reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzięki dziewczny. Flegamine podałam bo mu sięodrywało. a teraz kaszle na sucho:confused2: dlatego zgłupiałam. Jeszcze nie zwymiotował tylko prawie póki co...No nic spróbuje jutro a zakupie jeszcze tantum verde. Na dodatek ta moja niunia szczeka co chwile a ja sama znowu....w przyszłym tyg. jade na turnus i z M się mine znowu. cikeawe jak to zrobie..ciagle sama i sama...auto do mechanika trzeba dać, zakupy porobić, do dentysty chciałam bo ząb się ukruszył a ten do mnei dzwoni ze wróci za tydzień:wściekła/y: superrrrrrrr.
Miłej nocy dziewczyny:-)

reklama
kerna ja nawet nie wiem co na suchy kaszel jest dobre, a nie macie gdzieś apteki całodobowej??

alexia przykro mi bardzo[*]

wiktoria współczuję z tymi owsikami..
ja pamiętam jak moja kuzynka miała , ale ona miała 5 lat to dostawała takie tabletki które musiała pogryźć i ponoć były gorzkie...:sorry:
ale nie masz się czym przejmować owsiki nie sa jescze takie złe..
ale musicie często zmieniać pościel bo one w pościeli znosza jaja (z tego co pamiętam)
no i dobrze teraz wsyztskoz dezynfekować i najlepiej zbadać całą rodzinę... bo owsiki sa przenośne...
oby szybko się pozbyła tego dziadowstwa:tak:

ooo i teżs słyszałam o tej kapuście

Witam się z Wami porannie dziewczyny:-):-):-) u nas dalej pada:-( :-:)-( mnie dziś nie będzie cały dzień z Wami:-( na 11 mam wizytę u okulisty. Podanie o pracę pojadę złożyć;-);-) a w drodze powrotnej do babci zajrze. Coś mi wspominała wczoraj o wiązance ze trzeba jej zamówić ale moim zdaniem powinna ciotka zamówić i dla niej już razem tam w tym zakładzie;-) jest u nas kwiaciarnia to w razie co to pujde i zamówie. Dziewczyny u nas ok kaszel sprawdza się sinecod - krople a i acodin junior zależy też jak dziecko wiekowo. Ostatnio też igor miał salbutamol ale to już przy zapaleniu oskrzeli na rozszerzenie:-) do psikania gardełka tak jak piszą mamusie tantum verde dobre:-) ja osobiście posłuchałan już dawno dawno ANABUBKI i kupiłam septolux:-) to samo i tańsze:-) to spadam kochane oporzadzic się, kawke zrobić,potem sniadanko małemu i wyruszam przed siebie. Jak wruce to się zamelduje:-) miłego dnia Wam życzę. Pa pa.

Witam w ten deszczowy poranek :-):-):-)
Moje "panie z za ściany" zachowywały się wczoraj jak myszki pod miotłą, ciekawe na ile tak się uspokoiły :sorry::sorry:
I tak sobie pomyślałam że mieć teraz w bloku małe dziecko które np. często płacze w nocy to wcale takie przyjemne nie jest, albo takiego dwulatka który krzykiem i płaczem wszystko wymusza :szok::szok::szok: U mojej mamy w Radomiu jest starszy blok z cegieł i powiem wam że tam nic nie słychać od sąsiadów, a tutaj to masakra, od strony kuchni starsze małżeństwo i ich wieczne kłótnie, już chyba całą historię ich życia poznałam (zwłaszcza przy myciu w łazience :-D:-D) a teraz z drugiej strony te młode siksy :cool2::cool2:
Co do bólu gardła to ja też zawsze kupowałam tantum verde a ostatnio skusiłam się na ten zamiennik septolux :tak::tak:, na kaszel suchy Drosetux - można podawać maluchom :tak::tak:, na mokry flegamina :tak::tak: a dodatkowo przy przeziębieniu lipomal, pyrosal lub rutinacea :tak::tak:
As no, no widzę że złapałaś bakcyla na robienie biżuterii i wychodzi ci to :tak::tak:
Wiktoria na owsiki zapewne lek ci lekarka przepisze, ale domowe sposoby z kiszona kapustą, pestkami dyni i kwasem z kiszonych ogórków jak najbardziej polecam :tak::tak:
Kerna oby dzieciaki ci się na weekend nie rozłożyły na dobre
Aleksia przykro mi z powodu śmierci brata twojego taty :-:)-( smutno jak ktoś z rodziny odchodzi :-:)-(

