reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Antonia- ja mam do ciebie tylko jakieś 2300 km. Przyjadę!:-D:-p
Portugalia jest u nas liście wakacyjnej ale niestety trochę daleko.
Wakacje zawsze organizujemy sobie sami nie ufam biurom podróż za wiele moich znajomych się ponacinało...

ja mam dzisiaj dzień do D*** leje i leje, zaliczyłam awanturę z synem, no tak mnie wkurzył że mnie emocje chyba trochę za bardzo poniosły. W końcu jednak pogadaliśmy sobie na spokojnie i od serca i jest ok. ale czuję się wypompowana totalnie.

męża nie ma cały dzień, będzie dopiero wieczorem... ech!

reklama
hejka
Antonia pogody to Ci strasznie zazdroszczę. Ja się w Kanarach zakochałam, z B sobie żartujemy, że na emeryturze się przeniesiemy.
Na szczęście u mnie dzisiaj słonecznie było, chłodno, rześko, ale miło, pospacerowaliśmy sobie z Młodym 1,5h , mam nadzieje, że w najbliższe dni też się uda.
dziewczyny jak mówicie do swoich mężów/ partenrów ? Używacie jakiś " zwierzątkowych" określeń. Mój M się wczoraj obużył, że nie mówię do niego pieszczotliwie żabciu :eek: i tak sie zastanawiam jak to u Was jest ;)
uśmiałam się, bo żabcia mi się z Przepisem na życie kojarzy;-)
Ja do swojego mówię "kochanie", nic zwierzęcego nie.
Madi trzymam kciuki za żłobek.
Iwona to mucosolvan naprawdę polecam.
Dorota mam nadzieje, że jednak diagnoza się nie potwierdzi.

Jeśli chodzi o piece to pewnie zależy, my mamy na gaz i nie narzekamy, jest ciepło, a rachunki też nie jakieś ogromnę, odpukać.

spadam, bo W jeść chce

My tez na gaz i tez nie narzekam ale u dzieci w pokoju to nam ciezko nagrzac, taki jakis zimny ten pokoj. Ogolnie to nie lubie goraca w domu, moja mama to musi miec 25st :szok:masakra ugotowac sie idzie. U nas standarowo 19-21st jest idealnie :tak:.
Mnie dzis deszcz ominal, ale podobno jutro ma lac caly dzien :confused2: to nie bedzie ciekawie.
Dzieciaki jedza obiad a pozniej chyba wyskocze do kolezanki, pobawia sie a ja kawke i ploty zalicze ;-).

hej aa ja dziś urzadzilam w domu salon kosmetyczny :d przyszla kolezanka wlosy jej pofarbowalam, poczesałam.. do tego klachy i jakos człowiek bardziej naladowany pozytywnie do zycia.. albo może to słoneczko które dziś caly dzień mi przez okno swiecilo ;)

annaoj jak emerytury dozyjemy haha jakos nie wyobrażam sobie siebie na plazy w wieku 67 lat haha ;)

poziomki leci ten czas, niedawno odliczalysmy dni do porodu , a teraz odliczamy dni do odjazdu ;)

mamcia syrop z cebuli, wszystko tylko nie to !

gardziel dalej boli, chyba musze to przepic ;) haha

no ja wam powiem że choćby od tego miało zależeć moje życie nie tknę syropu z cebuli ani żadnego miodu z czosnkiem itd. :tak:

poziomki podaj przepis alem ciekawa smaku :D za rok bym zrobila hehe ;)
stefea mnie w weekend bolalo gardlo i przepicie nie pomoglo :-D

Ja lubie syrop z cebuli ale zadko robie sobie, zazwyczaj dzieciom :p
A mleko z czosnkiem to nieee bo mi sie zbiera na wymioty po nim :D wole sam czosnek na kanapce zjesc niz z mlekiem :p

dokładnie happymama bleeee do potęgi !

ale mnie w krzyżu lupie.. dziś mi kolega w pracy powiedział.. ze moje ciało jak na mój młody wiek dużo już przeszlo.. trojke dzieci wydalo na swiat ;) wiec dziewczyny mimo checi jestem już wiekowa laska haha ;)

annaoj oglądasz przepis na zycie ? bo ja namiętnie.. ogolnie jestem bardzo serialowa .. a w osttanim czasie nawet dobrych aktorow tam można podejrzeć ;)

Ja syrop z cebuli z cukrem i cytryna wypije :tak:, ale mleko z czosnkiem bleee, chociaz czosnek lubie ale nie w tym polaczeniu :sorry:. Miodu tez nie lubie.
Ja jednak zostalam w domu i na zadna kawe nie poszlam tylko dalej sprzatalam :-p, cos mnie naszlo dzisiaj. Ciagle glodna jestem normalnie masakra :confused2:, musze jutro wejsc na wage bo nawet nie wiem czy przytylam :-p, ale napewno doszlo z 3kg.
ania138 gdzie sie podziewasz?

Ostatnia edycja:
Poziomki no 2 tygodnie szybko mina :-), rozumiem ze przeprowadzacie sie tam na stale ? A dzieci jak reagują na taka zmianę ?

Iwonko a zdrac jakie mialas zajęcia dla dzieci w domu ,wiesz szukam pomyslu na deszczowe siedzenie w domu,bo moje jak sie nudzą to niedobre strasznie .

Mamcia nasze najmłodsze pociechy praktycznie w tym samym wieku, mój alan już od kilku milesiecy nie śpi w dzień ,tzn raz na czas zdazy mu sie przespać popoludniu jaj np wczoraj ale to przez pogodę a tak to już nie śpi,oliwka też już w jego wieku nie spała,może i Twoje dziecko już nie potrzebuje snu popoludniu ?

Stefa pracujesz zawodowo ?

Happymama współczuję złego dnia,samopoczucia itp,a jeśli chodzi o kłótnie to ja mam takie z córka praktycznie dziennie i też mnie to wykancza :-(.

Nie miałam kiedy do was zajrzeć,rano szkoła,kawka u kolezanki,w domu miałam mało czasu więc sprzątanie,kurze,gary,pranie,podłogi,do mopsu,do szkoły, z dziecmi na lekkie zakupy i do magicznej,w domu po 17 i odrazu do garow ,na kolację jajecznice z grzybami zrobiłam i na jutro juz sobie gulasz ugotowalam :-), kąpiel i szykowanie dzieci,trochę zabawy i spac po 20. My z m ,przytulaski :-), tv poogladalismy i teraz zaglądam na chwilę z tel ,miłej nocy.

U mnie dziś piękne sloneczko :-).

Uwielbiam mleko z miodem ,i syrop z cebuli też lubię :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota u mnie dzieciaki spia do ok 3.5roku, Lily klade ok 12 i czasami sie buntuje ze za szybko, ale musze bo po 14 juz do szkoly musimy wyjsc. Czasami potrafi spac nawet 3 godz w dzien jeszcze (w weekend). Jak jej nie poloze to nie wytrzyma do wieczora o 17 juz spi gdzie popadnie ;-). Synek tez tak spal :tak:.
Ja czekam na M wlasnie dzwonil ze z pracy wyszedl to za ok godz bedzie :tak:. Pogadamy troche i sie klade bo o 7:00 pobudka :confused2:.

Do góry