reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

CIMG6384.jpga to moja ksiezniczka:))))

reklama
Rosi, gratuluje. Sliczna dziewczynka!
Tez ci zazdroszcze, takie pierwsze chwile sa super. I karmienie jest takie fajne, bardzo to lubilam. Chwila tylko dla nas obu byla!

Co do mleka, nie odciagaj laktatorem, bo bedziesz produkowac jeszcze wiecej mleka i tak w nieskonczonosc! Kazdej na poczatku tak duzo leci ale potem sie to ustabilizuje. Ale wkladki laktacyjne trzeba nosic wlasciwie zawsze.
Przystawiaj dziecko, kiedy ono chce a laktator odstaw!

Naila, Ja tez karmilam z nakladkami ale nienawidzilam tego, bo musialam je zawsze miec ze soba i zawsze musialy byc czyste. A Maja bez nakladki robila straszne histerie. Dopiero jak miala 4 m-ce to wreszcie udalo nam sie to cholerstwo wywalic i od tamtej pory raj na ziemi!
Nakladki sa dobre na poczatku ale potem sa upierdliwe.

Beabea, (info dla ciebie, zajzyj tez na grupowy)
dobrze, ze was chorobsko nie dorwalo. My chrychamy i Maja znowu ma katar! Tak to jest jak dziecko u Tagesmutetr lub w przedszkolu. Jak Nicole znosi przedszkole??

W Sopronie nie bardzo jest co zwiedzac. Nic ciekawego tam, nie ma. Sklepy kiedys byly tansze, teraz ceny prawie takie jak w Austrii. Ja tam jezdze tylko na zabiegi kosmetyczne oraz do fajnej restauracyjki.

Ja tez jakas przejedzona jestm. Szynka, ser itd. Na obiady nie wiem co gotowac......... Tez jakos nie mam weny.

Rosi, no kochaniutka twoja corenka!!!!!Cukiereczek..
Poziomeczka dobrze mowi-bo im wiecej przystawiasz czy sciagasz mleczka tym produkcja rosnie.Laktator tylko w sytuacjach gdzie gdzies wychodzisz a chcesz malej pokarm zostawic zeby ktos za ciebie go dal.Karm jak mala sie domaga,Potem sie unormuje.
biggrin.gif

A jak corka ma na imie?Ile wazyla i mierzyla?

Poziomeczka zaraz lukne co tam.
Nicole jeszcze nie chodzi do przedszkola.Dopiero od listopada pojdzie.To prywatne przedszkole i musi ponoc miec 3 latka a jej jeszcze troszke brakuje.Dokladnie 7 .11. zaczynamy....

Dobrze ,laktator od teraz odstawiam calkowicie,tylko jak bede sie gdzies wybierac to uzyje.Mala karmie na zadanie,mam cos robic z piersiami bo sa twarde jak kamien(ale nie bola),czy po prostu zostawic wszystko naturze?Coreczka ma na imie Sophie ,wazyla 3456 przy 52 cm.

Rosi, sliczna corcia! Jeszcze raz gratki! A tym ze nie idzie Ci zawsze tak jak powinno to sie nie przejmuj! Idealnych mam nie ma! Moja corka ma juz 5 lat a ja wcale nie czuje sie supermama.

Klaudusia, ja tez mam ksiazki do pozyczenia, takze odezwij sie jak wrocisz.

Rosi, nakladaj sobie twrog, taki jakis Frischkäse z lodowki. To pomaga na bolace piersi.
A tak to mala przystawiaj i sie unormuje.
:tak:

Beabea, sorry, pomylilo mi sie z tym przedszkolem.
No to fajnie, bedziesz miala troche odpoczynku. Jesli mozna mowic o odpoczynku z drugim maluchem, heheheh

Hej
Kurcze przegapilam :wściekła/y:
W ubiegla niedziele byla Polska Niedziela Sportowa w ramach dni polskich w Austrii,buuu,dopiero sie dowiedzialam.W tamtym roku bylismy i bylo fajnie,echhh,atmosferka,muzyka,jedzonko ,zawody dla dzieci....
Wklejam linka programu tych dni .Moze kogos cos zainteresuje.
XX Dni Polskie w Austrii | Polonika - pismo Polonii austriackiej

Rosi-twarde piersi to oznaka ze sie pokarm zebral i czeka na uwolnienie;-)Wszystko sie unormuje,jak bedziesz regularnie w miare karmic ale dobrze jest je sobie troszke pomasowac np. pod prysznicem zeby udroznic kanaliki i zeby sie zapalenie nie zrobilo.
A pielegnacji malucha sie nie obawiaj i ufaj swojemu matczynemu instynktowi:happy:a do wprawy dojdziesz szybciej niz ci sie wydaje.Kazda z nas kiedys zaczynala:happy:
Powodzenia.

Beabea, kurcze, szkoda! Ja tez bym sie wybrala... Nigdy nie bylam ale juz chyba rok temu pisalas o tym i chcialam tez sie wybrac....
Ty sie tym interesujesz, takimi rzeczami, wiec jak cos bedzie to daj mi znac, ja chetnie pojde!

Witam!!
Rosi malutka przesliczna :-) nie dziwie sie, ze maz sie napatrzec nie moze.
My na szczescie jeszcze w 2-paku jestesmy. Choc byly chwile, ze watpilam czy donosze. We wtorek ostatnia wizyta i otrzymam wrdykt porod normalny czy cesarka. Ja licze na naturalny porod. Pogoda nam sie zrobila na szczescie. A mi sie wlaczyl syndrom wicia gniazda chyba. Nic nie robie tylko przestawiam wszystko w domu, sprzatam itd. Pozdrawiam serdecznie

reklama
Beabea to mam czesciej mala przystawiac czy jak?jaki najkrotszy czas powinien byc miedzy karmieniem?bo juz nie wiem czy na zadanie mam mala karmic czy po prostu jak najczesciej?Dziekuje z kazda chwila jest juz lepiej,musze tylko tego strachu sie pozbyc bo to mnie blokuje:(

Do góry