Witam i ja
Myslalam ze bede pierwsza a tu psikus hehe:szok::szok::szok:
Mlody juz w szkole a dziewczynki spia:tak::tak::tak:Na dworze cieplutko,ale cala noc popadywalo:no::no::no:

KERNA
Zdrowka dla dzieciaczkow:tak::tak::tak:Oby Ich nie rozlozylo:tak::tak::tak:
Jak maly ma mieszany kaszel lub nie wiesz dokladnie jaki to moze syrop supremin,bo pomoze i na suchy i na mokry kaszel:tak::tak::tak:No i psikaj gardelko:tak:Mozesz tez podawac witaminki i ewentualnie cos przeciwbolowego bo dziala to rowniez przeciwzapalnie:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Dobrze ze mlode ok:tak::tak::tak:

ALEKSIA
Przykro mi z powodu smierci wujka [*]

WIKI
Daj znac po wizycie u lekarza

A ja mam dzisiaj gosci po poludniu:tak:Przyjezdza moj szwagier ze swoja zoneczka i jednym dzieciakiem:no:No nie ukrywam ze jest to moja "ulubiona" czesc rodziny:no::no:Zgodzilam sie na ta wizyte tylko ze wzgledu na dzieci,bo ja Ich tak nie trybie ze szkoda gadac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:

witam
od razu życzę wszystkim chorowitkom zdrówka:-)
Ja dzis mam gościa koleżanka ma do mnie przyjść ale tak patrzę że za oknem pada to nie wiem czy bedzie jej sie chciało przychodzić bo jest w 14 tyg. ciaży i ma leniuszka:-)mam nadzieje że przyjdzie.
później wpadne pa

Witam i ja ide suszyć włosy i reszte pójde do lekarza a później do apteki.I ja lekarz każe wysprzątać to bede cały dzień sprzątac :-) byle by było lepiej.Wczoraj poprasowałam posciele założyłam nową a dzisiaj parą wyczyszcze łóżka i podłogi

Dziekin dziewczyny za rade zobaczymy co mi pani doktor powie i jutro zabieram sie za porządki.

Vikamcia a jak u Ciebie dzidziuś kopie??
Ja juz uciekam spac dobrej nocki kobitki
przedwczoraj w nocy kopała długo bo z pół godziny , ale tak to ppoza tym cały czas cisza... i ani drgnie..

ale ucieszyło mnie że chociaż ten jeden raz pokopała bo się mniej już martwię:tak:

reklama
Kerna zdrówka dla dzieciaczków :tak:
Wiki daj znać jak po wizycie :tak:
Bubka fajnie że już zdrowie dopisuje :-)

Witam. Ja właśnie zjadłam śniadanie :tak: zaraz trzeba się wziąć za kuchnie i obiad :tak: dzisiaj mam ochotę na spaghetti :-) więc obiadek szybko zrobię :tak: Kuba się ładnie bawi u siebie torami :-) Ale widać że z nim lepiej bo nie leży całymi dniami :tak: ostatnio się nauczył i pokazuje literki na klawiaturze :tak: u mnie znowu poligon i latają całymi dniami :sorry2: M miał dzisiaj egzaminy z wfu i coś mi pisał że brzuch go boli tam gdzie jest wyrostek i się ruszać nie może :no: mam nadzieję że sobie tylko nadwyrężył coś :tak: lecę do kuchni zajrzę potem :-)

Do góry