reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej
Happy przepis w kulinarnym kaciku:tak:
Asiunia my bylismy na tym polu zaraz za 21 bez. to byl zdaje sie Gros Jedlersdorf,wejscie kosztuje 8 euro,w tym sa juz policzone 2 kg truskawek a potem ile uzbierasz za tyle placisz i tak do 5 kg licza za kg 4 euro a powyzej 3 euro za kg no i gratis to co zjesz:happy:
Kathinka oj to szkoda ze tak wyszlo ze swinkami.Nasze maja sie dobrze juz raz z nami Pl byly,ha,ha a innym razem moja sasiadka im jesc dawala.

Widze ze nie ja jedna pierogi lepilam,he,he:happy2:

Przedwczoraj robilam samodzielnie pierwsze postrzyzyny mlodego,dwa dni mi zeszlo bo obcinanie takiego malucha to nie lada wyczyn ale nawet zadowolona jestem z efektu ,choc nad uszami ciut inaczej planowalam a wyszlo mi dosc wysoko to koleczko bo poruszyl sie w zlym momencie i tak juz poszlo wyzej i wyzej,ale teraz wyglada jakby to celowo bylo zrobione:-D

Szwagier wrocil z Pl i dzwoni do mojego zeby po ogorki przyjechac bo przywiozl i wlasnie dzis bylismy i rozczarowalam sie bo dal nam moze ze 3-4 kilo:szok:Niby nie zamawialismy ale mimo wszystko....przeciez mogl bratu kupic tez taki worek 10 kg:baffled:
Chyba nie bede sie wyglupiac z kiszeniem bo prawie na mizerie i na swiezo do zjedzenia pojda,takie na pol przekrajane z sola,mniam...
Jakos mi sie umyslalo ze w lipcu sezon jest a tu widac juz sa ogoreczki.

reklama
DZiewczyny no ja psy kocham spanielek misie marzy suczka , tylko co maz powie ;) ale jak patrze na ceny to padam w Polsce sa 3 razy tansze i wcale nie sadze zeby byly gorsze
Jak nie zdecyduje sie wziac w Austrii to pewnie we wrzesniu z POlski cos przywiaze

Trzymajcie kciuki
Ide dzis z synkiem do dentysty i chyba mam wiekszego stresa jak on a potem wracamy do normalnosci :) czyli torty

To zapraszam dziewczyny na te truskawki do St.Pölten. U nas taniej:tak: Nie placisz za wstep na pole (dobrze zrozumialam Beabea?) Placisz tylko za truskawki, ktore nazbierasz 2 euro za kg, a jak chcesz tylko kupic, to 4 euro za kg.
Ja dzis sie wybieram odwiedzic kolegow w pracy i przy okazji porozmawiac na temat mojego powrotu. To juz niebawem. Lato zleci i do roboty;-) Powiem Wam, ze mam troche stracha.
Milego dnia

Mb, to chyby sie do St.Pölten wybiore:-) Umowimy sie na polu truskawkowym, hihi. A co do psow to mi chodzilo o to, ze dobrze jest jak dziecko sie nie boi psow, a nie jak podchodzi do kazdego. Moja mi sie zawsze pyta czy moze poglaskac obcego psa. A z tym lekiem przed psami to bardziej odnosi sie do tureckich dzieci. One zazwyczaj jak widza psa to w panike wpadaja, a nie daj Boze jakby tak podlecial i dotknal.

Kathinka, my tez psa z PL mamy, bo jak tu chcialam ze schroniska pieska wziac (na poczatku taki zamiar mielismy) to mi powiedzieli ok 200 euro musze zaplacic. A w PL zaplacilismy ok 50 za psa i ok 5o za szczepienie, chipa i paszport.

Beabea, dzieki za info ze juz ogoreczki sa. Za tydzien jade to sobie przywioze:-), i takie w garnku sobie zrobie, u nas sie mowi malosolne. A zakisic tez by sie przydalo, bo w tamtym roku na probe pare sloikow zrobilam to poszly w przeciagu miesiaca i z pl musialam od mamusi przywozic.

Nie wiecie czy juz grzybki sa?

Asiunia ---mi sie grzybki to z jesienia znow kojarza:-) nie sadze zeby juz byly:szok:A ogorki to u nas tez sie mowi malosolne na te z baniaczkow glinianych czy innych.
Mb-1 tak--wejscie 8 euro tylko tak jak pisalam w tym juz sa policzone 2 kg
A wogole to masakra z cenami na truskawki tutaj niby sezon a wcale tanio nie jest.
Kathinka--bo nie kumam -mialas wybijac synowi psa z glowy a tu we wrzesniu chcesz przywozic.Zmienilas juz zdanie?:laugh2:

My niedawno ze szczepienia mlodego wrocilismy.Zaliczylam od razu plac zabaw z dzieciakami ,ale goraco.................
Mnie na pranie chcica wziela i piore posciel,reczniki i ciuchy jak leci:laugh2:

Dzis na obiad koperkowa,ziemniaczki,zielona fasolka i gulasz ze wczoraj.
Kurcze zepsul nam sie wasserkocher i gotuje wode w garnku od 2 dni,bo dopiero jak na weekendowe zakupy pojedziemy to sie kupi bo nie mam tu nic pod nosem(w sensie sklepu )

