reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

taaaaa tksty to oni mają genialne tylko czasami nie wszyscy je łapią i potrafią się obrazić:cool2::cool2::cool2:
wiktoria a na ile twój mąż przybywa????no bo jakbyś dostała jutro to na przyjazd to będzie końcówka a potem......no.......a zresztą miałaś dopiero pierwszą po porodzie więc następna może być równie dobrze po 3-4 m-cach mi mój doktorek powiedział że do roku po porodzie miesiączki mają prawo być nieregularne i mimo że to mało komfortowe to tak może i ma prawo być nawet jeżeli kilka jest regularnie to potem może np jakaś być później albo wcześniej....a pozatym w cyklu 12 miesięcznym u karzdej kobiety ma prawo jedna miesiączka wypaść:tak::tak:tylko my kobiety nie planujące ciąży wpadamy od razu w panike:-D:-D

reklama
Zapomnialam Wam sie pochwalic ze dzisiaj wyszedł Klaudunii pietnasty zabek:tak::tak::tak:Dolna trojeczka:-)Nawet nie wiedzialam ze Jej wychodzi ale sie przewrociła i zagladłam Jej do geby:-D;-)

Agnes Martynka sikała na muszle tylko że ja jż sadzałam a teraz sobie sama siada i sika

aha no to gratulacje dla Martynki :tak::tak::tak::tak:

A Martynka dostała dzisiaj od Babci na dzień dziecka złote kolczyki

fajny prezent :-)
Na Oliwkę czekaja kolczyki od chrztu ale trzeba najpierw przebić uszy :-)

Anabuba Martynka ma przebite uszka już dawno

ja załuje ze nie przebiłam jej uszu jak była malutka,nic by nie pamietała i nie byłoby żadnego problemu a teraz nie wiem czy da sobie przebić bo to takie strachajło,boi się obcych

No to teraz czas na naukę picia z niekapka kupiłam mu taki aventa z białym ustnikiem miękim może da rade,,,,,,........od kiedy wasze dzieciaczki piły z niekapka????

dość szybko-jak skończyła 8 mies.

ona szybko z butli przestała pić bo jak miała 15 m-cy to wszystk łyżką jadła ni i kubeczek do picia:tak::tak:
a i powiem wam że ze wszystkich butelek które miałam najlepsze tzn najtwarlsze i najwygodniejsze są butelki bebe confort są rewelka a do tego śliczne:tak:

Oliwka przestała pić z butelki ze smokiem jak miała 11mies.od tamtej pory jadła wszystko łyżeczką.
a butelki i smoczki mieliśmy wszystko z Aventu,jestem zadowolona z tej firmy :tak::tak::tak:

jesteeeem!!!!!:-D

w trakcie wyczytywania waszych postów zjadłam pól kilo truskawek:szok::szok::szok:

teraz biore paluszki, picie puscza muzyczke i siadam do krzyżowek:-D

ooooo Ty łakomczuchu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to jestem:tak::tak::tak:
Pojechalam jednak do szpitala zbadali mocz no i okazalo sie ze mam jednak zapalenie pecherza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: odrazu dostalam antybiotyk i juz po pierwszej tabletce jest troche lapiej:tak::tak:
Dziekuje wam dziewczyny ze zescie mnie przekonaly abym pojechala do szpitala bo tak to bym sie do wtorku meczyla a bylo by napewno jeszcze gorzej:tak::tak:

jak dobrze ze dałaś sie namówić zeby pojechac na ostry dyżur,teraz po antybiotyku bedzie już tylko lepiej

A ja obejrzalam sobie ostatni odcinek Brzyduli:tak:Cholercia bedzie mi brakowało tego serialu:no:Ide zrobic małpiszonom jakies picie bo stale cos wolaja:wściekła/y:niech ta pogoda sie wkoncu zmieni

ja przegapiłam dziś Brzydulę,jutro rano obejrzę sobie powtórkę.też załuję że to był ostatni odcinek :-)

