reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

No i u mnie szpital ,oboje dzieci chore :-(, ja to wcale nie śpię bo na zmianę płaczą :-(, oliwka 37,7 do szkoły nie pójdzie ,alan narazie bez temp ale bierze go choroba ,polozylam sie o 21.30 i tak do teraz biegam do nich co 15 lub 20 minut ,nawet jak M do alana chodził to nic nie dało bo on tylko mama .

reklama
dorotka zdrówka dla smyków, bidulki

ania ciesze sie razem z toba za mdłosci przeszły

happymama mi sie zrobiła kurzajka pod koniec ciazy, rosła w zastraszajacym tempie, usunełam jak juz urodziłam tylko ze specjalnym smarowidłem, w szoku byłam ogromnym jak to głeboko siedziało

my dzis na szczepienie, tomek poszedł do szkoły, na ontroli z nim nie byłam bo nie mam czym

Witam sie.

Heheh ja z kuchni tez lubie nie wychodzic jak wciagnie mnie to ojjj ;-) wczoraj wrescie mi wyszla zupa ogorkowa tak jak chcialam :-)
Dorota zdrowka dla dzieciakow!

A ja sama z najmlodszym zaraz zjem sniadanie i biore sie za sprzatanie :-)

Cala noc nie spalam tylko czuwalam ,wstawalam do dzieci cala noc dosłownie co kilka minut ,a jak już sie polozylam między placzami to zasnąć nie zdążyłam a już musiałam Wstawac do kogoś ,takiej nocy już nie pamiętam . Dzieci wstaly po godz 7 ,oliwka w domu ale chciała iść do szkoły hi ja już o 9 miałam już wszystko posprzatane ,pranie powieszone,od jakiegoś czasu siedzę sobie ale czuje jak mnie spanie bierze,zaraz kawę sobie zrobię bo usne.

Rozmawialyscie o plackach i ja dziś placki ziemniaczane zrobię i wczoraj grzyby dostałam to później jajecznice z grzybami zrobię .

Narazie dzieci grzecznie sie bawią i narazie dobrze sie czują,bez goraczek itp ,jak popoludniu po obiedzie będą sie tak dobrze czuć to pójdę z nimi i psem na spacer,do sklepu po jajka muszę wejść i za tropem Mamci jeśli dobrze pamiętam zbiore liście na dworze z dziecmi i zrobimy drzewko :-).

hej
czy ja wczoraj mówiłam że mdłości mi przeszły? to muszę skorygować :wściekła/y::baffled: wróciły :wściekła/y::wściekła/y: masakra

kupiłam dzisiaj takie malutkie spodenki w biało - błękitną kratkę :zawstydzona/y: no nie mogłam się oprzeć, takie cudownie słodkie :tak: gdybym wiedziała że będzie chłopiec to bym tyle nakupowała że szok ale jeszcze trochę (no dużo trochę) i rzucę się w wir zakupowy :tak::-D

Ania i jak szafa ?
:zawstydzona/y: skończyło się na tym że wywaliłam na podłogę część cieplejszych rzeczy i wszystkie letnie i tak leżą do tej pory :zawstydzona/y::cool2: mówiłam że ja leniwa jestem, M powiedziałam że brzuch mnie rozbolał i się nie czepiał :rofl2: bo wiedział że musiałam z drabiną latać żeby to wszystko sięgnąć ale o kuchni usłyszałam "co tu taki chlew" :szok: no dobra przyznaję chlew jest ale żeby zaraz tak z grubej rury :no: obraziłam się i poszłam spać zaraz po M jak miłość :-):tak::-)
Też bym sobie grzybków zjadła... najbardziej lubię marynowane... ale się nie znam, kiedyś mi teściowa przywiozła kilka słoiczków :tak: pychotka :tak: a widziałam w tesco chyba grzyby na wagę mrożone... nadają się one do marynowania? A jeśli nawet nie, to i tak kupię... będą np. na zupkę :tak:
A ochotę mam na placki ziemniaczane :tak: jeszcze tylko trochę... powoli sobie kompletuję różne rzeczy do kuchni, dziś przyszły foremki do muffinek i kilka innych drobiazgów :tak: i niedługo też sobie będę mogła robić i się spełniać :-):-):-):-)
ja też uwielbiam grzyby pod każdą postacią ale jakoś teraz nie mam na nie ochoty a M dzwonił że znowu maślaków nazbierał a jeszcze czekają 3 prawdziwki i 3 kozaczki do ususzenia :happy2:
wiesz ja kiedyś mroziłam takie świeże grzyby ale przestałam bo po rozmrożeniu zrobiły się takie kapcie :dry: do sosu czy zupy ok ale do octu to nie :no:

dorota współczuję nocki, u mnie Majka coraz gorzej kaszle :dry:

witam wtorkowo :)
czasu brak na wszystko nie wiem czemu :p jakoś się wyrobić nie mogę :p

