reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie mamuski wieczorem.
ja tak na chwile zyczyc wam spokojnej nocki i u ciekam bo jakiegos dola zlapalam:-(
mam nadzieje ze mi szybko zły nastruj minie.

dobranoc:-)

reklama
hej laski
ja od rana do 14 lezałam w łózku czytałam was ale nie miałam siły odpisac cały dzien od wczoraj mecza mnie wymioty co zjem to wszystko w gardle mam i nie wiem czy to wirus czy skutki ciąży:eek::eek::eek::eek::eek: dopiero na 15 wstałam i pojechałam po dzieci do szkoły no i po ksiazki dla maksia do 1 klasy kuzwa 250zł komplet ksiazek kosztuje a gdzie reszta :eek::eek::eek:plecak kredki piórnik i inne duperele:eek::eek::eek::eek:
musze wszystko teraz kupic bo pózniej obawiam sie ze nawet nie bede miec za bardzo czasu zeby sie wybrac na zakupy z malenkim dzieckiem :no:

Beci dzieki za info . młoda mam z ciebie jak na macoche 17 latka:tak::tak::tak: chyba twoj narzeczony duzo starszy od ciebie:-):-):-)ale to moze i dobrze bo bardziej doswiadczony i wiecej wioe o zyciu:tak::tak::tak:

Malinka no w moskietery musze zainwestowac i widze ze nie sa drogie bo 55x150 kosztuja 8zł wiec nie ma prob:tak:lemu tylko trzeba do sklepu sie wybrac:-D:-D:-D:-D no i mam nadzieje ze jak sikałas z mojego chłopa to dywanu nie zalałaś:-D:-D:-D:-D

Medea no to bedzie imprezka w niedziele a ty jakas bez humoru cos ci ten chłop truje życie czy co???????

Natali no to mały plastus rosnie pochwal sie co tam ulepił :tak::tak::tak:

Mh super ze mala chce ciagnac flaszke zawsze to troche luzu dla ciebie:-):-):-)

Luna musialo fajnie to wygladac na talezu no i chciałabym zobaczyc mine jak to zobaczli chyba ja tez to zrobie :-D:-D:-D

Lidka a ty co za doła łapiesz ???????????:eek::eek::eek:

WITAM SIE Z WAMI BABECZKI;-)
sorki za caps

u nas nocka jako taka mlody mi lozko dwa razy zasikal wiec wszystko sie wietrzy na balkoniku:sorry:
mam nadzieje ze choc troszke wyschnie bo nie bedzie mial na czym spac w poludnie:sorry:
u nas sloneczko i wiatr:tak::tak:
wiec pozniej pojdziemy na spacerek

z rana juz do m dzwonilam bidak meczyl sie niemilosiernie w nocy :-:)-:)-(
mowi ze siedzial na kiblu i wymiotowal do zlewu bo nie nadazal stron zmieniac:-:)-:)-(
ale mi go szkoda
nie wiem czy to cos w powietrzu czy zjadl cos nieswiezego
mysle ze to przez konserwe zasrana bo mowil ze juz stara byla:sorry:
muli go nadal wlanie poszli jesc sniadanko ciekawe jak mu tam idzie:sorry:

mama chciala jechac na dzialke ale ja jakos weny nie mam na podrozowanie:no:
mlody baje oglada sniadanko zjadlismy
a ja nadal glodna:baffled::baffled::baffled::baffled:
zdalo by sie isc pranie wywiesic i nastepne wstawic oraz kwiaty na balkonie podlac
kuchnie doknczyc i za reszte mieszkanka sie wziac:sorry:
ale weny takze i na to brak
moze jakas "sugestia" z waszej strony:-D:-D:-D:-D:-D
masz podklady pod przescieradlo? albo sa przescieradla z guma co nie przemakaja:tak:
Skoro dwa razy sie zsiusial to moze za wczesnie na noc bez papmka, albo zanim pojdziesz spac na snie go wysadzaj:tak:
A moze to wirusowka, wspolczuje
czesc laseczki!!!!!
a u nas bez zmian,pogoda beznadziejna i nie zanosi sie zeby była ładna.ja juz mam wszyszystko zrobione,a moje dzici mnie dzis osłabiają,położyłam ich spac o 10 i do tej pory jeszcze nie spia:wściekła/y::szok:slysze jak tam w pokoju sie smieją i stukaja w sciane.
nie wiem cy sie wam chwaliłam ale od trzech dni mój alan stawia piersze samodzielne kroczki-NARESZCIE!!!!!!!!!!ale teraz to mam oczy w koło glowy:eek:nie chce nawet myslec co to bedzie jak jeszcze miki zacznie sam chodzic:szok:
a jutro mam w planach caly dzien spedzic na zakupach,musze kupic,sukienke,buty,torebke bo 10 lipca mam wesele a nie mam w czym isc.