Witajcie, wreszcie po wizycie u fryzjera, całkiem nieźle. Trochę lepiej się czuję wreszcie.Jestem samotną mamma z trójką dzieci ale teraz przynajmniej tego po mnie nie widać:tak:AGA-dobrze ze jesteś po wizycie u lakarza:-)

daj fotkę nowej fryzurki :tak::tak::tak::tak: pochwal się

julka miała coś koło 3 m-cy więc nic nie kumała:cool2:

ja żałuję że też tak nie przekułam uszu w tak wczesnym wieku,może nie aż tak wczesnym ale tak od 6-9mies.teraz bedzie prob;lem

a skojarzylam z ja w sobote dalam malej serek homognizowany troche,zeby ja obsypalo na wizyte u alergologa we wtorek.no i dostala malej wysypki a w srode katar i w sobote hrypa.i tak mysle czy to nei przez to....
bo osatnio miala chrype miesiac wczesniej jakos jak jej przez przypade dala zupy ze smietana:sorry:
bo jak jest wirusowe zapalenei kratno to z dusznoscaimi itd nie?

o Ty niedobra,dałaś dziecku seek żeby je wysypało?jak mogłaś? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no trochę tego wystawiłaś,

Nie wiem co do @ a komp muli jak bym mogła wyj********ała bym go przez okno:-D:-D

wiki co Ty sie tak wsciekasz?nie poznaję Cię :-D:-D:-D:-D:-Dhormony buzują :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

O tak Kochana:tak::tak::tak:
TYm bardziej ze Klaudia jest bardzo wybredna w tym co zaklada:szok:Ma swoje ulubione pumki i innych butow nie chce mi nosic:-);-)No i ciuszki tez sama sobie wybiera
dobrze ze ja nie mam takiego problemu,Oliwka zakłada to co jej wyciągnę,nie marudzi przy wyborze ciuchów :no::no::no::no::no:

słuchajcie adam czyta julce frankilna w łóżku "franklin i złoty interes" w bajce chodzi o to że franklin chce zabawke zestaw suer dedektywa ale nie ma tyle kasy prosi rodziców ci mówią że może zarobić więc maluje płot zmywa naczynia w końcu ma pieniądze i kupuje go ....skończył adaś czytać i pyta julkę -to jaki morał z tej bajki????????/ julia myśli cisza w pokoju nagle słyszę odpowiedź julki-"JAK SIĘ NIE MA MIEDZI TO SIĘ NA DUPIE SIEDZI" no wyje z niej:-D:-D:-D:-D:-D

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: normalnie ona boska jest :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

o kurcze to się ania umęczy taką podróżą nie mówiąc o lali:szok::szok::szok:
pozdrów ją od nas cieplutko:tak::tak::tak:
dobrze że automat działa i że to piwnica ale sprzątania nie zazdroszczę:no::no:
mi latem moje kochane dzieci wyjeły z w-c rurę odpływową z pralki a ta akurat wodę spuszczała sprzątaliśmy wszystko wszyscy w try miga bo my mieszkamy na piętrze co by sąsiadów nie zalać....udało się ale nerwa na nich miałam na maxa:tak::cool2:

Zapomnialam Wam sie pochwalic ze dzisiaj wyszedł Klaudunii pietnasty zabek:tak::tak::tak:Dolna trojeczka:-)Nawet nie wiedzialam ze Jej wychodzi ale sie przewrociła i zagladłam Jej do geby:-D;-)
No to GRATULACJE dla Klauduniiii:tak::tak:

