reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Zakończył się egzamin maturalny z języka polskiego. Sytuacja ludzi starszych na wsi na podstawie fragmentu "Chłopów" oraz charakterystyka porównawcza bohaterek "Pana Tadeusza" Telimeny i Zosi - to tematy do wyboru, z którymi musieli zmierzyć się tegoroczni maturzyści, pisząc eseje na egzaminie z języka polskiego na poziomie podstawowym.

tematy uważam były proste :tak::tak::tak::tak::tak: mi by podpasowały Ciekawe jak poradziła sobie Beata????????
mmioe by sie podobal ten z Pana Tadka :-D
witam w to gorace popoludnie przy popołudniowej kawie;))))
w domku sprzatniete,2 prania wyschły,P pojechal na egzamin,spacer do szkoly zaliczony w krotkich spodenkach!!!!!!!!!!!1:-D:-D:-D:-D:cool2:
mała spi w wzoku,duza na hamaku a ja odpoczywam rzed dentysta:sorry2:

no i ide nadrabiac zalglosci
powodzenia u sadysty
zdaj relacje :tak:
Gargamella spi :tak:

Oj, na hamak to i ja bym sie dzisiaj walnęła :tak: upał paskudny :baffled: Mam nadzieję, zer po południu troszkę bedzie chłodniej :tak:

Ja tez czasami przyprawiam śmietanę na słodko :tak: tak jak madeuska dodaje octu :tak: Tylko, że sałatę zalewam przed smaym podaniem bo jak poleży za długo to się szmata robi a ja lubie chrupiacą :tak:

Właśnie opędzlowałam lody wisnowe:-D zaraz peknę :-p

Teraz pora poleżeć :-p
mnaim lody tez mam ochote...
a u nas duchota pewnie bedzie padac :dry:
Cześć dziewczynki!
Jak tam majowy weekendzik? :-)
U nas intensywnie. W piątek byliśmy z chrzestnymi Piotrusia w dino parku, a później na dłuuuuugim spacerze - cały dzień na świeżym powietrzu :tak: W sobotę robiliśmy mega sprzątanie - mieszkanko lśni! :cool2: A w niedzielę zwiedzaliśmy łódzkie place zabaw! ;-):-)
Przepraszam was bardzo, ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, bo mam dziś duużo papierkowej roboty. No i jeszcze w necie muszę posiedzieć i poszukać hoteli we Francji. Nasz wyjazd staje się coraz bardziej realny :-) Przerażają mnie tylko ceny w Paryżu. Stwierdziliśmy z m, że Paryżu posiedzimy ze 2 - 3 dni, a później będziemy zwiedzać dalsze zakątki, bo tam taniej ;-)
Uciekam, bo Piotruś właśnie wstał i jakiś marudny jest :baffled:
Miłego popołudnia! :-)
zazdroszcze Ci... wyjazd do Paryza jak romantycznie...

reklama
a mnie to sie spac chce ale poodkurzam jeszcze bo nie mialam wczesniej czasu
my juz tez po obiadku moj m lezy a mlody bawi sie obok niego w drugim pokoju no a ja na kompie :-D

Ide zmienic Pysi trociny i biore sie za prasowanie:tak::tak::tak:
Moze jak wypuszcze Im chomika w kuli to beda mialy zajecie:-);-)

mizeria na słodko:
trę ogórka na tarce w plasterki,odrobinkę solę,dodaje cukru i pieprzu,jak to się przeje to dodaje śmietany i wstawiam na trochę do lodówki a potem już można jeść :tak::tak::tak:

sałata na słodko: (tylko bardzo kaloryczne) :tak::tak::tak::-D:-D:-D
sałatę drę na kawałki,biorę wlewam śmietanę 32% i dodaje cukru,potem mikserem to miksuje i wlewam rozrobione do sałaty i wstawiam gdzieś na 40min do lodówki.A sałata wychodzi przepyszna :tak::tak::tak::-):-):-)

ależ Ty masz sąsiadów ,to i tak masz anielską cierpliwość bo ja to bym juz ich chyba rozniosła.Moja Oliwka to w takim chałasie by nie usnęła.ja na twoim miejscu wezwałąbym policję raz ,drugi za zakłócanie spokoju,może to by poskutkowało na nich.
Zrobię na pewno:tak::tak:

Nadja i Borys śpią juz 3 godziny :szok: a ja zamiast zrobić cos pozytecznego, siedzę przed komputerem i nic mi się nie chce robić :sorry2:
hi hi witaj w klubie:-D

:-D:-D:-DJestes Kochana:-);-)No to nawet sie posmiałam do laptopa i nawet nie zauwazyłam kiedy Klaudia mi padla:tak::tak::tak:
Do usług:tak::-D

hehe zlosc pieknosci szkodzi :-p:-p:-p

ja tez tak robie
[/QUOTE]mIŁO MI TO SŁYSZEĆ ,MYŚLAŁAM ,ŻE TYLKO JA TAK NIE IERPIĘ ŻELASKA:-D:-D:-Dzwyczajnie uprzedzona jestem

Zakończył się egzamin maturalny z języka polskiego. Sytuacja ludzi starszych na wsi na podstawie fragmentu "Chłopów" oraz charakterystyka porównawcza bohaterek "Pana Tadeusza" Telimeny i Zosi - to tematy do wyboru, z którymi musieli zmierzyć się tegoroczni maturzyści, pisząc eseje na egzaminie z języka polskiego na poziomie podstawowym.

tematy uważam były proste :tak::tak::tak::tak::tak: mi by podpasowały Ciekawe jak poradziła sobie Beata????????
Tematy łatwe ,teraz po 12latach już bym pewnie nie napisała ,bonie pamiętam wszystkiego ,ale dla kogoś nawet średnio przygotowanego,super:tak:
Ja trzymałam kciuki za Beatę:-Di nadal będę Mnie nie było bo po dzieci byłam i u mamy,ale melduje ,ze już bedę grzecznie na posterunku siezieć

Anabuba dentysty nie zazdroszczę ,ale popieram:tak::-DMyszunia fantastyczne wakacje w paryżu:tak::tak::tak:Agnes to wpadnij do mnie dosprzątać ,bo jak tak trochę tu trochę tam...ale energii to mi brak:-D

moja Laura poszła na drugi scpacer z Lenką więc trochę ogarniam mieszkanie
i zaraz idę coś zjeść bo nie miałam nawet czasu wciągnąć obiadu :tak:

Fajnie ,że Laurka sie zajmuje Lenką ,każda chwila bez małej to duża ulga dla ciebie.....:tak:nawet jak w tym czasie sprzątasz......a napisz na t jak m po weekendzie,dalej ma wyrzuty??

a ja miałam odprowdzic męża ale sie wrociłam bo ulica rozkopana i bardzo sie zachmurzyło także siedzimy w domku
moja lista ksiązek do przeczytania na ten miesiąc
1.ALEX KAVA" Fałszywy krok" Alex Kava - Fałszywy krok | NaKanapie.pl
2 CARLOS RUIZ ZAFON "Gra Anioła " Gra Anioła - Carlos Ruiz Zafon - Merlin.pl
3 Droga do przebaczenia - John Burnham Schwartz - Merlin.pl
4.MONIKA SZWAJA 'Jestem nudziarą" Jestem nudziarą - Monika Szwaja - Onet.pl Czytelnia
5 .IRENA MATUSZKIEWICZ "Gry nie tylko miłosne " Gry nie tylko miłosne - Książka - Wirtualna Polska
Mam nadzieje ze będe ciekawe bo dla mnie dzien bez ksiązki to dzień stracony :tak:

reklama
Luna fajne focie.
Sol fajną masz rodzinkę.a co Ty robisz że masz taką figurkę??? :-)
Wcinam chipsy i słodycze i nie żartuje. Nie robie nic od porodu bo mi się nie chce :sorry2: Miałam ćwiczyć, ale gdzie ja przy małym dziecku będę ćwiczyć :-D Właśnie zajadam się lodami a zaraz sobie wezmę kawałek sernika na zimno :-p Ja odkąd mała skończyła tydzień jestem z nią praktycznie codziennie na dworze - jak nie wózkiem w chuście ew na rowerku (od jej 1-wszych urodzin) (ptasie mleczko śmietankowe strasznie zamula :dry:)

Mój mąż już w szpitalu.

Karola mnie dzisiaj przeraziła - spała od 12 do 15.30

Joanna - a ja wole fantastyke. I po raz kolejny czytam "Sage Ludzi lodu" bo czekam na kolejne części moich serii :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry