reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Agnes jak gdzieś wyjeżdzam zabieram tylko niezbędne rzeczy, a ogólnie dostępne kupuję na miejscu.
Młoda pod prześcieradlem ma takie gumowe prześcieradło, fajniusie.

Wiecie co, nasz kraj nigdy nie będzie na dobrym poziomie-tak sobie myślę.
Słuchajcie, mówiłamWam o koledze, który wyjechał do Holandi ( znów ) do pracy. Pobolewało go w klacie i poszedł w koncu do lekarza-rak. POrobili mu już wszystkie badania-złośliwy. Na dniach zaczyna chemioterapie i różne różności, u nas nawet tego nie ma. Za nic nie bedzie placil, co wiecej panstwo na wlasny koszt sprowadza do niego zone i dziecko. Czy u nas by choćby pomysleli o czyms takim?
Ma większe szanse wyjsc z tego przy ich leczeniu niz polskim, tak bardzo mi go żal. On jako jeden z nielicznych w najmniejszym stopniu nie zasłużył na nic złego, a juz na npewno nie na takie cierpienie, czy bezsensowną śmierć.

Oj Kochana u nas to chyba nigdy tak nie będzie :no: niestety taki kraj :no: trzymam kciuki za kolegę oby wyszedł z tego :tak: a nie pytałam ich :no:

Agnes Luna ma rację, ja też tak robię. Biorę to co potrzeba resztę kupuję na miejscu :tak: ja walizy nie kupuję pożyczę od teściowej. Jeden wydatek mniej :-p

Zupka się gotuje, posprzątane już mam. Miałam iść na zakupy ale za ciepło się zrobiło, poczekam aż Kuba wstanie i wtedy pójdę :tak: a teraz puszczę Kubie bajkę Auta jak zwykle żeby mieć chwilę spokoju i podłogi umyć. Zajrzę potem :tak:

reklama
Ok,ja zmykam robic sniadanko i pojade po te wyniki:tak::tak::tak:

ANABUBKA ma trzy walizy:szok::szok::szok:
Ja jak pojade to musze sie zmiescic w 2,zreszta zawsze te dwie mi starczaly:tak::tak::tak:Gorzej jest zawsze jak sie wraca bo dzieciaki zawsze sobie kupuja full zabawek itd;-):-)

dzień dobry :-) ktoś mnie jeszcze pamięta ? ;-)
dopijam kawkę i postanowiłam zajrzeć do Was
alez oczywiscie ze pamietamy :-):-)
co sie z toba dzialo jak cie nie bylo:confused::confused:

dzis z mlodym do lekarza jedziemy
po tych bakusiach dostal wysypki co wam pisalam i nie chce mu zejsc niestety
podejrzewam ze bez elocomu sie nie obejdzie:dry::dry::dry:
znow:dry:

hej dziewuszki

rano maz zawitał juz o 7.30 do domu wiec trzeba było wstac troche mi sie nie chcialo bo jakas nie wyspana chodze połozyłam sie wczoraj dopiero po 1 ale i tak musialam wstac i maksia wyszykowac do szkoly dobrze ze jutro koniec bo naprawde jakos ostatnio mi sie nie chce wstawac z rana :-:)-:)-:)-(
Zjadłam lekkie sniadanko z mezem on poszedł spac a ja wziełam sie za sprzatanie i pranie , no i pasuje o obiadku pomyslec :baffled::baffled::baffled:

Mlena pamietamy dawno ci nie było witaj spowrotem:-)

Beata widze ze i u ciebie bajka Auta króluje mój tez wczoraj nawet ogladal:tak::tak:
z tego co mi wiadomo to przyspieszyc nie wiem jak ale wiem jak opuznic o kilka dni wystarczy zaczac brac tablety antykoncepcyjne tak zrobila moja kumpela i dostala dwa tygodnie pózniej miesiaczke:tak::tak::tak:

Dowikla a w ciazy mozna tak brac renni tego jeszcze nie próbowałam bo szczerze mówiac to tabletek mam dosc i tak 4 dziennie łykam ale moze reni by mi pomogło:confused:o to mam swojego lekarza w szpitalu wiec nie jest zle:tak:

Dowikla nie strasz bo ja mam jeszcze troche czasu do porodu przynajmniej jeszcze z 5 tygodni , ale w razie czeg