taaaaa tksty to oni mają genialne tylko czasami nie wszyscy je łapią i potrafią się obrazić:cool2::cool2::cool2:
wiktoria a na ile twój mąż przybywa????no bo jakbyś dostała jutro to na przyjazd to będzie końcówka a potem......no.......a zresztą miałaś dopiero pierwszą po porodzie więc następna może być równie dobrze po 3-4 m-cach mi mój doktorek powiedział że do roku po porodzie miesiączki mają prawo być nieregularne i mimo że to mało komfortowe to tak może i ma prawo być nawet jeżeli kilka jest regularnie to potem może np jakaś być później albo wcześniej....a pozatym w cyklu 12 miesięcznym u karzdej kobiety ma prawo jedna miesiączka wypaść:tak::tak:tylko my kobiety nie planujące ciąży wpadamy od razu w panike:-D:-D
ja to zawsze mialam nieregularne czasami okresu nie mialam po pol roku czasami nawet dluzej przychodzil kiedu mu sie spodobalo :tak::tak: jak sie potem okazalo wszystko przez ta tarczyce bo hormony mi poglupialy:szok::szok:

o kurcze to się ania umęczy taką podróżą nie mówiąc o lali:szok::szok::szok:
pozdrów ją od nas cieplutko:tak::tak::tak:
dobrze że automat działa i że to piwnica ale sprzątania nie zazdroszczę:no::no:
mi latem moje kochane dzieci wyjeły z w-c rurę odpływową z pralki a ta akurat wodę spuszczała sprzątaliśmy wszystko wszyscy w try miga bo my mieszkamy na piętrze co by sąsiadów nie zalać....udało się ale nerwa na nich miałam na maxa:tak::cool2:
No ja im wspolczuje tej drogi ale Ania pisala ze tyle dobrze ze Laura grzeczna i wola siku:tak::tak: A pozdrowic ja pozdrowie od was:tak::tak:
A co do sprzatania to wszytko m porobil bo ja musialm zajac sie mala;-)

AGNES
A jutro rano jest powtorka Brzyduli????

A&E
Dobrze ze to tylko piwnica;-):-)

Oj biedna ANKA i Mała:no:Niezle sie umecza
Pozdrow Je serdecznie:-):tak:

Michał ostanio wcale nie pozwalał mi wejść do klasy gdy odprowadzalam go do przedszkola, mówił:"mama tam masz drzwi, dalej nie idź!" Dobra se myśle, pewnie młodemu obciach robię bo całuję go przy dzieciach.Aż dziś złapała mnie wychowawczyni i mówi,że Michał bił się z kolegą, kurde a jak pytałam dlaczego ma zadrapane oko to mówił że nie pamięta:-D:no:

no to gratki ząbka:tak::tak::tak::tak:
dowikla a ja się napatrzeć nie mogę na twój avatarek jest boski szczypiory wszystkie 3 są śliczne:tak::tak::tak:

reklama
Oliwka smacznie mi spi i niedługo M przyjdzie z pracy.Ma cały weekend wolny,normalnie wierzę,dawno nie miał weekendu wolnego.

nie było mnie pół dnia a Wy tyle naskrobałyscie że szok.ale jakoś zdołalam nadrobić.

A ja bardzo fajnie spedziłam popołudnie.Wybrałam się z moimi 2 kolezankami i ich dziecli do takiej wielkiej sali zabaw dla dzieci.Było bombowo_Oliwka sie wyszalała na maxa.

Były kulki,zjezdżalnie,auta,chulajnogi,bujaki,małpi gaj ,mozna się było wspinac do samego sufitu.rózne schowki,dzieciaki bawiły sie wysmienicie.To ja sie momentami bałam tak wysoko wchodzić bo mam lek wysokosci a nasze dzieciaki rwały do góry i to bez żadnego strachu.

potem przyjechalismy do domu.Siostra przyjechała z dzieciakami.Wiec Oliwka szalała z kuzynką.Razem się nawet kapała,znowy cała łazienka zalana.
I po 21.00 ładnie usneła.

A tak w ogóle to obciełam oliwce dzis włosy :-p:-p:-p:-p:-p:-p
niestety na fryzjera się nie nadaję :-D:-D:-D:-D:-D:-Dza krutko ja obciełam,wygląda jak paź :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: taka pulchna zrobiła sie na buzi,ale cóż odrosną :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry