reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

witaj magda7 w Austrii i oczywiscie na naszym forum!! Mam nadzieje, ze pierwsze kroki w wiedniu nie beda trudne i zaraz wszystko opanujesz perfect:) powodzenia:-)
kathinka i jak tam?? choroba odpuszcza?? mam nadzieje, ze tak. A ze brzuszek wywalilo to super - przynajmniej widac ze dzidzia rosnie :-)
poziomeczka to widze, ze problemu z zostawianiem Maji u Tagesmutter nie ma :-) nic tylko sie cieszyc. Zawsze to chyba przyjemniej jak wiesz, ze dziecko chetnie zostaje tam gdzie Ciebie nie ma:-):-)
klaudusia i jak tam Nikos? chodzenie do przedszkola lepiej??

A my dzis po pierwszym szczepieniu. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez skutkow ubocznych. Na ta chwile jest ok, Kubus usypia sobie wlasnie w lozeczku, a mama buszuje po BB :-p:-p
A no i ginka tez juz wczoraj zaliczylam, tabletki anty sobie wykupilam i licze na to ze beda odpowiednie. Aaa no i musze sie przyznac ze pierwszy raz wczoraj stanelam na wage po porodzie... i zostalo mi jeszcze 4kg. Nie duzo, ale byloby milo sie ich pozbyc rowniez :-p:-p

A i oczywiscie gratulacje dla Rosi!!! wiadomo cos wiecej?? jak tam porod i dzieciatko?

reklama
Naila -Nikos juz dobrze tylko zawsze rano mi mowi nie zostawiaj mnie to mu tlumacze i ok zostaje macha mi ale nie placze a dzis bylam w pracy 10h i moj E. go zaprowadzil i okropnie plakal Nikos ale zostal.
A jak po szczepieniu?
A Rosi ma coreczke sliczna widzialam zdjecie ale nie wiem dokladnie co i jak sama pewnie da znac jak wroci,ale normlnie rodzila

Witajcie :)
Urodzilam coreczke w niedziele o 14.13 ,naturalnie (oj bolalo):)malutka sliczna ,grzeczniutka i zdrowa:)cycuszka ciagnie slicznie,choc w pierwsza dobe okropnie sutki poranila ale juz sie wszystko goi :)jestesmy w domku ,wczoraj dostalam nawal pokarmu,mleko wlasciwe juz jest wiec wszystko tip top.Teraz sie uczymy siebie nawzajem z malutka, czuje sie czasem taka jakas nieporadna....ale z kazdym dniem jest lepiej:)

Kathinka spotkanie z hebamme sie nie udalo,malutka postanowila dac o sobie znac i pojsc na zywiol bez kursu:)wczoraj bylysmy u lekarza,u Dr. Anny Łomnickiej-Matyaszczyk ,spodobala mi sie od razu,takze mamy juz pediatre :)

Ostatnia edycja:
Rosi, gratulacje! O tej lekarce tylko slyszalam, takze sie nie wypowiem czy dobra. Najwazniejsze ze Tobie odpowiada. Nawet pamietam, jak urodzilam, to tez szukalam polskiego lekarza, i do niej tez dzwonilam, ale miala tyle pacjentow ze nie przyjmowala juz z innych bezirkow. Przez jakis czas chodzilam do takiej starszej Polki, w 12tym no a teraz juz austriaczka i jestem zadowolona.

Klaudusia, ja sie na te ksiazki pisze, tylko nie wiem jakbysmy sie spotkac mialy.

Naila a jakie masz te tabletki?ja mam yasminelle ale ja kupuje w PL 48zl za paczke!!!