Natali gratki dla małego ładnie zalapał jak sam sie budzi w nocy i woła :tak::tak::tak:

MH dzisiaj macie zakonczenie my jutro:baffled::baffled::baffled:

Lunka no to u nas w polsce to napewno by nie pomysleli niestety polska słuzba zdrowia z mysleniem to ma problemy:-D:-D:-D

Agnes napewno wez małej koło do pływania i takie rekawki dmuchane napewno bedzie miała frajde:-):-):-) ja jak jechałam pierwszy raz nad wode z maksem to mu wziełam i tak sie cieszyl ze mógł na duza wode skakac i sie nie utopic jak on to mówił kazdemu opowiadał po powrocie :-D:-D:-D

ale bym wypiła kawe ale boje sie ze mi znów żołądkiem ruszy a dzisiaj jest jak narazie oki
ide powiesic pranie

witaj mlenko, opowiadaj co u Cia;-)

byla moja babcia, ja wypucowałam okna w dużym pokoju, jutro A w domu, no.. prawie, bo musi załatwić w UP i do szkoły do Patryka na zakończenie idzie, ale jak będzie w domu, to ja sobie pomyje okna w małych pokojach:-)

firanki wypiore dopiero jak wróci, bo jemu każe rozwiesić, ja tego nienawidze:rofl:

poza tym muszę dziś jechać zamówić tor:szok: bo mi się zapomnialo i jaja będa jak mi powiedzą, że mają już za dużo zamówien i mi nie zrobią:szok:

no nic, wiecej nie wiem co miałam napisać, więc tymczasem bye;-)

aaaa Iwcik rennie ja miaam do ssania!! można ich dużo jesc- ja przy koncówce ciąży miaam strasziwe zgagi i mi pomagało:-)

Ostatnia edycja:
Hej laseczki :happy2:
Która ukradła mi słońce????:confused::confused::confused:
jejku jaka ja dziś jestem zamulona.........wieczorem zabrałam się za jolki krzyżówki siedziałam przy nich do 23..moje kochanie wpadło na genialny pomysł żeby mnie niecnie wykorzystać (oporów nie stawiałam :-D) skończylismy koło 24 się wykorzystywać i mądra malina zamiast iść spać bo późno to co??dalej jolki bo juz się tak wszystko fajnie składało...no i w rezultacie poszłam spać koło 2 a o 7 czas było wstawać a że ja nie As to chodze na rzęsach :baffled:do tego pogoda muląca słońca brak powietrze jakieś ciężkie i duszno:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Lunka firanki to i mnie przeszły koło nosa :sorry2: a te moskitiery to są tanieutkie na moje okno małe wyszło 3 zł :tak::tak::tak::tak::tak::tak: a one są do kupienia tez w obi i innych tego typu sklepach a i w sklepach z oknami :tak::tak::tak::tak:
MH twój pomysł na przesunięcie miesiaczki na kilka miesięcy jest genialny:-D:-D:-D:-Di jak Beatko korzystasz???????????????:-p:-p:-p:-p:-p
Mlenko jak super że jestes pisz co u ciebie jak na nowym mieszkanku już jesteście ????????jak dziewczyny?jak Leszek???????
Beatko a fotki mieszkanka gdzie????????????????
Iwcik na komarach doleci :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dkocham twoje teksty :-D:-D:-D:-D:-D
a zgagi nie zazdroszczę :no::no::no::no:miałam z Adamem i z Julką w ciąży masakra mi pomagało mleko ale koniecznie zimne i migdały:tak: a co do wymiotów..kochana idź do lekarza może ci da coś na wymioty i zgagę bo to nic dobrego ze mną w szpitalu lerzała dziewczyna właśnie dlatego że wymiotowała i dostawała kroplówki:-:)-:)-(kochana zapytaj lekarza lepiej zapobiegać...:tak::tak::tak:
Justyś kochana ty moja no robaczku odgoń czasem stonkę od kompa i resztę dziatwy i skrobnij coś bo mi cię tu brak :tak::tak::tak::tak:
Anabubka jest specjalistką nad specjalistkami od pakowania :tak::tak::tak::tak: kto zmieści 20 kg zakupów do wózka i do tego dziecko tam wciśnie...i przez śniegi tym przejedzie no kto???tylko Anabubka więc sprawy pakowania to tylko ona:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno i Anabubka ty się przestań pakowac kosić trawę plewić sprzątać itp i tu szybko do nas na bb:-D:-D:-D:-D
Dowiklus masz już wyniki????????????
MH jak babcia wiadomo juz coś???????
Medea na poprawę humoru załóż ty kochana mini big szpile idź na miasto niech chłopaki powyją z zachwytu za tobą a humorek sam wróci :tak::tak::tak:

