reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Aniag ona cała w paski jest? Czy ma też brązowe elementy? Bo nie widzę połów na ramionach [emoji14]
Śliczny brzusio :) i gdzie ten m
nadmiar kilogramów? Bo ja tam nic nie widzę takiego ;)

Paula ooo to moje rejony bo ja z Nowego Sącza :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny polecicie mi jakies lokale\miejsca gdzie moge wyjsc z moim maluszkiem. Wazne jest miejsce do przewijania albo nawet karmienia... Okolice Simmering i nie tylko.

Anitaka wszystkiego najlepszego! :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy niestety pojęcia nie mam, ale pewnie w większości są przewijaki w toaletach. Ale chętnie się dowiem co tam przy Simmeringu jest :)

karolask my dzis pojechalsmy pospacerowac do Böhmischen Prater (maly Prater) i tam niestety niczego nie bylo... Ale nakarmilam i przewinelam w samochodzie

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurcze to nie ciekawie. Myślałam, że w Wiedniu to wszędzie się znajdzie jakieś miejsce...

Cześć Dziewczyny, jestem nową członkinią Waszego forum. Tydzień temu dowiedziałam się iż jestem w ciąży (obecnie 6 tc). Moja wiedza na temat ciąży i porodu niestety jest znikoma. A z tego co mi lekarz mówił powinnam jak najszybciej zameldować się w którymś ze szpitali. Czy mogłybiście mi doradzić jakiś dobry szpital? Obecnie mieszkam w 22 Bez ale do czasu porodu zamierzamy przeprowadzić się do 12 Bez. Podobno dobry jest szpital St Josef ale gdzieś znalazłam opinię że prowadzą go siostry zakonne i stawiają na naturalne porody. Ja nie jestem jeszcze na 100% pewna ale chciałabym znieczulenie. I tu moje następne pytanie, czy jest jakaś opłata za to znieczulenie dodatkowa i czy dostanę je bez problemu w każdym szpitalu?

Witaj Asiorek87 :) fajnie, że nas coraz więcej...
Nie ma czegoś takiego jak płatne znieczulenie. Przynajmniej nie słyszałam. Wszystko zależy od szpitala, ale napewno mają anestezjologa [emoji14] musisz dopytać w szpitalu, albo spytać kogoś kto tam rodził. Ja rodziłam w 16. Bezirku. Najbliżej masz Donauspital, chyba że już poród w 12nastym będzie.

Dzięki Karolask87 za szybką odpowiedź, można wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć się z forum;-) Szczególnie jak człowiek zielony w temacie. A nie orientujesz się może jak to wygląda z tymi badaniami NT screening i Organscreening? Czy one są obecnie w większości szpitali wykonywane za darmo?

Asiorek niestety, ale w nie wszystkich szpitalach to wykonują (nie ma już tylu specjalistów od tego) i przeważnie trzeba zapłacić, ale dużo mniej niż normalnie. Możliwe, że jeszcze w jakichś szpitalach robią za friko. Jeśli masz facebooka polecam grupę Matki Polki w Wiedniu. Tam często się to przewija :)

reklama
Do góry