hihihih

Agnis 9 ja rowniez powodzenia zycze .

Ostatnia edycja:
reklama
mrousse ja nadal polecam wilhelminenspital, tam polozna sama mi mowila ze co do cesarek sa najlepsi, nawet ze mna w pokoju lezala dziewczyna ktora miala miec cesarke w AKH, a w ostatniej chwili wyslali ja wlasnie do wilhelminensp. nie wiem czemu dokladnie, moze dlatego ze blizniaki miala miec... no nie wiem, ale w kazdym razie mowie to co sama slyszalam :)

u nas mikolaj tez sie udal - grzeczni bylismy to i nas odwiedzil:tak::-)

nasze mieszkanie musimy opuscic do konca stycznia, chcielibysmy jakies Genossenschaftswohnung, juz nawet moze byc bez opcji wykupienia, tylko czy w razie czego zdazymy z kredytem...? no musimy czekac i jakos sie to musi wszystko wyjasnic w tym miesiacu...

klaudusia u mnie swinka tez odpada, nawet bym miejsca teraz na nia nie mia

Do góry