hej laseczki!!!!
witajcie w słoneczny dzien:-)moj m ma dzis wolne wiec ja bede miala wiecej czasu dla siebie:tak:bo on zajmie sie małymi raczkami.
miałam w planach dzis cały dzien spedzic na miescie na zakupach ale nie chce mi sie z domu ruszyc,jak narazie glowe umylam i zasiadłam przed kąpem.dzieci spia a m z krystianem na zakupach.

malinka-to ja Ci chyba ukradłam to słonce;-)

iwicik-zadzwon do dr.zapytaj sie czy to normalne że tak cie meczy.lepiej na zimne dmuchac niech lenka jeszcze w brzuszku u Ciebie pobedzie przynajmniej 5 tygodni.

dowikla-kochana i jak?masz już wyniki?

...

MH dzisiaj macie zakonczenie my jutro:baffled::baffled::baffled:

...

No dzisaj, mielismy iść razem, ale Niki poszła spać. no i mi się zostało :-( no ale M wzioł aparat wieć chociaz fotki obejrze :)

...

poza tym muszę dziś jechać zamówić tor:szok: bo mi się zapomnialo i jaja będa jak mi powiedzą, że mają już za dużo zamówien i mi nie zrobią:szok:

no nic, wiecej nie wiem co miałam napisać, więc tymczasem bye;-)

aaaa Iwcik rennie ja miaam do ssania!! można ich dużo jesc- ja przy koncówce ciąży miaam strasziwe zgagi i mi pomagało:-)

Trzymam kciuki za tort :tak:

O baci wiadomo tyle, że zołądek w porządku :tak: Ale i tak jest niewesoło :-( Lekarz dał nam namiary na hospicjum :-(

reklama
hej hej:tak:
gdzie są moje cytaty??????????!!!!!!!!!!!!!! niech to szlag!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a z pamięci to nie bardzo mi idzie odpisywanie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Agnes nie bierz na wyjazd zbyt dużo bo i tak zwykle kilka z tych rzeczy, które się wiezie wraca spowrotem nieużyta nawet raz a co można kupić na miejscu to kup już nad morzem, po co dźwigać

Lunka współczuję Twojemu koledze strasznie, a nie wiedziałam, ze gdzieś na świecie tak się troszczą o pacjenta że nawet rodzinę ściagają z zagranicy:szok::szok::szok:super

MH teraz będziesz miała meblofioła:-D:-D:-D:-D uważam, ze zawsze trzeba mieć jakiegoś hopla:tak::tak::tak::tak:ja mam ostatnio na punkcie kwiatków:baffled:
a co jest babci, ze lekarz sugeruje hospicjum? bo ja nie doczytałam dokładnie

Iwcik współczuję zgagi:tak: ja sie ne wypowiem bo nie miałam ani mdłości ani zgagi:no:

Malinka staranka chwilowo zawieszone:-:)-(będą mnie jeszcze prześwietlać (bo noga mi się nie zrosłą niestety) więc nie ryzykuję:no:a tak wogóle to chyba powinnam najpierw pójść do jakiejś pracy i potem dopiero pomyśleć o potomstwie
a słońce to chyba ja Ci zawinełam bo u mnie dzisiaj ładnie świeci pomimo strasznego wietrzyska, normalnie łeb urywa:baffled::baffled::baffled:

Medea mam nadzieję, ze uda Ci się gdzieś zamówić tort dla Maksia:tak::tak::tak:

Dowikla jak wyniki Wiktorii????
u nas w przedszkolu oficjalnego końca roku nie ma, po prostu przestaje sie chodzić, tylko zerówki mają zakończenie z pompą:tak:moja chodzi do piątku, zabieramy rzeczy i wraca dopiero we wrześniu już do zerówki:tak:
Misia dzisiaj idzie z babcią na drugą część testów na alergię, wyszło, ze ma alergię na kurz domowy i roztocza. Dzisiaj będą alergeny pokarmowe, ciekawe co wyjdzie

Do góry