reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mamita zdrowia dla Taty!!! I wiem co przeżywasz bo na początku roku Teściowa była w szpitalu bo miała kłopoty z ciśnieniem, niewydolność krążeniową i zakrzepy:-:)-:)-( i człowiek tylko czekał na telefon...lepiej gorzej OIOM....ehhhh.

A co do dokarmiania to Anabuba ma rację! Niech karmi jak najczęściej aż wszystko się unormuje. Takie malutkie dziecko potrzebuje mało mleka (około 5 ml czyli łyżkę) ale ma silną potrzebę ssania i czuje wtedy ciepło matki i dlatego tak często chce cyca. Wiem że przez pierwsze miesiące człowiek czuje się jakby cały czas chodził z cycami na wierzchu ale to minie...a karmienie maluszka jest słodkie i potem wspomina się to z rozrzewnieniem

reklama
Witajcie babeczki :-):-):-):-)
u mnie znów upał od rana :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Trochę między wierszami wczoraj pisałam;-),bo wczoraj się testowałam:tak:.I to mój najwspanialszy prezent dla małża:-p:tak::-D.Termin na święto wiosny ale po USG będę pewna.

Wielkie gratulacje,kolejna ciężarówka do kompletu :tak::tak::tak::-D
:-D:-D:-D

a kto cie bedzie z chlopcai siedzial?czy do ciebie beda przywozic?
a jak teraz w ciazy to lepiej za duzo nie dzwigac

Anabuba ma rację :tak::tak::tak::tak: ja na Twoim miejscu w Twoim stanie błogosławionym(ale powiedziałam :-D:-D:-D:-D:-D) nie podjęłabym się opieki nad kolejnym dzieckiem :no::no::no::no:

Nie dziękuję za gratki,a ja mam taką płytkę z przepowiadaczem(na podstawie wieku matki i miesiąca zapłodnienia) jaką płeć dziecko będzie miało:tak:.W przypadku Olka i Julka to się sprawdziło:-p:szok:.A teraz jak byk dziewczynka wychodzi:tak:.

przydałaby Ci się teraz dziewczynka tak na zmiane dla urozmaicenia :tak::tak::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
tak dla równowagi to 2 dziewczynki powinny być :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Wpadam na chwilkę tylko, bo Siostra co chwile dzwoni-wyszła z małą dzisiaj ze szpitala. Byłam ja wykąpac. Mała cały czas przy cycku. Bidna Mamusia nie może odpocząc. Położne kazały jej dokarmiać na noc bebikiem, żeby spała dłużej.
Z tata znowu gorzej. Kurcze nie ma spokoju. Ma dopiero 54 lata a już po 3 zawałach i cukrzyca, a teraz te duszności, brak krążenia, nogi jak banie:no::no::no: A lekarze mówią, że to od płynów-od wczoraj nic nie pił tylko usta zwilża a poprawy nie ma. A moja mama już 3 noc na taborecie siedzi przy nim-porażka:no::baffled:

współczuję ,ale mam nadzieję ze tata wróci szybko do zdrowia :tak::tak::tak:

Teraz to wszystkie będą sprawdzać:tak::-D:-D:-D
Płonka Krzysztof

ja tez poproszę tak z ciekawości :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D a co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzięki-może się przyda. Tez bym chciała drugie Dziecko;-)Ale narazie rehabilitacja Zuzi na pierwszym planie. Chociaż @@@@ spóźnia się troszke...

mamita a jesli mozna spytać co twojej córeczce jest że musisz jeżdzić z nią na rehabilitacje????? jesli możesz to powiedz a jesli nie chcesz to w porządku :tak::tak::tak::tak:

