reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej
szarlotka, ania ale macie kosmiczne migreny i leki tez pewnie hiper silne.....a nie probowałyscie jakiejs medycyny naturalnej???ja w wakacje sporo czytałam o ziolach, moze warto sprobowac
chodziłam kiedyś na akupunkturę i muszę powiedzieć że trochę złagodziła ból ale na krótko, innych metod nie próbowałam, słyszałam jeszcze o jakichś świeczkach do uszu
ania138- ja kiedyś cierpiałam wiele lat na migreny więc wiem jaki to ból nieznośny, na dodatek miałam tę wersję z miganiem w oku i mdłościami. Mnie wyleczyła a raczej uśpiła mi ją ciąża, od drugiej ciąży konkretnych migren brak....tfuu tfuu tfuu
no ja właśnie mam tą samą: skroń, oko i żołądek :baffled: mi poprzednie ciąże też "pomogły", na długo miałam spokój albo tak delikatnie że nurofen plus czyli ten z kodeiną pomagał, zresztą do teraz pomagały mi takie leki bez recepty jak Excedrin, nurofen plus bo po etopirynie mam odjazd :rofl2: a jak atak był mocniejszy to ten proszek na receptę ale teraz to jak grom z jasnego nieba, boom i leżę :no: i tylko paracetamol :baffled:

reklama
ania bidulko, współczuje, tak naprawde nie wiem co to bol głowy, własnie w ostatniej ciazy w 7,8 miesiacu zaczeły pojawiac mi sie przed oczami takie jakis migotania i to sie rozprzetrzeniało i pozniej lekko cmiła mnie głowa, neurolog stwierdził ze to migren owo, samo przeszło jeszcze w ciazy ale ile sie nadenerwowałam

dorota u mnie były kotlety z kurola a buraczki robie do słoika, jeszcze ich nie wpakowałam bo byłam na kontroli z olkiem i przed chwila była babeczka kupic ciuszki

szarlotka jedno słowo- porazka

myslałam ze bede miała tyle do nadrabianie a tu nie, uff
olkowi rzezi w oskrzelach, antybiotyk dalej,do tego krople wykrztusne i wziewy , we wtorek kontrola, na dwor mozemy chodzic,
martwia mnie tec wziewy

z dobrych wiesci - sprzedałam ciuszki, 100 zł przytuliłam, po reszte babka przyjedzie za miesiac, zawsze cos, a tak by lezało w szafie, nawet teraz mi sie wydaje ze za tanio, ale nie bede sepic, niech sie dzieciatku dobrze nosi, a co

jeszcze musze te buraki zapakowac i sałatke zrobic warzywna bo jak tesciu mi parował te buraki to stwierdził ze dorzuci ziemniako i marchwi i zrobie sałatke:wściekła/y:

choc ta zwykła tez lubie:szok::zawstydzona/y:

Witajcie
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

Dziękuję za pamięć!!! Ja już lepiej się czuję, jeszcze tylko dwa dni na szósta do pracy
041.gif
a kolejny tydzień na 14. Wreszcie się wyśpię!!!!
Julia ma smarka teraz, ale nic poza tym, mam nadzieje, ze jej się nic nie rozwinie.
Nadrabiam zaległości w czytaniu, bo wczoraj padłam razem z Julinką i nie przeczytałam prawie nic,
Przepraszam, że tak mało piszę ale ten tydzień naprawdę ciężki!
Buziaki dla wszystkich!

ja się witam po przerwie ;)
wczoraj chciałam wolne w dzień od kompa żeby wieczorem mieć co robić jak pójdą dzieciaki spać, więc miałam- bo Patryk zasnąć nie chciał i tak leżał do 23 i ja wcześniej niż on zasnęłam .. a dziś za pierogi się wziełam .. tzn. zaczęłam wczoraj, bo miałam 5kostek sera w lodówce, nagotowałam ziemniaków, zrobiłam cisto i co? i ser zepsuty .. 4dni przed terminem .. kocham te Polskie sklepy po prostu .. po raz tysięczny mam nauczkę żeby paragonu nie wyrzucac i po raz tysięczny nie pamiętam .. ehh .. ale dziś ser kupiłam, pierogów setkę zrobiłam i Mężowi zamroziłam, bo to jemu głównie się chciało .. a ja z dzieciakami zjedliśmy dziś 30 ! ale z nas żarłoki no :p

szarlotka to rzeczywiście ta Córa Twoja to storzona do koni jest .. ja już bym miała uraz do końca życia chyba .. dzielna dziewczyna ..
i zdolna dziewczyna :)
ale z tym czytaniem to chyba trafiłaś na taki "okaz" geniusza jakiegoś, bo ja moim też dużo czytałam, starszej najwięcej, bo teraz z tymi mniej czasu, ale staram się jak mogę i też próbuję dłuższe troszkę nie jakieś bajeczki, ale nie działa to na nich .. Córka najstarsza lepiej w szkole wszystko łapie niż ode Mnie .. a Syn pomimo czytania dopiero rozkręcił się z mówieniem i teraz można się z nim w miarę dogadać ..
więc u mnie czytanie nie podziałało :p
ale gratulacje tak zdolnej Córki, każda mama byłaby dumna z takiej :)
co do "przeskoczenia klas" moim zdaniem dobra decyzja- ja zrobiłabym tak samo jak ty :)

