reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

i jezeli byłas na macierzynskim to tez musisz miec z zakldau pracy to rozliczenie! i meza tez za 2008:-)potem jak sie rozliczysz to w wakacje bierzesz ze skarbowego zaswiadczenie o dochodach za 2008 i skaldasz do opieki społecznej o rodzinne.tylko wtedy pamietaj ze Twój dochod jest utracony bo preszłas na wychowawczy i on sie nie wlicza do wyliczen do rodzinnego:-)

reklama
Witam się i ja w piatkowy poranek :-)

Słuchajcie Oliwka przespała całą noc do 6.30 :tak:,raz się w nocy przebudziła , ale dałam jej teletubisia i pieluszkę i powiedziałam że trzeba jeszcze spać i bez żadnych stęków usnęła.
Teraz widzę że ona mi sie tak ciągle budziła w nocy przez smoka własnie,wypadł jej z buzi i ona go szukałą i sie rozbudzała i spać później nie chciała.

A tak spała bardzo ładnie,ciesze sie że nam to odsmoczkownaie tak ładnie wychodzi :happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

I dzis znowu ponury i deszczowy dzień,niestetyleje i to bardzo.Znów jesteśmy uwięzieni w domu.mam juz dość takiej pogody.
Dzis czeka mnie prasowanie :tak::tak::tak: jak Oliwka pójdzie na drzemke w dzień to sie za to wezmę.

Miłego dzionka :-)

moja ma smoka na łańcuszku wiec w nocy łapie za łancuch i sama sobie bierzez do buzi jak sie przebudzi:-)
u nas tez pogoda pod psem,ale Weronike na popołudniowa drzemke wezme na dwór do wozka.niech sie porozi troche:-D:-D:rofl2:
ja dzis nie ide do szkoły:-)

Anabuba dziękuję Ci bardzo. I ukłony ku Twojej osobie.
Pita już złożyliśmy, więc pewnie za późno. Poproszę Piotrka by wskoczył do US i sie dowiedział, pracuje zaraz obok.

Anabuba dziękuję Ci bardzo. I ukłony ku Twojej osobie.
Pita już złożyliśmy, więc pewnie za późno. Poproszę Piotrka by wskoczył do US i sie dowiedział, pracuje zaraz obok.

a nie wypełnialiscie o tą ulge prorodzinna?moze da sie jeszcze zrobic korekte?
ja wiem sporo o zasiłkach rodzinnych,pielegnacyjnych i dodatkac bo ciagle cos załatwiam i obcykałam sie w prawie co mi przysługuje:-)trzeba ciganc z pańswta ile sie da:-D

a jezeli by sie okazało ze musicie państwo np,doplacaic do podatku to wtedy dzieki uldze prorodzinnej bedzie cie mniej doplacac albo wacle.albo jzezlei nalezy wam sie zwrotu np.800zł to wtedy z tej ulgi tez skorzystacie ale tylkoto 800zł

to jak to jest z zasiłkiem rodzinny? bo mąż zarabia 1300, ja dotaje zasiłek dla bezrobotnych 400, a same wiecie jak to jest utrzymać rodzinę za taką kwotę.

U nas Majka ładnie spała - raz pobudka o 23 i do 7 spało mi dziecko. Teraz mam silny zamiar się uczyć:D

reklama
to jak to jest z zasiłkiem rodzinny? bo mąż zarabia 1300, ja dotaje zasiłek dla bezrobotnych 400, a same wiecie jak to jest utrzymać rodzinę za taką kwotę.

U nas Majka ładnie spała - raz pobudka o 23 i do 7 spało mi dziecko. Teraz mam silny zamiar się uczyć:D

a czeg sie uczysz? nie dostajesz rodzinnego?do rodzinnego trzeba miec zaswiadczenie o dochodach.okres zaliczkowy w opiece społecznej jestz zawsze od 1wrzesnia do 31sierpnia nastepnego roku.wiec jakbys teraz składała to muisz wziac zaswiadczenie ze skarbowego za 2007r bo ono narazie obwiązuje do konca sierpnia.no i jeszcze odpis aktu urodzienia chyba,ale to dowiesz sie w opiece.

Do góry