reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Dorota jakby coś kiedyś to ja Cię poprowadzę po Gliwicach:)hi hi a co do niejadków moja mama mówi że to się nazwywa sprawiedliwość losu:)Bo ja była to samo...karmili mnie na śpiocha i jak wypiłam 30-40 ml to była norma...kiedyś starszy brat trzymał butlę i wypiłam 70 ml to rodzice go oskarżyli że pewnie on wypił...:)A mając dwa latka ważyłam 11 kg i uwaga...mając 4 lata tyle samo!!!!! W książeczce zdrowia mam na pamiątkę...:)wpisane niedożywienie:)a ja nie chciałam jeść darłam się w przedszkolu jak mi kazali....matkoooo co to był za cyrk...największa kara dla mnie to jedzenie było:)Oczywiście zmienło się o 180 stopni hihihihihih

mamartusia - opis taki, że aż ciarki wzruszenia przechodzą. Super, że wszystko się dobrze zakończyło :-)

liza - imiona mamy opracowane. W końcu dwa dni temu doszliśmy do porozumienia. Dla chłopców miały być Kamil i Konrad. Dla dziewczynek Blanka i Tamara.

iwona - na szczęście samopoczucie jest ok. Mdłości miałam zaledwie przez dwa tygodnie. Troszkę mnie w dole brzucha ciągnie, ale długość szyjki jest ok, więc na razie się nie martwię. Jak coś więcej robię lub dźwigam, to niestety boli i wtedy mam przechlapane do końca dnia.

pysia - Mój mąż zaczął się śmiać, że karty kredytowe będzie musiał pochować, bo inaczej zbankrutuje. No i dodatkowo stwierdził, że tak być nie może, ze Filipek będzie sam, więc będzie robił kolejnego chłopaka;-) I nadal nie wiem czy mówił poważnie....

Witam przed północą

I przepraszam, że nie odpiszę wszystkim ale jestem bardzo zmęczona i pod wrażeniem opisanego przez Ciebie Martusia porodu. Wzruszyłam się strasznie!!! Pięknie i dokładnie to opisałaś. Czekam z niecierpliwością na kolejne fotki.

Szarlotka...Julia wazy teraz ok 12 kg także podskoczyła bardzo wagowo, bo ona zawsze taka drobinka była. Z jedzeniem nadal dość kiepsko, owoców nie chce wcale, czasami trochę jabłko poskubie, z warzyw, ogórki, czasem pomidora kawałek na kanapce. Surówek do obiadu nie dotyka nawet właściwie to wcina tylko zupę i na dodatek stale musi być ogórkowa, inne kiepsko jej ida. Serki czasami, o jednolitej konsystencji, jak jakiś owoc jest w środku od razu ma odruch wymiotny. Za to uwielbia kabanosy i suche bułki

Dorota...dziękuje za pamięć. Jutro może uda mi się trochę odpocząć bo potem lecimy do galerii handlowej, zbliżaja sie urodziny Damiana i zażyczył sobie spodnie a że on już w takim wieku, że sama mu kupić nie mogę to idziemy we trójkę (ja Damian i JUlia), mój M wraca dopiero jutro w nocy a Dominika leczy dalej nogę

Antonia...jak u Was pogoda, ile stopni bo u nas juz zimno, w nocy ok 2-3stopni a w dzień tylko 12 :-(. Ale ja nienawidzę takiej pogody!!! Chcę latoooooo!!!!

Mamartusia...zapomnialam dodać, że masz pozdrowienia i gratulacje od Moniki373..ona ma problem z wejściem na BB

Marta, Madi77, Happymama, Lenka, Kate, Pysia, Ania138, Iwona, Mamcia, Monika, Annaoj kce, Liza, Stefa, Misiarska, Poziomki i reszta...BUZIAKI DLA WAS

Ostatnia edycja:
DORIS Julia Twoja to i tak ladnie wazy Ona ma te niecale 2,5 roku a wazy 12 kg a moja oliwka konczy teraz 5 i wazy jakies 15,5 kg .Ona niby niejadkiem nie jest,fakt kiedyś więcej jadla,nigdy z jej jedzeniem większego problemu nie miałam ,ale teraz to sobie wybrala kilka produktów i innych nie tknie,choc ponoc w szkole je rozne rzeczy ale to tylko mogę polegac na slowie oliwki ze zjadla,choc fakt jak wiem ze czego nie lubi to i w szkole mowi ze tego nie zjadla.
Moja Oliwka wagowo tez jest w bardzo niskim centylu ale ona jak wiecie przez tego Turnera jest malutka wiec i waga tez nieduza :tak:,ale katastrofy nie ma :tak:.Alan jest o jakies pol roku starszy od Julki a wazy około 17,5 kg :-D.

MISIARSKA ladne imiona :-),no no powazna decyzja M aby dorabiać braciszka dla Filipka hihih:-D,ciekawe czy nadal będzie tego chciał jak się już panny urodza:tak:.Uwazaj na siebie i oszczędzaj się,jak cie ciagnie to znak ze powinnas zwolnic.

SZARLOTKA kiedyś latem jak wpadne dluzej ,lub może na swieta będę dluzej w rybniku bo planuje ponad tydzień tu z M i dziecmi posiedzieć na swieta w grudniu to jak będziemy wszyscy zdroi to podjedziemy tam do Ciebie na specerek zima czy tez latem się wybierzemy ,bardzo chętnie :tak:.

DORIS to milych zakupow dla syna :tak:i miłego odpoczynku od pracy .

U mnie noc niezafajna,jak nie alan cos chciał to zas oliwka,wyspalam się średnio a w nocy to już mna takie nerwy szargaly ze szok :crazy:,dzieci moje biedne chore,nie wiem czy do lekarza się z nimi tutaj nie wybiorę .

Milej niedzieli zycze

Witajcie

Dorota współczuje tych nocek, Julia spala do 8.40 więc się wyspałam, oczywiście żeby nie było tak różowo to Julia noc w noc o godz.2 się budzi na picie, wtedy też ze swojego łóżeczka przychodzi do nas, czasami pije dwa razy w nocy ale już się przyzwyczaiłam
Misiarska...no ciekawe czy po urodzeniu dziewczynek będziesz chciała mieć jeszcze jedno :-)
Szarlotka...ona dopiero od niedawna tak podskoczyła wagowo

Udanej niedzieli życzę Wszystkim

Mamamrtusia ale sie zryczalam od samego rana, co za porod. Dzielna z Ciebie kobieta :tak:. Jeszcze raz gratulacje!!!!!!
I juz nie wiem co mialam wszystkim odpisac.....Caly czas wyobrazam sobie porod mamartusi...
Milej niedzieli

Dorota pierogi wyszly :tak:
Mamartusia !!!!! super porob, normalnie az uwierzyc sie nie chce...:tak: podziwiam was masakra, jakie to niewyobrazalne;-)

niewiem co wiecej mialam pisac...:sorry2::-p
buziaki

reklama
hej, hej ...
Doris, u nas około 26 stopni, w nocy 22, da się żyć
Mojego eM oczywiście nie ma, jaka ja jestem zła czasem na niego, że tak się "dokształca" a ja sama z dzieciakami ...
Właśnie banda wróciła z Helen i robimy sobie wycieczkę do Ponta de Sagres.
Znajduje się tam Fortaleza de Sagres czyli po prostu twierdza, gdzie wewnątrz znajduje się kościoł, oraz słynne Rosa dos Ventos do Infante D. Henrique czyli Róża wiatrów Henryka Żeglarza.Uczeni twierdzą, że Róża, to był kompas, inni że zegar słoneczny , tak na prawdę tajemnicą jest do czego na prawdę służyła ...
Dzieciarnia na pewno będzie mieć frajdę, wymęczą się, pozwiedzają, ja odetchnę i popołudniu wrócimybo to blisko , jakieś 60 km od nas ...
Wszystkim miłej niedzieli, udanych wycieczek i słońca ... a my w auto i na wycieczkę

Do góry