reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
,:tak:a znalazlam artykul na temat ile dziecko powinno pic w ciagu doby ,to jego fragment:
Komu i ile
Codziennie musisz podawać maluszkowi napoje, by nie doprowadzić do odwodnienia.
- Niemowlęta o wadze do 10 kg - 100 ml płynów na każdy kilogram masy ciała
- Dzieci ważące 10–20 kg - 1000 ml płynów oraz dodatkowo po 50 ml na każdy kilogram masy ciała powyżej 10 kilogramów.
DOBRANOC

Jezusicku ,które dziecko tyle pije :confused: moje napewno nie :no: :no:

Witajcie Kobitki;

Czy może orientujecie się czy w rozliczeniach PIT trzeba ująć to przeogromne becikowe.Muszę się za to zabrać ale na razie leży to odłogiem:sick: :sick: :sick:

Iwonka- te łączki to chyba nie twój widok z okna...he,he:-D :-D :-D
Dobrze ,że chociaż od Ciebie wieje wiosną.

Ja też tak wiem ,że zasiłków nie uważa sie za dochód ,to jest zasiłek ,zresztą nie daja do tego pitu z wykazem sum jakie otrzymało się ,taki jak z pracy

Ja sie z mezem rozliczyłam i dostaniemy 530 zł zwrotu na żone niepracującą:tak: :-) :tak: ;-) :-)

Ja sie z mezem rozliczyłam i dostaniemy 530 zł zwrotu na żone niepracującą:tak: :-) :tak: ;-) :-)

czy wszystkie tyle dostaniemy?? bo dla mnie to czarna magia :confused:

pieniadze z MOPSU nie czyli ani zasilek wychowawczy ani becikowe - a becikowe to drugie i pieniadze z PZU??

i ta kwote 100 zl na dziecko odlicza jeden rodzic czy oboje????

na razie dostalam tylko pit z zusu, czyli z mopsu juz nie dostane nic??

Dzień dobry! Ja również miałam ciężką noc i chodze niewyspana :-(

Zuzia brawa dla Kubusia! Świetnie się rozwija!!!

Kunda -wszystkiego najlepszego z okazji 30 urodzinek!!! :tak::tak:

Witam w ten paskudny dzień. Ja dziś na nogach od 6:30:szok: :szok: :szok: ale przez to dziecko już poszło spać. Mam chwilę dla siebie:tak: Zaraz się kawy napiję i nie będę robić nic;-) :tak: :-)

Co do pitów to ja też rozliczałam się razem ze ślubnym. Ja siedzę na wychowawczym, ale kasy nie dostaję, więc ja nie mam dochodów. No i dlatego, że rozliczamy się razem to do zwrotu jest 535 zł:tak:

Z tego co ja wiem to pieniądze z mopsu nie są brane do rozliczeń.

reklama
Do góry