reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
ha ha ha dobre z tym materacem :-D:-D:-D:-D
Ja już wypróbowałam.
Dzieciaki rozłożyły namiot na tarasie i Klaudia od soboty tam śpi.
Chwali i materac i namiot ,więc spoko.
Co do skurczy.
Przyczyną może być jeszcze niski poziom wapnia w przypadku ciązy.
Ja tak miałam z Kubusiem.
Nocne skurcze ściągały mnie z łózka.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najlepszym sposobem jest jednak jeść pomidory , migdały i wszystko z tymi minerałami i pierwiastkami.
Oczywiście obowiązkowo w ciązy odpowiednie witaminy i można się wspomagać owocowo-warzywnie.:-)
oj tak ja w ciazy non stop pomidorki, salata, ogorek i owoce pychotka:tak:
Przez całą ciążę coś tam musiałam łykac :baffled: Na koniec było apogeum:

Co 4,5h fenotreol, zelazo - 2 tabletki 4 razy dziennie, witaminki, urosept co 2 dni... Jak lekomanka... A ja mam jakąś awersje do pigułek :baffled:
Ale juz po wszystkim :tak: żelazo jeszcze ciągnełam do niedawna, ale z tym też juz koniec :tak:
dokladnie jak lekkomanka:-D
mój antoszka dzisiaj mega grzeczny był całe przedpołudnie i udało mi się rozmrozić lodówkę wyszorować umyć okno w kuchni(to już zboczenie bo w ubiegłym tygodniu myłam:-p) sprzątnąć kuchnię na błysk nastawić pranie wywiesić je i nawet obiadek podszykować:szok::szok::szok::szok:
zaraz chyba wyjdziemy na spacerek bo mamy niebo bez ani jednej chmurki normalnie ogrom błękitu słonko i do tego 27 stopni w cieniu:tak::tak::tak::tak:jest ślicznie jak ja to lubię:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a co z naszą dowiklusią pisała że neta będzie miała jeszcze się pewnie rozpakowuje ale już sie za nią stęskniłam i za szczypiorkami:tak::tak::tak:
no to dzisiaj ze babo poszalala:szok:
jak dobrze licze to mamy 4 ciezarowki tak??????????
Makunga,Meduska,Myszunia i Pati:-)
i swiezo upieczona za wczesnie Mam Helenki co miala do 4 lipca chodzic:-)
dokladnie tak:tak:
He. he,

zaniżyłam statystykę, bo powinno być 5 ciężarówek :-D;-)

Malina, kupujesz gotowy podkład, truskawki, i zalewasz galaretka truskawkowa, taką która już zdążyła trochę zgęstnieć :)
expresowy przepis i bardzo latwy:tak:
dzwoniła moja julia że była z babcią na zakupach w 5-10-15 i babcia kupiła jej 3 bluzy 2 paty spodni getry majteczki skarpwtki jupi mniej ja będe musiała kupić:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
może i adam coś wyciągniie od babci:tak::tak::tak::tak:
byłam wczoraj w 5-10-15 i gdybym miała kasę to bym dzieciaki napewno obkupiła w to co muszę bo są mega przeceny -70% i fajne bluzy za 10-15 zł a kurtki wiosenno jesienne po 30 zł no ale może w lipcu jeszcze coś fajnego będzie to kupi adamowi ze 4 pary spodni do szkoły 2 bluzy jakieś koszulki:tak::tak:julce też muszę spodnie dokupić bo wszystko zakrótkie się zrobiło:szok:ale zobaczę co przywiezie od bbci i dopiero wtedy no i jak kasa będzie:tak:
fajnie miec taka babcie
Witam pamietacie jeszcze mnie :-)
:tak::tak:
No ja sie bardzo ciesze ze wyszedl z nia na spacerek jak ja spalam i nie gnil caly dzien w domu tylko ciekawa jestem jak ja ubral :szok::szok::szok::szok: no ale okaze sie jak wruca napewno sie usmieje:-D:-D:-D:-D:-D znajac jego wziol pierwsze lepsze ciuchy z szafy i moze byc ze jeszcze te co sa po domu:-):-):-):-):-) no ale to nic wazne ze mial dobre checi:tak::tak::tak::tak:
no prosze jaki extra tatus i jak smialas sie z ubioru coreczki??
Pewnie ,że tak....a mnie pamiętacie????:-D:-D:-D:-D
Ja pracuję ,jutro zaczynamy na miejscu ,w końcu skończa sie dojazdy....
Wxczoraj miałam ostatni dzien wolnego przed sezonem ,teraz 2 miechy bitej orki dzień w dzień..
ale za to jak spędziliśmy niedielę ,super było
pojechaliśmy na wycieczkę na cały dzień ,bylismy w Międzyzdrojach,płynęliśmy stateczkiem ,w muzeum byliśmy,nad jeziorkiem szmaragdowym w Wapnicy i w Lubinie w Grodzisku,to takie najwyższe miejsce z pięknym widokiem na zalew szczeciński,wspinaliśmy sie pod wielką górę żeby zobaczyć ruiny fundamentów po wyrzutni v3.Powiem wam ,ze ekstra dzień był ,czułam sie wczoraj jak na wczasach,
dziś niestety o 5 musiałam wstać.....szkoda ,ze latem wolnego niet,mam nadzieję ,ze wybaczycie mi kochane ,ze ja teraz żadki gość ,jak sie unormuje praca normalnie ze zmianami bedę częściej pewnie wpadac:tak:
piekna wycieczka, extra spedzikliscie czas
Moje dzieci śpią eraz w naszej sypialni ,a my w salonie na sofie:tak:w związku z tym wieczorami mam utrudniony dostep do kompa,buziaki
myslałam ,ze tu tyle do czytania ,a prosze ,latem tu naprawdę niewielki ruch:tak:
jak cieplo to wszystki na spacerkach wiec wiecej wioeczorem sie dzieje
Najgorsze zawsze pierwsze dni.A przyjedzie dopiero ostatniego sierpnia:-(

