reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

zyje.. powoli ale zyje. @ mnie wykonczy. jaki krwotok. do siostry odzilam z Oskarem niecaly kilometr. i wiedzialam ze przeciekne.i przecieklam.

co do tektow dzieci :D moje są czasami za bardzo szczere. kiedyś F do pani swojej palnął ze ona mu mame przypomina, bo mama kiedyś tez miala brzuch miekki jak poduszka :D pani z cialkiem :D jeeeej jak mi glupio bylo :D

a wczoraj F chodzil z moim telefonem i nagrywał jak gadam z tesciową. potem odsłu****e i podchodzi do mnie i mowi" mamo czemu ta babcia tak jazgocze ?" hahahahahahahahaha. az sie poryczalam. hahahahahahahaha tesciowej z wrazenia papieros zgasł :D buahahahahahaaa

reklama
Mamy diagnoze..Jednak ADHD...Wiem, wiem to nie choroba...Ale ja jestem z tym sama.....I miałam taka nadzieje, że jednak nie to...Tak mi za ltego mojego synka...

Bodzia adhd to nie tragedia.

Renia wspolczuje tych meczarni,mnie cos kregoslup boli,masakra. A maly fajne teksty te jazgody no to dobre,he.

Amalie szkoda,ze wieczor przez mame mialas kiepski,ale wychodzi na to,ze mama twoja ma zly wplyw na malego.

Bodzia ale dzieki diagnozie zadna mila pani ze szkoly nie przyczepi sie do Karola ze jest rowydrzony, zle wychowany, specjalnie dzieciom przeszkadza itd..

ja mam nerwa jak stąd do Chin! w szkole jutro musze byc w sprawie Filipa. nooooo wk.....ją mnie juz. Ich podejscie do Filipa, do tego ze jest nadpobudliwy i jak one to powiedzialy trudny. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ch.. mnie obchodzi jak bardzo trudny. skoro sie wiedzma jedna podjela pracy w szkole, na swietlicy. wiedziala od poczatku ze z tej swietlicy tez korzystają trudne dzieci, to niech dupsko z tego starego krzesla ruszy, przestanie sie zajmowac plotami tylko dopilnuje zeby dzieciak mi ze szkoly nie wyszedł bo on chce.

dziś sie moja kuzynka wyklucala o to z jedną panią. Jutro jak tam wpadne to takiego dymu narobie ze mnie chyba w kaftanie wyprowadzą. I najciekawsze ze to ta sama jedza co w tamtym roku nie widziala jak starszy chlopak pluł na chipsy i karmil Filipa ( rzucal na ziemie i kazal udawac psa) . Normalnie mam ochote teraz jechac do tej baby i ją potrząsnąć.

Renia pozwól ze sie nie wypowiem,ale zrob wojne,mowie ci,,bo dzieci niepelnosprawne badz z zaburzeniami w masowkach to jak zwierzyne i w samopas traktuja..a potem na rodzicow zganiaja ze zle dzieci...nie ma zlych dzieci w skzole,sa zli nauczyciele....hmmm

Renia pozwól ze sie nie wypowiem,ale zrob wojne,mowie ci,,bo dzieci niepelnosprawne badz z zaburzeniami w masowkach to jak zwierzyne i w samopas traktuja..a potem na rodzicow zganiaja ze zle dzieci...nie ma zlych dzieci w skzole,sa zli nauczyciele....hmmm

pozwole. i wojne zrobie. Dyrektor juz wie ze ja jezeli chodzi o Filipa to dym robie.Pani wczesniej wspomniana zna mnie dobrze, wie do czego zdolna jestem.
wkurza mnie podejscie w tej pipidowie do niepelnosprawnych dzieci.

i jej podejscie.Babsko uczy indywidualnie chlopca niepelnosprawnego. Filip przy tamtym to pikuś. bez problemów, nic mu nie dolega. a ta jedza po zajeciach podsmie****ki robi ze tamtem nie mowi, ze w pampersie, ze matka opozniona, ze to ze tamto.No mnie to az zgotowalo. ktoregoś razu glosno powiedzialm przy niej ze jak do mnie dojdzie ze coś na F powiedzial komuś, podzielila sie swoimi spostrzezeniami na temat mojego rozwoju, lub moich dzieci to ja nieobliczalna jestem.
pobut Filipa na swietlicy ta bab traktuje jakby to zlo konieczne bylo. no bo po co kolejny nienormalny ma byc pod jej opieką.?? ja powinnam moze rowerem popierniczac po niego, albo z nim w szkole przebywac bo jak bedzie chcial wyjsc, a ona bedzie miala ochoty sie z nim uzerac. no sory, ale ona od tego jest jak tylek od kakania. wiedziala na jakich zasadach przyjeta jest.i czekają az sie zbiorowisko zrobi na korytarzu.No ku..a!! atrakcja zawsze jakas.

wcale mi nie lepiej.

Ostatnia edycja:
Amaliee, to przykre, że najbliższe nam osoby świadomie lub nieświadomie sprawiają nam swoim zachowaniem przykrość, masz fajną Teściową (chociaż coś), niestety możemy się albo z tym faktem pogodzić i jakoś z nim żyć (chociaż ciężko), albo się zadręczać i denerwować, co nie jest najlepszym rozwiązaniem (wiem z własnego doświadczenia). Kochana głowa do góry masz wspaniałego synka i partnera, i z tego trzeba czerpać, niestety nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko możemy zmienić ;-/
Renata, zdecydowanie trzeba zrobić porządek z szanownym szkolnym towarzystwem, brak słów normalnie na takie zachowanie. a co do @, dużo żelaza wcinaj. Ja stety/niestety maj już spokój z @...

Drożdzówki nie upiekłam, za to tuczącą pyszną kolacyjkę i zupe na jutro.
Dzisiaj kolejny dzionek kręcenia hula hop, w końcu można wziąć się za siebie i zrzucić zbędne kilogramy :D:D

Miłego wieczoru!!!

Ostatnia edycja:
Renia to się do TV nadaje!!! Jak jej nie pasuje niech se prace zmieni!!! A za to, że obgaduje tego chłopczyka to bym pogryzła!!!

Renia niewiele da się z tym zrobić .Znam to z doświadczenia niestety.:crazy:
Wczoraj mojemu Kubusiowi chłopcy zabrali strój od wf i powiesili na koszu czy siatce na hali sportowej.
Ten oczywiście wpadł w furię i wybiegł w bokserkach na halę .
Dogonił kolesia i przydusił,zmusił by mu te spodenki oddał .
Wrócił się do przebieralni i już nie było koszulki i znów wojna ....
Pytam od czego są 2 nauczycielki ????
A od tego ,żeby wpisać mojemu synkowi ...
Kuba zbyt agresywnie zareagował ,nieadekwatnie do sytuacji.
Biegał po hali w samej bieliźnie i robił z siebie pośmiewisko :sorry::sorry:
Uderzył kolegę i się wyzywał od najgorszych...
Pytam : gdzie i po co były panie ???
Czy one przypadkiem nie powinny na to inaczej zareagować???

Nóż mi się normalnie w kieszeni otwiera ,i sił brak na to wszystko ....
Przykre to bardzo ,że dzieci poszkodowane przez los są tak właśnie traktowane .Przecież to nie jest jego wina ,że jest taki jaki jest ...
Ech długo by pisać ....

Współczuję serdecznie wszystkim mamom ,które mają podobne problemy ,bo wiem co przechodzą .
Niestety u nas w tym porąbanym kraju diagnoza i orzeczenie ma się nijak do tego jak traktowane są nasze dzieci...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wyładowałam się trochę i mi lżej ,bo nerwy mną równo targają .
Szkoda mi tego mojego smyka ,bo fajny mądry dzieciak ,a ma całe życie pod górę .
Ale co zrobić podobno na debilizm "normalnych ludzi " lekarstwa nie ma .:no::no:
Każdy tylko wymaga ,nie dając nic w zamian :angry::angry::angry::angry:
fanta specjalnie dla Ciebie :-p
Tłumaczyć się nie będę ,ale to fotki Karolci z innych ujęć :-D:-D

Załączniki

• 20121119608.jpg
    20121119608.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 27
  • 20121119617.jpg
    20121119617.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 22
  • 20121119628.jpg
    20121119628.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 22
  • 20121119630.jpg
    20121119630.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 23
  • 20121119646.jpg
    20121119646.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
reklama
As no wlasnie o to mi tez chodzi. zrobi ktoś posmiewisko z dziecka i jeszcze pretensja ze on za nerwowo zareagował. Jakby mu jeszcze bokserki zabrali to by moze sie czepiali ze dlaczego nago paraduje?? aaaaaaaaaaaaaaa rozebralam btm taką wiedzme, wywalila ciuchy na inny blok i tylko przypominala ze w takiej sytuacji to trzeba spokojnie, ze nerwy tu nikomu nie pomogą.. no powaleni ludzie. tak zastanawiam sie gdzie my zyjemy.

kiedyś ja mialam podobną akcje. Bylam w LO i byla " moda" na podnoszenie dziewczyn na stringi. niektore sie dawaly, ale trafilo na mnie. jeden "kolega" probował, a ze ja ina od pozostalych idiotek robiących z siebie jakies pustaki, co kolega moze reke w majtki wsadzić a one sie rechocząto mu sie oberwało. krzeslem dostał, a ze uciekac probował krzeslem rzucilam. kolega zwiał ale krzeslem dostal w czerep ;/ i tablice uszkodzilam. mozna by rzec ze w lekką furie wpadlam ;) oczywiscie winna bylam ja bo przeciez moglam inaczej zareagowac. dac sie za te majtki wytarmosić, bo w koncu to tylko zabawa dzieciaków ( po 16 lat mielismy ),Ze ja za nerwowo zareagowalam, i ze powinnam kolege przeprosić bo pobilam go.
no ale wtedy moi rodzice wojne w szkole zrobili, ze tego gnoja o molestowanie posądzą. No i juz przeprosin nie potrzebował, mnie przez 2 lkata omijał szerokim łukiem. zaden nie fiknął :D

A podejscie do F niektorych dam ze szkoly to mnie oslabia. w koncu moge nawrzeszczec na te baby co mnie uczyly..

Do góry