reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

gaga pisze:
Joaśka ja słyszałąm żę kawusia bezkofeinowa jest bardzo nie zdrowa, ja czasmi piję normalna kawe z mlekiem albo tą co teraz reklamują Ricore i małęj nie szkodzi, wogóle na nią nie reaguje

oj, ja ja pilam jakies 4 miesiace.........teraz juz nie , pije zwykla ale slaba z mlekiem........to teraz sama nie wiem.......

reklama
Moje sloneczko wlasnie sie obudzilo.Pojadlo cycusia,pogaworzylo do mamusi ..... ;) :laugh: :D
A teraz musze sie zabierac za porzadki ....... :( ,potem obiadek........
Wpadne wieczorkiem......
:-* :-* :-* :-*

Dziewczyny ja po porodzie w ogole nie pilam kawy i mialam straszne bole glowy. po 3 tygodniach trwfilam do takiego super pediatry ,ktory pracuje w klinice dzieciecej... i wiecie co...? powiedzial mi,ze brazylijki pija po 7 kaw dziennie karmiac dziecko...... ::). mowi mi ,zebym pila 1 lub 2 dziennie ale nie takie mocne. wiec pije rano parzona ,a po poludniu rozpuszczlna oczywiscie z mlekiem .Na maluszka nic ujemnie nie wplywa spi jak zabity..... ;D ;D

Ksenia moje maleństwo ma juz 4 miesiace.

A dzisiaj zamiast zjesc mleczko przed wyjsciem to wolał sobi gadac i smiac sie do mamusi.

Zmykam.

us8zl.jpg

Jonatan dostal dzis jabłuszka...zobaczymy co bedzie. Chce go stopniowo w ciagy najbliższych 4 miesięcy odstawiac, bo do pracy sie szykuje...w marcu beda soczki i jabłuszka, w kwietniu zupki, w maju reszta, w czerwcu i w lipcu tylko cyca w nocy...w sierpniu NIC. Bede go na kozim mleku hodowac, tak jak poprzednich dwóch łobuzów, bo alergicy mi sie trafili, a sojowe ohydne mleko...smierdzi....
Pozdrawiam kawoszki i ide pichcić barszczyk biały z kiełbasa . ;D

sylwia-lesiak pisze:
Witajcie!
MOj maly chlopak usnal wczoraj o 18. Ja juz nie moge co sie z nim dzieje??
A o 4 wyl gotow do zabawy, ale dalpo rade jeszcze pozpac b0 az6.45
ps. ale przeciez foteliki sa samochodowe wiec co zrobic jak jedziemy nad morze?? to nie potrwa 1.5 godziny

Sylwia z niemowlakiem lepiej się nad morze czy w góry nie wybierać. Zanim dziecko się zdąrzy zaklimatyzować to bedziemy musieli już wracać, a zmiana klimatu ma zły wpływ na dzieci najczęściej. Marudzą, nie chca spac itp. Co do starszych to przeciez nie trzeba jechać non stop , można , a własćiwie to należy robić przerwy. Rozprostowac kości, dać dziecku jeść , pić, zmienić pieluchę. Ale to przecież nic nowego , więc jakl dla mnie wyjazd nad morze np ze starszym dzieckiem w foteliku to żaden problem.

Ja już obiadek mam gotowy. Wzięłma z Was przykład i przestawiłam moje dziei na wcześniejsze spanie i wcześniejsze wstawanie. Dzień mi się zrobił dłuższy :)
Kalina to Ty niesamowicie dzielna jesteś! Ja przy dwójce juz podchowanych sobie nie wyobrażam ..jeszcze pracować?! ??? :o Ale jak Gocha pójdzie do przedszka i nic mi się nie trafi (tzn. dzidziunia) to się najpewniej wybiorę. Ale mam jeszcze urlop do stycznia 2007 więc zdążę przemyśleć i cośpodziałać, mam nadziję, że skutecznie :) ;D
A co do drastycznych zmian klimatycznych dla dzieci poniżj 12 miesięcy to raczej odradzam. Dziecko przestawia sie przez okolo 7 dni (my zresztą też, ale tak bardzo nam to nie dokucza, a tym samym i my otoczeniu ;)). Należy nie zapominać, że po powrocie do domu też to trwa tyle samo :( Tak więc taki wyjazd płaca się przynajmnie na trzy tygodnie.
Miłego dniadzaiewczyny! My z Gochą wybywamy do Babci i wracamy dopiero na wieczór!

Magdalenka ty to niesamowicie miła jesteś!
Ale ja pracuje od zawsze...odkąd studia skończłam..nie wyobrażam sobie nie pracowac. Zreszta, jak pewnie wiekszośc babeczek, nie stac mnie na taki luksus. ;D
Pracuje w szkole, to dobra praca dla mamy- w domu jest sie przed 15, soboty niedziele wolne, święta, wakacje...nigdy nie narzekałam i nie bede. Lubię swoj zawód, lubie dzieciaki w szkole. Uczę fajnych przedmiotów- polskiego i sztuki.
;D
Teraz mam dłuższe wakacje" noto sobie gotuje, rozkoszuje sie domeme...a potem fruuu...mój średni pójdzie do zerówki, starszy do piatej klasy...będziemy razem chodzić ( 2,5 km do szkoły) i zbierac po drodze liścxie i kasztany...malucha moja mama popilnuje, jest emerytowana nauczycielką. ;D
Moja starsza siostra tez pracuje w liceum i na uczelni ;D
Mlodsza jest po historii i socjologii, a pracuje jako dziennikarz. ;D
wszystkie baby u nas w rodzinie pracowały. jestesmy zaradne i nosimy swoje domy na grzbeitach jak slimaczyce. ;D ;D

reklama
Wlasnie nakarmilam Jasio zupka mojej roboty, zjadl pieknie 130 ml nawet mu smakowalo ( pewnie dlatego ze na dziadkowych warzywkach i wlsnie dziadzius karmil)

Do góry