Dorota u Was dalej choróbska się ciągną? zdrówka dla Was :)

Liza wrazie czego i u Was zyczenia zdrówka :)

pysia powodzenia w remoncie nadal :)

annaoj to ja cieszę się razem z Toba :)

marta dobre siusiak wyrósł :p to ci psota :p
a Sebastian mi się bardzo podoba- ja chciałam, ale M siostra od początku bukowała Sebastiana więc mam chrześniaka :p

happymama dobrze ze lepiej, a Ona mogą poczekać :p

ania współczuję ..nie cierpię bóli głowy, bo mnie zazwyczaj męczą takie, że ruszyć się nie da .. oby się już Twoje nie powtarzały ..

poziomki to i wam zdrówka i słoneczka nadal :)

nie wiem czy o wszystkich pamiętałam więc w razie czego wszystkim potrzebującym zdrówka życzę :)

i uciekam spać do moich łobuziaków :)

dobranoc wszystkim i spokojnej nocki :)

LENKA az wstyd sie przyznac ale ja dopiero teraz przyjzalam sie ze Ty masz samych synow :tak:,jak sie czujesz jako rodzynek wsrod samych mezczyzn ?????????:-D:-D.Zdrowka dla Olka , a Olek to ktory,najstarszy?,sredni? czy najmlodszy bo na suwaczkach imion nie masz;-).

ANIA138 i SZARLOTKA wspolczuje wam tych bolow migrenowych:-(.

MARTA oj to przytulam Cie i mam nadzieje ze choc troche lepiej sie czujesz? Dajesz rade? odpoczywasz? jak tam wczorajszy dzien Ci minal ?

DORIS jak dobrze ze zajzalas i ze lepiej sie czujesz,oby do przodu ze zdrowiem i do wolnego od pracy :tak:.Teraz tez wolne niedziela i poniedzialek ?A jak sie czuje najstarsza z noga po wypadku ???????????

IWONKO ja poprosze abys wiecej takich przerw w dzien na bb nie robila bo jakos pusto mi tu bez Ciebie :-D.Kurcze podeslij mi troche pierogow ,ja to noga jestem z takich wynalazkow do robienia i do ciast .

Wczoraj przyszedl tata olwiki.Popoludniu bylam z nimi niecala godzine na dworze bo tak fajnie cieplutko , a i pies tez chcial isc wiec mimo ze ali na antybiotyku to jak jest fajnie cieplo a oni sie dobrze czuja to chodze z nimi, a i tez miesa do obiadu musialam kupic,samo niestety nie chcialo do mnie przyjsc :-D,wiec czasem same wiecie najlepiej ze sila wyzsza i czy sie chce czy nie to trzeba wyjsc.Dla mnie ten godzinny wypad na dwor byl zbawienny bo oni w domu to szatany a na dworze aniolki.Jak tata oliwki przyszedl to moj M skonczyl wlsnie prace a ze w lodowce prawie nic bo tutaj pod domem wiekszych zakupow nie zrobilam bo bym zbankrutowala wiec Ex zostal z nimi w domu a ja z M poszlam na zakupy :tak:,na szczescie jak wrocilismy to ex sobie poszedl ,ale nie omieszkal podniesc mi cisnienia ehhh.

Ja mam dzis w planach zrobic uwaga nie smiejcie sie PIERWSZY raz KARPATKE ,tylko najpierw porzadnie piekarnik musze wyszorowac bo tylko dymi sie z niego hihihih,wiec misja na dzis jest i jak sil starczy to ciuchy leptnie popakuje bo jeszcze tego nie zrobilam :cool2:.
Moje dzieci spia ,tzn juz sie kreca,M poszedl do pracy i dzis dluuuuuuuuuuuugo go nie bedzie bo dluzej po pracy musi zostac zrobic auto dla szefa bo wczoraj czesci przyjechaly,wiec wogole nie wiem czy sie dzis M z dziecmi zobaczy a ja musze sie naszykowac na dlugi samotny dzien z dziecmi,oj poklady duzej cierpliwosci sa mi potrzebne bo ostatnio nie mam jej wcale :-(.
Milego dnia

hej

dzis troche lepiej sie czuje, wczoraj poleżałam ale mam jakieś dziwne doły, jezuniu czy kobieta nie może być prostsza w obsludze????? włącza mi sie głupia zazdrośc o męza, śni mi sie ,że mnie zdradza, zostawia i poźniej chodze nabuzowana, on sie na mnie wkurza i tym sposobem nie odzywamy sie do siebie. w imie jakiegos protestu spie z dziecmi.....posrane to wszytsko, az nic mi sie przez to nie chce.......w ogóle czuję sie jak słoń, i ogólnie wszytsko na nie bez powodu
do tego chciałabym,żeby ktoś malego choc na troche zabrał,ciągle skacze na mnie, wspina sie po mnie a ja tak chce odrobiny spokoju.....to sie wyżaliłam

ania chodziło mi bardziej o picie jakiś ziół oczyszczających organizm, podobno migreny sa wynikiem nagromadzenia sie toksyn w organiźmie, ja jestem fanatyczką ziół wiec tak dopytuje.....

dorota piszesz takie posty, matko,że ty to ogarniasz wszytsko

hej

włącza mi sie głupia zazdrośc o męza, śni mi sie ,że mnie zdradza, zostawia i poźniej chodze nabuzowana, on sie na mnie wkurza i tym sposobem nie odzywamy sie do siebie."

Jakbym siebie widziala :-(,dobrze to ujelas,czy kobieta nie moze byc latwiejsza w obsludze :-D.

Ogarnelam,z dziecmi pogadalam hihih,zaraz zjemy wczesny obiad i na 12,45 pojde z nimi do szkoly,wezme na weekend ksiazki oliwce do domu bo 2 tyg jej nie bylo to duzo do nadrobienia bedzie,wiec bedzie co z Oliwka robic w domu przez weeknd :tak:.

Gdzie dziewczyny jestescie????????????

Hej

Jestem...
Żyje ledwo co, jakos sie nei moge ogarnac, i wogole....
Podczytuje, w nast tyg moze bede miala luzniej jak sredniak pojdzie do zerowki, bo ten tydzien to totalna tragedia.....:wściekła/y::no::-(

Ja tez jestem :tak:.
Dziewczyny wspolczuje migren :no:, ja na szczescie nie mam.
Marta ja tez ostatnio jakies fochy mam z niczego :no:, nawet wczoraj w urodziny M obrazilam sie i poszlam spac nawet nie wiem na co :sorry2:. Szybko sie irytuje i sie obrazam chociaz to do mnie nie podobne :dry:.
Dzis na szczescie wstalam prawa noga ;-). U nas pada i tak ma byc caly tydz. Dobrze ze juz piatek :happy2:.

reklama
Hej,
po pierwsze.... pisałam z pracy z telefonu i mi net siadł i się skasowało :baffled::-(a tak ładnie i dużo napisałam....

Iwonka, sto latek dla twojego Skarba :-):-):-):-):-)

Migreny... nie wiem, czy miałam, ale chyba tak... choć bez dużych nudności i mroczków przed oczyma, dlatego piszę, że nie wiem, czy to migrenowe było, ale można powiedzieć, że prawie "po ścianach chodziłam"... w ciąży też miałam przy Natasi, i nawet nic na to nie mogłam wziąć... zaczęło się w 6 klasie, badań miałam sporo... masakra... ale chyba u mnie jest tak, że głowa boli, jak jestem przemęczona, głodna, spragniona lub za mało jest powietrza... staram się unikać wszystkich tych czynników i nie jest źle... czasem na @ też mnie boli :dry::confused:

Mamcia, dorcia, marta, fochy na mężów to nasza stała działka, tak było,jest i będzie... w ciaży często się dołki łapie i się wymyśla różne rzeczy, więc marta, jesteś uprawiedliwiona :-D wiadomo... hormony... przeprosić ładnie zawsze się można :-D:tak:

Liza, wolniej !!!!! ;-)

Doris, jak tam pierworodna? No i jak Ty??

A ja... mam kuchnię... teraz mam akurat angielski, więc nie mogę jej "dopieszczać", ale jak tylko skończę, wracam sprzątać... jutro obiad już u nas, potem jakąś sałatkę chcę zrobić, ciasto lub muffinki z Mateuszem, bo Natala idzie do koleżanki... Młoda w ogóle się jakoś rozwija, na tenisa chodzi, zespół ludowy ma 2x w tygodniu, koleżanki, konkursy itp. a mój Matinek nic... za malutki chyba, bo Młoda też na nic nie chodziła w jego wieku, no i tak sobie ze mną siedzi cały czas, i jutro razem gotować będziemy, bo Mati bardzo lubi...
a wczoraj odebrałam diagnozę z przedszkola (mamy w październiku i potem drugą w maju - czy się nauczyli czegoś), no i Mati obie super radzi, pani go oceniła lepiej, niż myślałam, tym bardziej, że on z 31. grudnia, to w umie prawie tak, jakby oceniała 4latka, oni pobrali te pytania z 5latków, więc mój synuś sobie świetnie radzi :-)
co tam jeszcze... reszta na :cool2:

Do góry