Zuskus moja dentystka nie podejmuje sie wyrywania 8 :no:
zreszta moge miec pokrecone korzenie i zeby mam dosc mocne bo niektore mocno poltanae ale zaden sie nie ukruszyl:no:
mam caly komplet poki co.
jak sie zrobi cieplo to czeka mnie chirurgia szczekowa,bo w upal to krwotoku dostac mozna,dziekuje.musze jakos to przetrzymac.
chyba pyralgine sobie jutro kupie.
nie lubie sie truc prochami ale jak mus to mus

oj Ty bidulo :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Wpadam na chwilkę tylko, bo Siostra co chwile dzwoni-wyszła z małą dzisiaj ze szpitala. Byłam ja wykąpac. Mała cały czas przy cycku. Bidna Mamusia nie może odpocząc. Położne kazały jej dokarmiać na noc bebikiem, żeby spała dłużej.
Z tata znowu gorzej. Kurcze nie ma spokoju. Ma dopiero 54 lata a już po 3 zawałach i cukrzyca, a teraz te duszności, brak krążenia, nogi jak banie:no::no::no: A lekarze mówią, że to od płynów-od wczoraj nic nie pił tylko usta zwilża a poprawy nie ma. A moja mama już 3 noc na taborecie siedzi przy nim-porażka:no::baffled:
zdrówka dla taty to jeszcze młody mężczyzna musi z tego wyjść. A siostra jak zacznie teraz dokarmiać to karmić nie b,ędzie o nie :no:
malinka ja byłam pierwsza tylko długooo pisałam :tak::tak::tak::tak::tak: i mnie uprzedziłaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no czyj post pierwszy no czyj:-D:-D:-D:-D:-D
hi hi bo ja na cwanika najpierw napisałam ierwsza a potem zaczełam czytać:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Du nas dzisiaj cosik chłodno za oknem i słonka nie ma ciekawe czy się pogoda zrobi :baffled:jak nie to się nie pogniewam a co okna sobie pomyję:-)już się piotrek śmieje ze mnie że jak 8 dni okna nie myte to u mnie koszmar trzeba myćwszystkie hurtem:tak::tak:
ntoni dzisiaj miał chyba lepszą nokę tzn tylko raz do niego wstałam i wziełam go do nas do łóżka przytuliłam dałam łyczka wody i spaliśmy razem do 7.15:tak:a ile razy piotrek wstawał to nawet nie wiem nie słyszałam:sorry:
dziewczyny zachorowałam na ten wózek peg perego pliko p3 :tak:wczoraj z babecką gadałam o n im mówi że 2 dziecko w nim wozi nic się nie dzieje jest wygodny i świetny:tak:nowego nie kupię bo mnie nie stać ale używkę do 400 zł można kupić:tak:czekam na przypływ gotówki może sponsoring lekki od babci i kupuję:rofl2:

hej,no jetsem i ja:-)
nawet wyspana.ketonal jeszcze trzyma troche,ale zaczyna puszczac bo juz lekko czuje te je... zeby:wściekła/y:
kiedy sie uspokoja w koncu?

u mnie dzis czuc cielo na dworzu:-)
chociaz jak o 5 wstalam do malje to bylo tylko 9 stopni,brrrr
ale po Anki chlodne wieczory i poranki:tak:
ale teraz juz jest 18stopni i czuc to nadchodzace cieplo.fajnie

Malina a co ile ty myjesz okna?co tydzien?????????????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Cześć dziewczyny, wróciłam!!!

Było cudownie, mała w siódmym niebie, ja zrelaksowana i wypoczęta. Szkoda tylko , że tak krótko, ale tęskniłam do mężusia, a mężuś do nas.

Mam ogromną ilość zdjęć, ale zanim je wstawię muszę wykombinować jak je z poczty zrzucić na dysk, później obrobić, poukładać.

Mała dosypia więc choc troszke moze uda sie nadrobic

reklama
anabubka no co najmniej raz w tygodniu okna myje:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a nie lepiej ci zamiast tej pyrlginy kupić ketonal weźmiesz jedną tabletkę i na pół dnia będziesz miała z zębami spokój no jkoś musisz prztrzymać do dentysty:sorry:
film zaraz poszukam na torentach i zapuszczę bo pitruszka to ściąga same horrory i wojenne a mnie taka tematyka mało kręci

Do góry