szybko minie:tak::tak:

A my wrocilysmy po 19 do domku Pojechalam do kuzynki po aparat przed ZOO i zabralam jej corke z nami Byla mega zadowolona i bardzo grzeczna Super spedzilysmy czas.Jak zrzuce fotki to wkleje
Dzieciom najbardziej podobal sie wystep sloni pioeknie klaskalky i jedno przed drugie mowilo patrz patrz brawooooo:-)
Chyba czesciej bede jezdzila do ZOO w kolo sporo wiec jest co ogladac:tak:
Laura przeglada ksiazeczki bo zasnela mi w aucie i teraz pewnie o 23 pojdzie spac:sorry2:

Może to pogoda??? Mi zawsze dobra muzyczka pomaga albo jakaś dobra książka:-)
No i można swojego poprosić o poprawę humorku hehe:-)
Moze pogoda, ewnie ciaza jak to Anabubka napisala i do tego osttatnio jakos z m sie zacelo pusc i to wsystko sie poskladalo, wczoraj wybuhłam,ale juz jest ok, M od razu wyciągnąl uerwszy reke na zgode i sie podlizywal wiec humr juz troche lepszy;-)

jestem jestem byłam w rowie:-D:-D:-D
czyli gdziebo ja nei w temacie:confused:

A ile juz nie palilas???
Ja tylko w ciazy dalam rade zucic palenie i to odrazu pierwszego dnia jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a jak tylko mala przyszla na swiat drugi dzien po cc odrazu lecialam zapalic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i tak juz zostalo chyba bym musiala non stop w ciazy latac zeby przestac palic:-D:-D:-D
ja teraz tez nie pale juz po tym jak zrobilam test i wyszly 2 kreseczki ale tak przerwe mialam 2 lata i dopiero po 2 latach jak maly mial 6 m-cy to znow zaczelam i palilam przez pol roku bo teraz skonczylam....
A my wrocilysmy po 19 do domku Pojechalam do kuzynki po aparat przed ZOO i zabralam jej corke z nami Byla mega zadowolona i bardzo grzeczna Super spedzilysmy czas.Jak zrzuce fotki to wkleje
Dzieciom najbardziej podobal sie wystep sloni pioeknie klaskalky i jedno przed drugie mowilo patrz patrz brawooooo:-)
Chyba czesciej bede jezdzila do ZOO w kolo sporo wiec jest co ogladac:tak:
Laura przeglada ksiazeczki bo zasnela mi w aucie i teraz pewnie o 23 pojdzie spac:sorry2:
no to fajnie ze wycieczka udana czekam na focie :cool2:

reklama
no a ja jem kolacyjke i popijam cieplutka herbatka...
ale cos kawy chyba pic nie moge... jakos nie dobrze sie czuje po niej :baffled:
a pije rozpuszczalna z duza iloscia mleka :sorry2::sorry2:

Do góry