reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mam kontakt z dziewczna z Holandi. Co jak co ale tam sie rodzi w domu z polozna a za porod w szpitalu słono placi. Wizyty kontrolne w ciazy tez u poloznych, bo " lekarze sie czyms takim jak kobieta w ciązy nie zajmuja"

No niestey tak, ponad 200zł jedna
Ja za jedna placilam 120zł,a ze mam blizniaczki to na jednym szczepieniu zostawialam 240zl:rofl2:

reklama
to fky nasze rodzinne to starcza na paczke pieluch i chusteczki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a z resztą rodzice muszą sobie radzić sami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no ale PiS startował w wyborach z hasłem państwo prorodzinne:-D:-D:-D:-D no i w ramach tego państwa mamy żebracze rodzinne zamknięte żłobki i przedszkola i mało miejsc pracy dla kobiet z dziećmi:-D:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
śmiać się z tego czy płakać:confused::confused::confused:
bez komentarza i mysle ze ani placz ani smiech nic nie da trzeba zeby zacisnac i sobie jakos radzic:baffled:
Mam kontakt z dziewczna z Holandi. Co jak co ale tam sie rodzi w domu z polozna a za porod w szpitalu słono placi. Wizyty kontrolne w ciazy tez u poloznych, bo " lekarze sie czyms takim jak kobieta w ciązy nie zajmuja"

No niestey tak, ponad 200zł jedna

Do Holandi mam blisko i nawet bym nie pomyslala.Ja mialam Polozna i Gina polskiego pochodzenia.Dzieki lekarzowi mam laure bo w Niemczech kobiety z zagrozona ciaza sa na bocznicy Tu sie nie ratuje takich ciaz:no::wściekła/y:Mialam szczescie ze znalazlam Polaka:tak:

Moj Dominik tez byl smarowany elocomem na twarzy z zalecenia pediatry,alergologa i gastroenterologa-rowniez nic sie nie dzialo na twarzy
Dlatego ze to jest steryd to sie stosuje tak krotka zeby tylko wyleczyc te najgorsze zmiany a pozniej to trzeba wlasnie natluszczac
wiesz tak,ale to stry lek.Teraz jest mnóstwo mnowszych nie tak głęboko penetrujących.
Moja lekarz mówi,że go nie wycofali tylko dlatego,że jest dobry na przewlekła i zaawansowaną łuszczycę.
Ja z takimi policzkami walczę już ponad 5 lat.

no najgorsze jest to że za wszystko trzeba u nas płacić :tak::tak: niestety jak się dzieci pochorują to się w aptece zostawia 200-300zł i nikt nie pyta czy jest potem za co żyć:confused::confused:
pamietam jak w ubiegłym roku jula zachorowała na zapalenie oskrzeli doktor przepisał antybiotyk i jakieś dodatkowe leki zapłaciłam w aptece 200 zł ostatnie kasa jaką miałam myśle no do wypłaty jeszcze tydzień w lodówce jest co nieco damy rade....... po 3 dniach jula kasłała jeszcze gorzej gorączka się utrzymywała więc spowrotem do doktora okazało się że antybiotyk na jule nie działa przepisał inny do apteki pytam jaka cena a zaznaczyłam doktorowi żeby przepisł coś tańszego bo nie mam już pieniędzy a doktor przepisał lek za 130 zł:angry: dobrze że w aptece pracowała koleżanka po pierwsze dała zamiennik za 20 zł a po drugie dała na kredyt:tak::tak:

Anka nie wiem czy możesz dać wapno dla dorosłych,chyba raczej nie :no::no: ja bym chyba nie podała.

A tak moja Mycha sobie dziś śpi :-):-):-)

Załączniki

• DSC01974.jpg
    DSC01974.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 30
reklama
no najgorsze jest to że za wszystko trzeba u nas płacić :tak::tak: niestety jak się dzieci pochorują to się w aptece zostawia 200-300zł i nikt nie pyta czy jest potem za co żyć:confused::confused:
pamietam jak w ubiegłym roku jula zachorowała na zapalenie oskrzeli doktor przepisał antybiotyk i jakieś dodatkowe leki zapłaciłam w aptece 200 zł ostatnie kasa jaką miałam myśle no do wypłaty jeszcze tydzień w lodówce jest co nieco damy rade....... po 3 dniach jula kasłała jeszcze gorzej gorączka się utrzymywała więc spowrotem do doktora okazało się że antybiotyk na jule nie działa przepisał inny do apteki pytam jaka cena a zaznaczyłam doktorowi żeby przepisł coś tańszego bo nie mam już pieniędzy a doktor przepisał lek za 130 zł:angry: dobrze że w aptece pracowała koleżanka po pierwsze dała zamiennik za 20 zł a po drugie dała na kredyt:tak::tak:

no niestety lekarstwa są strasznie drogie, zwłaszcza jak dzieci chorują.
Rozwiązanie jest jedno-nie chorować :rofl2:

Tylko tak się raczej nie da.

Do góry