Asiunia ja po weekendzie bede w Austrii to jakos sie spiszemy i spotkamy ok?a Ty masz jakies ksiazki do pozyczenia?

hej!
Super dzis pogoda :) wrocilam z malym ze spacerku, polazilismy troszke, jak dla mnie moze byc tak codziennie, cieplutko, nie za goraco nie za zimno - super :)

Rosi jeszcze raz gratulacje!!! Ja tez mialam poranione sutki juz w szpitalu, zaczelam stosowac masci i te specjalne silikonowe kapturki do karmienia i pomoglo. Teraz do tej pory karmie tylko z tymi kapturkami - raz probowalam bez, caly jeden dzien ale na wieczor sutki znowu tak mnie bolaly, ze stwierdzilam karmie dalej z kapturkami. A poza tym Kubusiowi tez sie wygodniej chwyta sutka jak mam zalozony kapturek. Takze ja sie bez niego nie rozstaje:-) Wiem, ze nie sa polecane przez lekarzy do 'ciaglego' karmienia, ale mi jest tak duzo latwiej i nie powiem wygodniej, wiec tak juz zostanie. Probowalas Ty moze tych kapturkow Rosi??

klaudusia ja mam tabletki Cerazette - bo ja karmie caly czas piersia wiec z wyborem innych nie poszaleje. Opakowanie kosztuje prawie 14euro.

Hej
Rosi -GRATULACJE!
Az zazdroszcze,super sa te pierwsze chwile z malenkim dzidziusiem,wprost sie nie mozna na takie napatrzyc:tak:A ta lekarka czesem nie w 23 bez przyjmuje?
Naila ja tez uzywalam silikonowych nakladek i tez sobie chwalilam ten wynalazek:tak:
U nas po staremu.Znow jakas niemoc mialam zeby siedziec codziennie i pisac,pisac...Ale was podczytywalam:tak:
Kevinowi zeby -3,4 dolne i gorne na raz wychodza i maruda jest.Jakos na szczescie oboje sie trzymaja i chorobskom nie daja.Korzystamy z pogody i spacerkujemy.
Ja do tej pory sie za siebie nie wzielam zeby co zrzucic i tak przekladam z ygodnia na tydzien,wnet mnie swieta zastana a to znow nie dobry moment no i tak oto wychodzi moj brak dyscypliny,samozaparcia i innych fajnych zalet ,buuuu....

Juz nie pamietam ktora to byla w Soprunie na Wegrzech,jest tam cos fajnego do zobaczenia?,bo tak sie przymierzamy czy by nie podjechac w ktoras sobote na zakupy a przy okazji cos zobaczyc....
Wiecie nieraz jak na zakupy tu jezdzimy to po prostu nie wiem co do koszyka wlozyc,bo tak mi sie wszystko przejadlo:szok: na nic smaka nie mam,a wrazenie takie wszystko sie powtarza.... i pieczywo i wedliny,no wszystko...
Asiunia ja tez mam spadek energii raczej,ale ty chociaz sie udzielasz;-)

Naila dziekuje:))tak moj od razu pojechal mi kupic jak tylko bolec zaczely ale uzylam ich tylko moze ,ze dwa razy ,bo za kazdym razem trzeba je namoczyc, a w szpitalu nie chcialalm ciagle wstawac i to robic wiec przemeczylam sie bez i dzisiaj juz super,nie bola i sie zagoily,ale w razie czego sa:)hm...ale dzisiaj sprobuje z nimi ,moze dla malej bedzie lepiej sie ssalo bo male sutki mam.

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/members/beabea-51405.htmlBeabea dziekuje ,mala jest taka sliczna ,ze napatrzec sie nie mozna,ja jeszcze w miare ale moj to tylko sie w nia wpatruje i sie zachwyca:))przyznam dziewczyny ,ze jeszcze sie boje wszystkiego co robie,ze moze niewlasciwie ja trzymam ,karmie przewijam....mam nadzieje ,ze mi to szybko przejdzie i juz bede super mama.Dziewczyny mam pytanko,tez wam sie tak pokarm wylewal z piersi?masakra ,mam stanik do karmienia ,ciagle zmieniam wkladki laktacyjne juz odstawilam herbatke dla karmiacych ,a mleko sie pomimo tego w ogromnych ilosciach doslownie wylewa,mala przystawiam ,odciagam dodatkowo laktatorem,sama juz nie wiem czy to samo minie?czy cos niewlasciwie robie?doradzcie cos mamusie,pozdrawiam:)

Do góry