mh-czekamy na wiesci co tam u twojej babci.i jak tam niki po wizycie u neurologa?

madeuska-a ty kochana to co w takim zlym humorku??
stalo sie cos?czy ogólnie masz złe dni.

natalineczka-mojego ostatnoi też tak meczylo przez caly dzien,co zjadl to zwrucił.
nie wiem co to bylo:no:

as-kochana czy ty wogóle cos spisz??????????????

beatka-witaj!
kiedy parapetówka????;-)

malinka-daj troszke tego lata do rzeszowa:tak:
wielkie gratulacje Teraz mamusiu oczka musisz miec wszedzie:tak:
Dotarłam z moimi potworami do domu:happy::happy::happy:po drodze wstąpił w nich jakis szatan i się non top kłóciły a żeby było weselej to Antoni za wszelką cenę musiał ich przekrzyczeć :cool: jakie to szczęście że ja chodzę z nimi drogą przez ogródki działkowe to chociaż nie oglądają się wszyscy na nas bo ruch tam raczej mały :cool2::cool2::cool2::cool2:
Toni padł i śpi :tak:coś się poprzestawiał i teraz śpi w dzień koło 14 godzinkę i potem wieczorkiem koło 21 ...ale jest tego plus bo nie wstaje mi o 5 jak zawsze tylko o 7.30-8.00 a to mi jak najbardziej pasuje tym bardziej że wakacje tuż tuż i rano się zrywać nie trzeba będzie :tak::tak::tak::tak:
Moja mama do mnie dzwoniła po drodze i chcąc nie chcąc słyszała te moje rozdartuchy:cool: powiedziała że ona mnie podziwia że ja jeszcze do wariatkowa nie trafiłam :eek::eek::eek:no cóż wszystko przede mną :eek::rofl2: ale tu też plus bo stwierdziła że muszę odetchnąć i mogę ich już w poniedziałek do niej wysła to sobie z Tonim odpocznę a oni pobędą u niej nad morzem :tak::tak::tak::tak::tak:

Amiałam się pochwalić odkąd Antoni jest bez butelkowy w nocy nie pije:no::-):-):-):-):-) z niekapka to już chyba nie taka frajda :eek::rofl2:
no to sie mam nasluchala:-D:-D ma racje Ty to wytrzymujesz:eek::-D
Fajnie ze Antos bez butelki wazne zeby w nocy dziecko nie pilo bo wiadomo ze zeby wtedy ciepria no chyba ze wode:-)
Witam
Ja tylko na chwile bo ostatnio cos weny na pisanie nie mam:no::no:
Pojechalam wczoraj z Wiktoria na te badania,ale okazalo sie ze przyjechalam za pozno i dupa:no:Musialam jechac jeszcze raz dzisiaj:no:Specjalnie rano Ja obudzilam i pojechalysmy:tak:Dodatkowo zrobilam Jej jeszcze badanie moczu zeby zobaczyc czy te ciala ketonowe sie powtorza:tak:Glukoze ladnie wypila:tak::tak::tak:Przy pobieraniu jak zwykle troszke plakala,ale ja sie jej nie dziwie jak tak czesto ma pobierana krew:no::no::no:Wyniki beda jutro i chyba zadzwonie zeby sie dowiedziec co i jak bo nie wiem czy znowu bedzie mi sie chcialo jechac:no::no::no:

