mmioe by sie podobal ten z Pana TadkaZakończył się egzamin maturalny z języka polskiego. Sytuacja ludzi starszych na wsi na podstawie fragmentu "Chłopów" oraz charakterystyka porównawcza bohaterek "Pana Tadeusza" Telimeny i Zosi - to tematy do wyboru, z którymi musieli zmierzyć się tegoroczni maturzyści, pisząc eseje na egzaminie z języka polskiego na poziomie podstawowym.
tematy uważam były proste mi by podpasowały Ciekawe jak poradziła sobie Beata????????
powodzenia u sadystywitam w to gorace popoludnie przy popołudniowej kawie)))
w domku sprzatniete,2 prania wyschły,P pojechal na egzamin,spacer do szkoly zaliczony w krotkich spodenkach!!!!!!!!!!!1
mała spi w wzoku,duza na hamaku a ja odpoczywam rzed dentysta
no i ide nadrabiac zalglosci
zdaj relacje
mnaim lody tez mam ochote...Gargamella spi
Oj, na hamak to i ja bym sie dzisiaj walnęła upał paskudny Mam nadzieję, zer po południu troszkę bedzie chłodniej
Ja tez czasami przyprawiam śmietanę na słodko tak jak madeuska dodaje octu Tylko, że sałatę zalewam przed smaym podaniem bo jak poleży za długo to się szmata robi a ja lubie chrupiacą
Właśnie opędzlowałam lody wisnowe zaraz peknę
Teraz pora poleżeć
a u nas duchota pewnie bedzie padac
zazdroszcze Ci... wyjazd do Paryza jak romantycznie...Cześć dziewczynki!
Jak tam majowy weekendzik? :-)
U nas intensywnie. W piątek byliśmy z chrzestnymi Piotrusia w dino parku, a później na dłuuuuugim spacerze - cały dzień na świeżym powietrzu W sobotę robiliśmy mega sprzątanie - mieszkanko lśni! A w niedzielę zwiedzaliśmy łódzkie place zabaw! ;-):-)
Przepraszam was bardzo, ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, bo mam dziś duużo papierkowej roboty. No i jeszcze w necie muszę posiedzieć i poszukać hoteli we Francji. Nasz wyjazd staje się coraz bardziej realny :-) Przerażają mnie tylko ceny w Paryżu. Stwierdziliśmy z m, że Paryżu posiedzimy ze 2 - 3 dni, a później będziemy zwiedzać dalsze zakątki, bo tam taniej ;-)
Uciekam, bo Piotruś właśnie wstał i jakiś marudny jest
Miłego popołudnia! :-)