Pysia z porami roku mam identycznie- tyle że w Irlandii lato to jak wiosna, upałów to kilka tygodni tylko 2-3razem to góra, więc i lato lubię dzięki temu ;)
-a mój pies to mnie do szału doprowadza z jedzeniem, wykopywaniem, łamaniem moich kwiatków wszystkich :/ nawet róże potrafiła cholera zechlać :/ no diabeł jakiś a nie pies z niej :/

Dorota ja kiedyś też nie umiałam piec -nic a nic :p zaczęłam i pokochałam :p -nie wychodzi zawsze cudnie, ale jest ok :)

i nadal zdrówka wam życzę

u Nas na szczęście lepiej z choróbskami na razie :)

mamcia oby więcej tych kopniaków :) -ohh jak ja to uwielbiałam ;)

to wy dziewczyny z łokcia dostajecie od Mężów swych, a ja i mój M to dostajemy koniaki od dzieciakó- M od Syna a ja od najmłodszej ;P

ale Amelka już kilka nocy pod rząd bez żadnego picia i mleka w nocy :))

happymama ale to Córkom chyba nie przeszkadza? chyba się cieszą że bobaska zobaczą co? moja to się strasznie cieszyła jak chodziłą z nami Patryka podglądać :p
smutna była jak Amelki nie mogła :(

ania powrotu mdłości współczuję ..

i ja uciekam, pozdrawiam wszystkie mamy życzę miłego dzionka i do następnego ;) ;)

Aniu tys jest fajna z tym leniem :-), no wiesz dobra wymowka dla M nie jest zła :-), a M moglas powiedzieć ze jak mu sie ten chlew nie podoba to niech sam posprzata :-). I co przestalas być obrażona już na M ? :-), może idź z Maja do lekarza ?

Odkąd zasiadlam to też lenia dostałam ,gorzej sie dziś czuje,pewnie i przez ta noc nieprzespana i jeszcze kawy nie pilam ,dzieciom bajki właśnie puscilam ,już kilka dni nie oglądali więc teraz siedzą i patrzą jak zapali a ja patrzę tv i zabieram sie za ziemniaki do placków ale strasznie mi sie nie chce.

Witamy :tak:.
Dorota zdrowka dla dzieciaczkow, niestety sezon chorob mozna uznac za otwarty :no:.
Iwona jakiego macie psiaka? Taka labuziara z niej ?
Ania no to fajny len cie dopadl :-), raz na jakis czas mozna sobie pozwolic ;-), ja wczoraj nawet do szafy nie zajrzalam ;-)
Zaraz musze akwaruium wyczyscic :angry:, wczoraj na noc wsadzilam arbuza zeby glonojady mialy wyzerke i cala woda metna :no:. A mialam nie dzwigac tych wiader z woda, ale M w pracy a ja boje sie ze ryby mi sie podusza.
No i dzis ten cholerny dentysta, zab mnie bolal pol nocy i nie wiem czy cokolwiek mi z nim zrobi :sorry2:.
Ide czyscic to akwa bo ryby tlenu wolaja.
Dorota milej zabawy z dziecmi przy robieniu drzewka, napewno bedzie im sie podobac :tak:.

Mamcia my się śmiejemy że to Nasz Piesek Pastwiskowy :-D bo w Irlandii te psy latają po pastwiskach/ łąkach i owce zaganiają :-D a Nasz to właśnie mieszaniec tego pastwiskowego z jakimś innym, ale nie wiemy nawet jakim :-D żaden rasowy ;-) ale łobuz okropny z niego :no: pogryzie wszystko co dopadnie :angry: ile ja się nalatałam zanim moje pranie zostawił w spokoju :-p nic nie mogło być powieszone przy niej :angry: :-D teraz już z niektórymi sprawami lepiej -mamy ja 2lata, ale no nadal diablica :-D

reklama
No to lobuzka jedna :tak:. Nasza tylko szczury zagryza ;-).
A mnie glowa boli juz wzielam 2x paraceamol i nic, do tego zgage mam :sorry2: (po kanapce z pomidorem?)
Akwarium wyczyszczone, zaraz budze mala i lecimy do szkoly a ze szkoly odrazu do dentysty. Pozniej jedziemy nakupowac jakis trutek na szczury :dry:. I do dziela ;-).

Do góry