Przyznaje sie ze w sumei to nic nie czytalam:zawstydzona/y::no:

Zauwazylam tylko nowa mamusie-witam:-)
czekamy na wiesci
I co Cie wena tak opuscila:szok: Jak cwiczenia?
A jadzisaj znowu spróbowałam mięsko przyrządzić według, przepisu Anki :tak: podałam z kartofelkami i świeżym ogórkiem :-) Potrzebna była dokładka :szok::tak::tak::tak:
ciesze sie ze zasmakowalo:-):-)
dIWIKLUŚ TO SIĘ POZBIERAJ KOCHANA BO BRAKUJE TU CIEBIE :tak::tak::tak::tak:
LIDUŚ( ups caps:zawstydzona/y:) wysłałam pw:tak::tak::tak::tak:
MH zawsze to jakaś mania :-D:-D:-D:-Djakie meble planujesz wymienić???:-D:-D:-D
Natali jak m się 3 to się częściej człowiek wkurza ale też dużo dużo częściej śmieje:tak::tak::tak::tak::tak::tak: mnie przy moich mało kiedy głupawa opuszcza:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dale przy najmniej mamy wesoło:tak::tak::tak::tak::tak: a mój Pietruszka zawsze powtarza że drugiej tak wyluzowanej i wesołej mamuśki to nie zna :-p:-):-):-):-) swoją drogą lepiej niech się nie rozgląda za mamuśkami bo wtedy to ja już wesoła nie będe:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:
:-D:-D:-D
No i znów na chwilkę wpadłam. Cos lichutko tutaj z frekwencją. Dziewczyny robiłam to spagetti z demotów( kto zajrzal wie o co chodzi) wyszło super. Mój patrzył i nie wiedział o co chodzi, ale zajadali się wszyscy. No pyszota. Taka zabawna. I moja mała jak nigdy wyczyściła talerz do czysta hihi. A ja bawię ise badal ze zbiornikiem, skończył mi isę udatniacz i musze powoli ( rzadziej) wode dolewać. No roboty sobie narobiłąm. Ale chociaż głowa mi troszkę przeszła, się zrelaksowałam.
Musze jeszcze napisac cv i list. Staram sie o etat u komornika sądowego. Problem tylko w tym, że tam wszyscy po studiach a ja nie, tylko dla tego mogą mnie skreślić na dzień dobry-no zobaczymy. Z szukaniem pracy jestem ograniczona godzinowo, bo to ja będę małą zaprowadzać i odbierać z przedszkola.
Włączyłam sobie Comę i się zamyśliłam, dobra lecę do zbiornika:)

lichutko lichutko cos sie ostatnio pusto zrobilo
Mam nadzieje ze znajdzie prace tak zeby nie kolidowala z predszkolem
Jak praca nad zbiornikiem?

Iwcik co z ta zgagą, matko kochana, zamęczysz się kobieto. A mleka próbowałaś? ja piłam 2l dziennie.
No i akwa zrobione, rybki przeglądnięte, młoda śpi. Miałam ochotę podłogi zrobić, ale nie zdążyłam poodkurzać, no i teraz już lipa. zasiadłam sobie z ciachem, a co, w koncu się odchudzam, hehehehehehe.
Natali ja moją wysadzam zanim się położe koło 23-24, później o 4 i o 7 rano. Może za wczesnie wystartowałam, ale teraz skubana nie chce słyszeć juz o pampersie, wiec pozostaje budzenie i wysadzanie na nocnik.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem
M i Dominik juz spia a male siedza mi tu i gadaja:szok:Bylam z mlodymi na placu prawie 2 godzinki a wrocilam taka zmeczona jakbym tam z tydzien siedziala:szok::-D:-D:-D
Byla szybka kapiel i myslalam ze bedzie tez szybki sen:rofl2::crazy:

MALINUS
To fakt,przy takiej ferajnie jak my mamy to nie idzie sie nudzic i nie smiac hehe;-):-)
No a Pietruszka to rzeczywiscie niech sie nie oglada za innymi mamuskami;-):-D:-D:-D

