reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy w danii

reklama
Hej Dziewczyny :)
Tusienka24 Ka-mila - dobrze znam to uczucie. Mi sie tez teskni za tymi kopniaczkami, chwilami az tak, ze mysle o 2 dziecku, ale z drugiej strony, chce odpoczac jeszcze od pieluch. Maly dopiero oducza sie pieluchowania, wiec nie chce sie w kolejne pakowac ;) Poza tym pochlania tez kazda moja chwile, bo jest, nie ukrywam, rozpieszczony i rozwydrzony, wiec nie wyobrazam sobie malego bobasa przy nim. Wydaje mi sie, ze wkroczyl w bunt 2-latka, bo jest chwilami nie do wytrzymania.
Ja zawsze chcialam miec 2, 3 dzieci, ale mysle, ze jeszcze czas na to przyjdzie.

hopsasanka - to pojawiaj sie koniecznie czesciej :p Ja tez jestem, kirdy tylko znajde chwilke, bo ostatnio nie jest z tym tak latwo ;) Lagodnego wychodzenia zabkow !!!

anansie - no niezle z tym lekarzem hahaha. I nie zrobil Ci zadnych badan potwierdzajacych ?

friggia - lepszego samopoczucia Mamusko !

A moj dzis na kawalerskim u kumpla, a za tydzien ja na panienskie, ciesze sie niezmiernie, bo dawno nie poszalalam gdzies poza domem, sama ;)

dapliska dziekuje :-). Moje samopoczucie jest ok, juz zdarzylam przywyklam do tych niedogodnien ;-).

hopsasanka 3maj sie dzielnie podczas zabkowania. Od razu zapytam czy znasz jakies metody przy zabkowaniu, jakies dobre leki czy cos w tym rodzaju?
Mam nadzieje, ze bedziesz pojawiac sie czesciej, a co!

ja tez polecam ten blog. jest dokladnie tak jak opisala dziewczyna. choc u mnie moze troszke gorzej, bo nie trafilam na mila lekarke...
cale szczescie ide do niej za tydzien ostatni raz, a pozniej przepisuje sie do polskiego lekarza.

milego dnia dunskie mamy :-D

witam w niedzielę :)
po raz pierwszy od kilku miesięcy pospałam do 10:00 :-) Kamila nawiedziła nasze łóżko o 7 rano, poleżała trochę a potem mężuś wstał z nią a ja spałam dalej.. jak miło... ;)

Wiecie.. tez miałam Wam ten opis opieki duńskiej pokazać, tylko ostatnio jestem tak zakręcona że jak już pisałam do Was to wylatywało mi to z głowy.. kiedyś przypadkiem znalazłam ten blog i bardzo mi się spodobało jak ta dziewczyna opisuje różne duńskie sprawy...

i właśnie miałam tez pytać mamy, które już tu rodziły.. należałyście do "Mødregruppe" http://weronika-i-tomek.bloog.pl/id...uppe-czyli-grupa-wsparcia-dla-mam-,index.html ???
Ja się nie zdecydowałam po urodzeniu Kamili, choć bardzo mi się podoba to że są organizowane takie spotkania.. Wtedy nie znałam duńskiego wcale, a nie miałam pewności czy duńskie mamy zechcą rozmawiać po angielsku..
Teraz nie wiem czy się zapisze, niby potrafię już coś powiedzieć po duńsku ale wciąż obawiam się że to nie jest wystarczające. Choć z drugiej strony byłaby to praktyka dla mnie i utrzymanie kontaktu z językiem..
A Wy co o tym sądzicie??

Ostatnia edycja:
O, muszę zapytać o to moją położną na najbliższej wizycie. Nie wiem czy chciałabym być w grupie z samymi Dunkami, raczej nie, ale w takiej mieszanej jak najbardziej. Super sprawa! Świetny link, dzięki :)

Ja nie byłam w Mødregruppe, bo u mnie nie było grupy międzynarodowej, a duński znałam za słabo. Dziś może już bym się zdecydowała, żeby go ćwiczyć w praktyce. Mam niestety za mało kontaktu z nim i jak chcę coś powiedzieć to jakoś idzie, ale za Chiny nie mogę zrozumieć co do mnie mówią - chyba, że w zwolnionym tempie :) Kurcze, tak bardzo chciałabym już znać ten język...jednak leniuch ze mnie straszny :zawstydzona/y:

Hej Mamuśki :-)

Ja jutro raniutko wyjezdzam do PL, wiec dzis pakowanie itd. Postaram sie w miare mozliswosci jak najczesciej do was zagladac jak bede w PL.

kA-mila Chyba juz nie zdążę, więc... życzę dla Ciebie wymarzonego i jak najszybszego porodu i żeby wszystko było w najlepszym porządku.:tak:

I dla wszystkich Mamusiek ślicznej wakacyjnej pogody!!! :-)

Tusieńko ale Ci fajnie! Też bym się chętnie jeszcze raz wybrała do Polski przed porodem, ale nie dam już rady. Baw się dobrze :)

ka-Mila jak tam? Ciągle w dwupaku?

reklama
Witam Dziewczynki:-)
dalipska no dał mi skierowanie na badania krwi i ide teraz 2 wrzesnia i zobaczymy co mi powie tym razem.oczywiscie od razu Wam napisze:-)
mi sie cały czas chce spać i ciagle jest mi niedobrze i rano i wieczorem i w ogole jestem do niczego.pogoda brzydka i siedzimy w domu,a moja córeczka szaleje:-)
Dziewczyny ja w piatek wyjezdzam na dwa tyg do pl,bo pozniej to nie wiem kiedy bede miala okazje,ale przeraza mnie podroz samochodem z mala bo ona nie moze usiedziec 5 min w miejscu:-)
ka-mila daj znac czy jeszcze razem czy juz osobno:-)
pozdrawiam wieczornie Mamuśki

Do góry