Beabeea i tu ja jestem najlepszym przykladem ze kobieta zmienna jest hihihi Na razie maly jak tylko wspomne ze nie bedzie psa to placze . DZieci mi ise rzucaja do psow zeby je glaskac masakra hihi
Musze poszukac przedszkola gdzie bede mogla psa brac wtedy byloby fantastycznie ale na razie mysle :)

W poniedzialek ide dziewczyny na zumbe . Upadlam na glowe ;) ale co tam zobacze czy mi sie spodoba jesli tak kupie plyty i bede zumbe wydziwiac w domu tylko zeby schudnac;)

Moj syn pobil rekord bycia grzecznym u dentysty Byl WOW i ACH po prostu aniol
Lekarz machnal mu cala gore i mamy z glowy na pol roku HURA

Beabea: zrobilam salatke z kebaba- pycha, ale sos chyba zepsulam... dalam tyle czosnku :szok:, ze teraz zione... i juz chyba dzis z domku nie wyjde, bo odstraszylabym wszystkich :-D.
Pierogi beda jutro.

Ja dzis na basenie bylam- 2,5h bo mi sie szybko zaczyna nudzic ;-). Najfajniejsze byly fale, super zabawa :-).
Milego dnia!

]Witam! Ja juz przywiozlam moje szczescie z pl. . Chodzil za nami w krok ale jakos nie zabardzo chcial jechac.Dziadki go rozpieszczaly na maxa:-)!!Moj starszy odebral wlasnie test ,juz chyby ostatni w tym roku z matematyki i dostal 1 co prawda w klasie sa 3-poziomy(3grupy)wzaleznosci od poziomu ucznia . Moj jest w 2- ale pani powiedziala,ze juz przenosi go do 1-wszej,czyli czeka go wiecej nauki ale bardzo nas to cieszy.A Bruno znowu urosl 1 cm(przez miesiac).Dogania rowiesnikow.To tyle chwalenia sie co u nas.
Widze ,ze tak truskawkowo sie zrobilo na forum.Ja tez uwielbiam truskawki i czeresnie,Moze ,ze tylko raz w roku a czlowieka natura taka przekorna jest.Nie doczytalam sie tez zadnych problemow ani chorob u Was to znaczy ,ze u wszystkich OK! (sorrki jesli jednak kogos ominelam). Bylismy dzis z kolezanka i jej synkiem na donauinsel.Taki fajny plan niedaleko U1.<nie wiem czy to znacie,sa tam malutkie palmy i wodospadziki tez malutkie i duzo bardzo plytkiej wody.Moj dostal radochy nie wiedzial gdzie biegac .
Kochane milego wieczoru dla Was:tak:

Wreszcie piatek!!! W tym tygodniu mialam taki maraton, ze padam.
Dobrze, ze maz wraca wczesniej z pracy, to troche sie zajmie tym naszym rozrabiakiem:-D Mloda smiga na czterech w tempie ekspresowym i zaczyna podnosic pupte tak wysoko, czyli szykuje sie do przejscia na chodzenie:-D:tak: Ojjj to dopiero bedzie latania za nia;-)
Bylam wczoraj w pracy na rozmowie odnosnie mojego powrotu i nie widza najmniejszego problemu zebym wrocila na czesc etatu ufff. No i moge sama regulowac dni i godziny pracy. Tylko mam wczesniej dac znac:tak: Do takiej pracy az sie chce wracac:-p
Maxmama gratuluje zdolnego synka, oby tak dalej!
Happy i znow mamy cos wspolnego ze soba;-) Ja na basen moge isc, ale jak mam towarzystwo, bo sama to max 2-2,5 h i mi nudno.
Beabea ty to masz zdrowie dziewczyno.
Kathinka daj znac jak ta zumba wyglada. Ja planuje chodzic latem, bo jest na 18 do 19, a w tym czasie mloda i tak zawsze bawi sie z tatusiem;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kathinka, gratuluje samozaparcia! Ja tez sie zbieram do robienia czegos wzgledem odchudzania ale jakos weny nie mam. A przydaloby sie:-( A ta zumba to jakies cwiczenia czy taniec, bo nie w temacie jestem!

MB, fajnie ze tak sobie mozesz do pracy wrocic! Jakas dobra firma widocznie, i rozmumieja kobiety z dziecmi. Chociaz, ja tez nie narzekam. Przypuszczam ze jakbym miala male dziecko to tez jakos bym sie z szefowa dogadala. No ale nie wszyscy tacy wyrozumiali sie trafiali.

Maxmama, zdolniacha z synka! Gratuluje! Tak na marginesie, ja tez zawsze z matematyki dobra bylam;-)

Dziewczyny, przeprowadzcie sie ktoras do mojego bezirku! Kolezanki mi brakuje, takiej co na kawke mozna isc, poplotkowac. Bo z mezem to ile mozna gadac! Strasznie ubolewam nad tym. Bo niby przez telefon tez mozna pogadac, ale to nie to samo. U mnie na osiedlu nawet widzialam Polakow, z malymi synkami ale na dworze to wcale ich nie widze, wiec jak mam poznac.

Depresja mnie dopada z tego powodu.

A tak w ogole to milego weekendu! Wybieracie sie gdzies?

Do góry