ANKA
No opuscila cos mnie wena i na cwiczenia tez:szok::szok::szok:
Chyba bede musiala sie zmobilizowac wkoncu i znowu cwiczyc bo pogoda sie ladna robi a tu nie ma szans zeby sie rozebrac:rofl2::no:

IWCIK
Wspolczuje wymiotow:no::no::no:

MH
ja tez bym chciala ten przepisik co testowalas:tak::tak::tak:

No i gratki dla Niki za postepy i super ze lekarze pomalu odpadaja:tak::tak::tak:

Iwcik wspolczuje Ci tych wymiotow i zazdroszcze lezenia do 14:-D:-D:-D
Lunka dlaczego za wczesnie? Nie dziwie sie ze nie chce pampka bez wygodniej:-)
Dowikla kochana ja opuscilam jeen dzionek:eek:bo impreza byla w domu:-D nie bylo gdzie:-D:-D Mam nadzieje ze ladujesz akumulator w sloneczku i bedzie dobrze:tak:

Aniu, bo jak jej nie wysadze te 3 razy to sie osika i z placzem ze mam ją przebrac:)
Nie wytrzymuje nocki mimo iż od 18 pic nie dostaje. Juz nawet nie woła, tak sie przyzwyczaiła.

ANKA
No to ladnie idziesz z tym weiderem:tak::tak::tak:
Gratuluje:-)

LUNKA
Ja tez uwazam ze 2,5 roku to nie jest za wczesnie zeby spac bez pampersa:no:
Ja moich nawet nie wysadzalam przez sen bo wydawalo mi sie to takie "sztuczne";-)
Co prawda kilka razy jak sie wiercily czy cos zaczynaly mamrotac to bralam je na nocnik jak jeszcze nie spalam ale to bylo dobry rok temu:tak:One same wychodzily w nocy na siku,a teraz to w wiekszosci przesypiaja nocki bez sikania:tak::tak::tak:

hehehhe, no to moja jakaś do tyłu. u ją widze, jak ma sam wyjść się wysiusiać, hihihihi. Spanie to dl aniej czysta rozkosz i nie ma zamiaru go sobie zakłucac, hehehehe. Ale tak sobie myślę, że może rzeczywiscie, będę ją budzić i kazać samej na nocnik usiąść0już widze te protesty. śmiać mi sie chce, jakją budze i sadzam na nocnik. Słysze że leci a ta do mnei-ze jej sie siku nie chce, ona chce spać :)))))))))

A Anabuby to dizś nie ma? Strajk? Niepodobne, hehehe

reklama
hehehhe, no to moja jakaś do tyłu. u ją widze, jak ma sam wyjść się wysiusiać, hihihihi. Spanie to dl aniej czysta rozkosz i nie ma zamiaru go sobie zakłucac, hehehehe. Ale tak sobie myślę, że może rzeczywiscie, będę ją budzić i kazać samej na nocnik usiąść0już widze te protesty. śmiać mi sie chce, jakją budze i sadzam na nocnik. Słysze że leci a ta do mnei-ze jej sie siku nie chce, ona chce spać :)))))))))

A Anabuby to dizś nie ma? Strajk? Niepodobne, hehehe
hehe to lepiej Jej nie budz;-):-)
A spi w lozeczku czy na wyrku?Moje od kiedy nie maja szczebelkow w lozeczku,czyli od ponad roku wylaza same:tak::tak::tak:Ja nawet bardzo rzadko je slyszalam jak wychodzily,tylko rano widzialam ze sa siki w nocnikach:tak::tak::tak:

Ja mysle ze Ona musi sama do tego dorosnac,kiedy to poczuje ze chce Jej sie w nocy siku i bedzie widziala ze musi wstac i isc sie wysikac bo inaczej sie zleje w łozko:tak::tak::tak:A kazde dziecko robi to w swoim,indywidualnym dla siebie czasie:tak::tak::tak:

no wlasnie co z ANABUBKA?

Moje male sie polozyly i mam nadzieje ze zaraz beda spaly:tak::tak::tak:

Do góry