reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ja jeszcze dzis mam wolne. Wczoraj przyszykowalam obiad, a maz i tesc nie chcieli:wściekła/y: No, ale przynajmniej jest na dzisiaj.
Laura zrobila nam pobudke przed 6, wiec juz wszystko mam zrobione, niunia spi, a ja biore sie za wycinanie szablonow.
Poziomeczka gratulacje dla Majci. Zuch dziewczyna!!!

reklama
Czesc Kacper i Inia spią ja troche posprzątałam i zaraz dalsza czesc i jeszcze obiadek.
Ciekawe jak tam nasza Naila bo mam znajoma co miała na 30 lipca termin i właśnie dziś jest w szpitalu.....
Poziomeczko ta dostawka to taka do wózka żeby jak dziecko sie zmeczy chodzeniem to może sobie na tym stanąc(no a 2 jest w wózku).
Gratulacje dla MAI:):):):):):):):):).
Zaopatrzyłam sie także w chuste do noszenia co o tym myślicie od którego miesiąca można zacząc nosic maleństwo ???
Narazie wypróbowałam ją tylko na Ini :) po domu i niczego sobie.
Mb1 Udanych remontów!!! To ładna pobudka.
Ojjjj z tymi naszymi szkrabkami mój synuś od 2 nocy wstaje 20 i zasypi około1!!!
Ale nadrabiamy o poranku gorzej jak już siostrzenica pojedzie i Inia bedzie rano budzic!!!

Halo dziewczynki!!! :-)
Bylismy nad jeziorem Garda (miasteczko Riva). Juz kiedys o tym miasteczku pisalam, chyba na "wycieczkowym" :tak:. Jezdzimy tam prawie co roku, bo tanio, pieknie i niedaleko granicy austriackiej. Takze wymarzone miejsce dla wycieczek rowerowych i surferow (jezioro z falami jak na morzu :tak:!). Pogode mielismy piekna- co dziennie okolo 30 stopni, takze rano i wieczorkiem pracowalismy a pozostaly czas spedzalismy na plazy.
mb_1: znam to :tak:, tak to jest z tymi facetami... ;-)A tak wogole zazdroszcze urzadzania mieszkania :tak:. Ja znow mam ochote na remont :-).
poziomeczka: gratulacje dla Mai!

Ja w poniedzialek jade do rodziny do Polski, wiec pewnie znow mnie troche na forum nie bedzie. Mam nadzieje, ze pogoda bedzie udana.
Milego wieczoru!!!

dzieki za gratki dla Mai!

Franiu, to sie nazywa Kinderwagenboard. Tu masz link na willhaben, uzywane deseczki - Kleinanzeigen auf willhaben.at!

Chusta jest super, ja Maje nosilam bardzo duzo!!!! Mozna nosic od urodzenia wlasciwie, ale ja nosilam od ok 2go miesiaca, ale to dlatego, ze dopiero wtedy kupilam. Jesli chodzi o wiazania to jak nie wiesz to daj znac, to ci wysle jak wiazac.

happy, to super macie! tak to mozna pracowac!!! :-)

my wlasnie z piwka ze znajomymi wrocilismy. Maja z babcia zasypia juz super! Urzeduje z babcia i ciocia jak sie patrzy!

Ostatnia edycja:
Kaja, witamy! Napisz cos wiecej o sobie!

Poziomeczka, gratulacje dla corci! Ale Ci dobrze, opieke do dziecka masz to i na piwko mozesz sie wyrwac. Nasze zdrowie wypij!

U mnie nic nowego, praca i praca. Ale jeszcze tylko 3 dni z dzisiejszym i dlugi weekend. Jedziemy do PL w piatek bo mamy mame moja do Nicole opieki przywiezc. No i jakies zakupki male w PL zrobic. Wczoraj zadzwonilam do kolezanki z PL co sie 5 lat nie widzialysmy, no i w sobote mamy sie spotkac. Juz sie ciesze:-)

Szefowa dzisiaj dopiero o 16 przychodzi wiec sama sobie bede. W sumie to zadna roznica czy jest czy nie ma bo i tak sie malo do mnie odzywa. Zdziczeje tu, bez kitu

o widzę, że wy tu już dlugo sie znacie. Wczoraj przez przypadek znalazlam to forum.Gratuluje swierzej mamusce malej kruszynki!!!
hmmm
o mnie
no coz siedze sobie w domku z 18 miesieczna Nataschą, a starsza Zuzia chodzi do przedszkola-ma 4 latka, mieszkam w 22 bezyrku kolo Kagranu,
a wy na karenz dziwczyny czy juz pracujecie?ja ostatnio zastanawiamlam sie nad podjeciem na 1-4 etatu, bo w tym domu to czasem mozna oszalec,:-(ale maz ostatnio wyperswadowal mi ten pomysl, w sumie to ma racje, bo musze podciagnac sie w tym jezyku troszke , duzo was tu jest aktywnych??
pozdrawiam

Kathinka to zapominalstwo ciazowe;-) Wybaczamy, a mamusi gratulujemy:-)
Witam nowa mamusie.
Kaja czesc z nas jest aktywnych, czesc na Karenz. Ja wracam do pracy teoretycznie od wrzesnia, a jak wyjdzie w praniu, to sie zobaczy.
Duzo nas tu nie ma, sporo sie wita i po jakims czasie znika.
Poziomeczka mmmm piwko. Alez bym sie napila:-) Najlepiej takiego zimnego z soczkiem malinowym, w jakiejs knajpce:tak:
Dziewczyny juz cala elekryka przerobiona po naszemu!!! Jutro zaczynamy plytki:tak: Jeszcze mam pare dni, ale wciaz nie moge sie zdecydowac na kolor scian w sypialni i u Laury w pokoju. Maz ma mnie juz dosyc, bo ciagle zmieniam zdanie:-D:-D:-D

reklama
mb, to super, idziecie szybko z tym mieszkaniem! a co do scian, rozumiem w pelni...:-D

kaja, to nareszcie dziewczyna, ktora mieszka blisko mnie!:tak:
ja mieszkam w 21, jedzie do mnie tramwaj 26.
Musimy sie spiknac jak wroce do Wiednia :tak:

co do twego pytania, ja wracam do pracy 2.11 i moja corcia bedzie miec wtedy 18 mcy
Tak wiec jedne siedza w domkach a inne powoli juz wracaja do robotki.
A ty o jakiej pracy myslalas? Pracowalas w Wiedniu w ogole? Od kiedy tu jestes?

Naila, gratulacje wielkie! Kathinka, ciaza cie usprawiedliwia, hehehehe

dzis pogoda beynadziejna, 15stopni i wieje.... brrrrrrrrrrrrr

a ja wcielam wlasnie golabki! :sorry::-D:cool2:

Do góry