reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Witam i ja tym razem deszczowo hoho.
Witam nowe mamusie :-)
Ale pietrucha niezla jak z wlasnego ogrodka to chyba mozesz dac tylko obserwuj czy cos sie nie dzieje.
paula ja sama wypelnialam babka mi pomogla bo tam w 2 rubryczkach nic nie napisalam hihi
monic nie wiem nie pomoge...

Ja wypełniałam wszystko online [emoji14]
Paula pisz czego nie wiesz na priv to pomoge w wolnej chwili :)

Monic po zakonczeniu Karenz powinnaś wrócić do pracy i ciągnąć do 8tyg. przed terminem rozwiązania. Złośliwie powatarzam, że ciąża to nie choroba, a na mdłości ginekolog L4 nie wystawi. Możesz jeszcze napisać do szefa wniosek o przedłużenie Karenz do 3ciego roku życia bodajże. Ale to już tylko jego dobra wola czy się zgodzi czy nie. No i w tym czasie pustki na koncie będą, chyba że wybrałaś dłuższy wariant KBG (30+6)
Możesz kombinować z L4 i komisjami lekarskimi, ale po takim manewrze nie masz co liczyć na utrzymanie się w pracy dłużej niż gwarantuje to okres ochronny :) no chyba, że masz jakaś pracę, że firma bez Ciebie leży to pójdą Ci na rękę [emoji14]
Co innego jeśli ciąża jest zagrożoba. Wtedy nawet powinnaś zostać w domu.

Kaśq to trochę skomplikowałaś sytuacje :D Bo pracując w Pl masz tam ubezpieczenie itd. i musisz pewnie mieć też meldunek. Nie wiem jak to dokładnie w PL wygląda. Ale 2ch ubezpieczeń mieć raczej nie możesz i meldunków też nie :)

Kulka, a ile mała już waży bo przypuszczam, że elastyczna już się i tak nie nada do niczego jeśli się urodziła taka duża jak Gabi czy moja [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kaśq ale ale, jeśli po zrezygnowaniu z pracy należy Ci się w PL zasiłek dla bezrobotnych to możesz go tutaj przenieść.
Ale jak masz fajną i dobrą pracę w PL to może lepiej faktycznie prowadzić ciąże w PL, pobiegać trochę po urzędach i liczyć na troszkę farta :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No tak właśnie dlatego pisałam że mam skomplikowaną sytuację :p . Co do pracy mam na umowie że praca zdalna w miejscu zameldowania więc z tym problemu nie mam. Wiem też że jest opcja w NFZ że możesz sobie przenieść normalnie wszystkie świadczenia z NFZ np do Austrii i oni pokrywają wszystkie koszty, funkcjonuje to wtedy tak jak w Polsce a w Austrii korzystasz tak jakbyś była tam ubezpieczona. Nie wiem tylko jak Austria patrzy na takie osoby jeśli chodzi o leczenie... Zupełnie nie wiem. No ale też ciekawa opcja. Zobaczymy muszę to wszystko jakoś poukładać :) i Musimy z Tatusiem przemyśleć który wariant wybierzemy i na co się decydować :)

Karolask Gabrysia juz ponad 6 kg waży. 97 centyl zalicza ;) Na elektronicznej wadze się z nią wazylam ostatnio. Kurcze dobrze ze chusta z odzysku od cioci[emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

1476882342-1d1mld.jpeg
1476882377-1d1mld.jpeg

A to moj Igor bo sie jeszcze nie chwalilam [emoji4][emoji4][emoji8][emoji8]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry