reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MALINUS
MOj Dominik jest nie lepszy:no::no::no:Na wszystko ma chyba gotowa odpowiedz:no:No i oczywiscie strzela fochy i probuje wyciem wymuszac:szok::no::no::no::no:
Pyskaty to ON byl od zawsze,ale to chyba za mna:-pBo ja to mam mega niewyparzony jezor
Czasami to nie wiem czy mam sie smiac czy ryczec jak cos palnie:no:
Moje dziewczynki tez sa za bardzo pyskate i do tego nie przebieraja w slowkach:no::no::no:
Wczoraj bawili sie tez w gotowanie wieczorem i Wiktoria przyniosla sobie garnek z kuchni.Byla w tym garnku kropelka wody a ta mala mendka na to;"ja *******e wzielam sobie mokry garnek":szok::szok::szok:
Takich sytuacji mam multum,ale staram sie na to nie reagowac

Bylam z mlodymi w sklepie i na malym spacerku:tak::tak::tak:Ale tak wieje ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Posprzatalam sobie kuchnie i obralam ziemniory,wiec niedlugo je wstawie i bedziemy jesc obiadek

reklama
Witam poczytalam ,ale mi nie zaznaczylo cytatow.:szok::szok::crazy::crazy:
Widze malina,ze Julka leci podobnymi tekstami jak moja Klaudia :baffled::baffled::-D:-D
Pozdrow pyskata ode mnie....;-):-):-):-)

Mh znam te problemy przedszkolne :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
U nas bylo to samo ;-)i dokladnie taki sam problem.:rofl2::rofl2:

zdrowka dla chorowitkow

Dowikluś :-D:-D:-D:-D:-D:-D mój Antek podłapał ode mnie niestety :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: cholera:baffled::baffled::baffled: i jak cos jest nie po jego myśli to sobie pod nosem choleruje:baffled::baffled:
MH Anaconda nie jest to takie straszne to dorastanie :sorry2::sorry2: ot pare nie przespanych nocy...trochę siwych włosów....trochę łez..... ale nasi rodzice przechodzili to samo a mnie pociesza fakt że kiedyś moje dzieci będą miały to samo :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: a Julka oj nie da sobie cholera mała w kasze dmuchać :no::no: ale jedno co muszę przyznać jest sprawiedliwa i prawdomówna :tak::tak::tak: nawet jak coś oszuka to sie przyznaje :tak::tak::tak:
As dziękuję gwiazda pozdrowiona :-D:-D:-D:-D
A ja miałam w domu rewolucję :szok::szok::szok: nasi właściciele z racji tego że dostają kosmiczne rachunki za gaz (nasze mieszkanie jest cieplutkie nawet przy ogrzewaniu na 3 ) postanowili ze swojego komink zrobić rozprowadzenie rurami i montowali dziś u nas w suficie w naszym pokoju i pokoju dzieciaków nawiewy:szok::szok:oj syfu było a jutro chyba w kuchni i w łazience :szok::szok: oj jak dobrze że ja jutro cały dzień w pracy:-D:-D:-D ale Antoszka tak się bał tych wierceń że obiad robiłam z nim na rękach :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: oni faktycznie jak dadzą czadu z ogrzewaniem to my mamy grzejniki na 1 i chodzimy w majtkach a u nich ledwo 21-22 * :szok::szok::szok::szok: a jak u nas jest tak jak zawsze przeciętnie 22-23* w mieszkaniu to Oliwka do nas przychodzi (córka właścicieli) w kurtce bo u nich jeszcze zimno bo nie napalili w kominku a u nas hawaje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D zresztą nie dziwie im się za ostatni miesiąc dostali 1800 zł za gaz :szok::szok::szok::szok::szok: ja bym chyba padła :szok::szok::szok:

Malina u nas za gaz jest 3100 ostatni rachunek :baffled::baffled::baffled::baffled:
fakt ,ze mamy cieplutko w domu caly czas ,ale bez przesady bo jest na stale 22 st

Dowikla widze ,ze twoje szczypiory tez juz ladnie daja popalic :tak:;-):-):-):-)

Melduję się dziś i ja :-D. Mam dziś więcej czasu dla siebie (w końcu) i mogę trochę ponadrabiać zaległości w czytaniu. Tak czytam Wasze posty i nie wierzę :szok:. Wydaje mi się, że teraz jest chyba jakaś "moda" na buntowanie się rodzicom. Wiem to po mojej 16-sto letniej siostrze. Jak tylko poszła do 2-giej klasy gimnazjum zrobiła się pyskata i zadziorna niestety do wszystkich bez wyjątku. Choć suma sumarum pamiętam jak ja przechodziłam ten "ośli wiek" :-D. No ale trzeba ten trudny okres jakoś przerzyć. Poprostu Wam współczuję. Dobrze, że mam syna ;-)bo dziewczyny z reguły chyba są bardziej pystkate niż chłopcy.

As o matko tyle:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Fanta to cię nie pocieszę ja mam syna 12 letniego i oj jo joj :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Dobra laesczki mykam się szykowac do pracy do spisana po weekendzie :tak::tak::tak::tak: piszcie troszkę co bym miała co czytać :-D:-D:-D :****

Malina, u mnie tez 3 -3,5 za dwa miechy :crazy: u mnie cieplutko :-p Parter troszke chlodniejszy.

a ja nieopatrznie rekami mojego ojca podpisałam umowę na nestrade z tv i teraz rozpaczliwie próbuje to cholerstwo oddac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

AS,MH
Ale macie kosmiczne rachunki:szok::szok::szok:Jakie macie metraze chat?
Bo rozumiem ze grzejecie w kazdym pomieszczeniu
Ja teraz czekam za rachunkiem za gaz i na bank bede miala jakos ponad 400zł:tak::tak::tak:A ogrzewanie mam wlaczone non stop jakos od wrzesnia:tak::tak::tak:Moj metraz chaty to cos kolo 70 m2 a mam w domu kolo 22 stopni w dzien a w nocy kolo 21:tak::tak::tak:

Ja sie wykapalam i umylam sobie glowke:tak::tak::tak:A mlodzi stali mi pod drzwiami od lazienki i miauczeli an caly glos jak koty:szok::-D:-DWczesniej sobie oczywiscie porysowali geby dlugopisem:szok:
Pomyslow to Im nie brakuje:-D:-D:-D

hej ja tylko na chwilke bo lenka spi a jak długo to nie wiem bo po 15 min zasypia kaszle kastar i wymiotuje wszystkim czym sie da tylko zakaszle i juz wogóle nie cchce jesc a jak zje to gora pół godziny i zwraca w nocy do 3 nie spalam nawet przez sen nie chciała wypic mleka wiec jak o 19 wypila mleko i je zaraz oddała tak cała noc nic nie wzieła do buzi az do rana 8 wypiła mleko i tez zwróicła :-:)-:)-(wiec jest ciezko bo nawet wody ani herbatki nie chce i jestem mega zmeczona :baffled::baffled::baffled::baffled:tyle dobrze ze antybiotyku nie zwraca i oby szybko zaczął dzialac bo zwariuje:baffled::baffled::baffled:

reklama
Malina, u mnie tez 3 -3,5 za dwa miechy :crazy: u mnie cieplutko :-p Parter troszke chlodniejszy.

a ja nieopatrznie rekami mojego ojca podpisałam umowę na nestrade z tv i teraz rozpaczliwie próbuje to cholerstwo oddac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj kochana to kombinuj ,żeby to jakoś odwrócić i się wywinąć od tej umowy. ;-):wściekła/y::wściekła/y:

AS,MH
Ale macie kosmiczne rachunki:szok::szok::szok:Jakie macie metraze chat?
Bo rozumiem ze grzejecie w kazdym pomieszczeniu
Ja teraz czekam za rachunkiem za gaz i na bank bede miala jakos ponad 400zł:tak::tak::tak:A ogrzewanie mam wlaczone non stop jakos od wrzesnia:tak::tak::tak:Moj metraz chaty to cos kolo 70 m2 a mam w domu kolo 22 stopni w dzien a w nocy kolo 21:tak::tak::tak:

Ja sie wykapalam i umylam sobie glowke:tak::tak::tak:A mlodzi stali mi pod drzwiami od lazienki i miauczeli an caly glos jak koty:szok::-D:-DWczesniej sobie oczywiscie porysowali geby dlugopisem:szok:
Pomyslow to Im nie brakuje:-D:-D:-D
400 zł?:szok::szok::-D:-D:-D
To u nas nawet w lato jest chyba więcej. :-D:-D:-D
Ja mam kochana do ogrzania 3 piętra po 136 m i poddasze 122 m .;-):rofl2::rofl2:
Trochę tego jest to i rachunek duży ;-):rofl2::rofl2::rofl2:

hej ja tylko na chwilke bo lenka spi a jak długo to nie wiem bo po 15 min zasypia kaszle kastar i wymiotuje wszystkim czym sie da tylko zakaszle i juz wogóle nie cchce jesc a jak zje to gora pół godziny i zwraca w nocy do 3 nie spalam nawet przez sen nie chciała wypic mleka wiec jak o 19 wypila mleko i je zaraz oddała tak cała noc nic nie wzieła do buzi az do rana 8 wypiła mleko i tez zwróicła :-:)-:)-(wiec jest ciezko bo nawet wody ani herbatki nie chce i jestem mega zmeczona :baffled::baffled::baffled::baffled:tyle dobrze ze antybiotyku nie zwraca i oby szybko zaczął dzialac bo zwariuje:baffled::baffled::baffled:
Iwcik kochana współczuję Ci bardzo serdecznie.
Kurcze ona jest jeszcze malutka pilnuj ,żeby Ci się nie odwodniła.
Jak Ci zwraca mleko to chociaż ją po 5-10 ml przepajaj co jakieś 15-20 min.
Tyle nie powinna zwrócić.
Ja tak z małym robiłam .:tak:
Nie dawałam normalnie z butelki tylko łyżeczki wlewałam do dzioba i już .
Praktycznie tak małej ilości to nie ma jak zrzucić ,bo się po buźce rozpływa .;-)
A na wymioty śmiało możesz jej podać leki na chorobę lokomocyjną .
Naprawdę działa ,bo blokuje odruch wymiotny.
Może być Lokomotiv lub homeopatyczny Vomitusheel
Dużo zdrówka dla malutkiej.
Trzymajcie się kochani .

A ja właśnie wróciłam z klubu .Byłam na Pilatesie .
Grupa malutka ,bo zaledwie 6 osób ,więc było bardzo fajnie .
Trenerka świetna i już bym mogła isć ponownie. ;-):-):-):-):-):-)

Do góry