reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Pognajcie mnie dziewczyny do garów. Wstawiłam tą zupę i tak się sama gotuje, ale przydałoby się jakieś drugie danie zmontować, a ja się czuję jakbym była przywiązana do komputera! :szok::rofl2:

reklama
Pieluszki kupuję Dady, te z Biedronki, kosztują ok 30zł, jeśli znacie tańsze a dobre, to z chęcią skorzystam.
Ciężki okres trwa od pół roku i się pogłębia. W firmie mówią, że będzie lepiej a wypłaty coraz mniejsze, tylko roboty mają więcej. Komu lepiej? Na nowe wozy mają, na pensje już nie bardzo.
Nie wiem. Może czas szukać pracy. Przez rok walczyłam w sądzie o wychowawcze z moim pracodawcą, a teraz pewnie będę musiała z niego zrezygnować i szukać i żłobka i pracy. Jestem podłamana. Piotruś zaraz wróci z pracy i będziemy rozmawiać...

luna moja znajoma też korzysta z pomocy MOPS,jeżeli dochód rodziny nie przekracza 504z ł na osobę,a w Twoim nie przekracza to ubiegasz sie o zasiłek rodzinny.A jesli jestes na wychowawczym to do tego przysługuje Ci też dodatkowo płatny zasiłek wychowawczy w kwocie 400zł miesiecznie +ten zasiłek rodzinny.Ubiegaj sie o to jak najszybciej bo warto,taka kwota może nie jest za duża ale na pewno pomoże w waszej sytuacji.Może przysługują Ci jeszcze jakies dodatki nie znam twoijej sytuacji rodzinnej musiałabys udać się osobiście,pogadać i wszystkiego sie dowiedzieć.
Mamo Helenki, Anika? Bardzo oryginalne imię! :tak:

I to bardzo oryginalne,i ładne zarazem.

:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Kurcze, jak ja się cieszę :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::tak:

No nie dziwię ci się,kurczę nawet Ci zazroszczę :tak::-)

Zupka konczy sie gotować :-) a Wy tu nałogowcy rajdacie i rajdacie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj skorpionisko i to powiedziałabym takie 100 procentowe - ma własne zdanie na każdy temat, inteligentny i uparciuch straszny. Nawet w tak młodym wieku wykazuje już cechy prawdziwego skorpionka. :tak:

reklama
My juz po jedzeniu :tak: Helena swoje ulubione śląskie z pulpetami i kiszonym, a ja pomidorówkę z ryżem pycha :rofl2:

Mała dzisiaj, raczej nie pośpi bo zdrzemnęła się 10 min w aucie w czasie wojaży.

Byłam dzisiaj w dużym sklepie z rzeczami dla dzieci, oglądałam wózki dla rodzeństwa, jakie to kobyły wielkie :szok::szok::szok:

Chcę sobie kupić mclarena Volo, bo lekki, a Helena nie chce chodzić :baffled: Niestety nie mili kolorów. Za to kupiłam małej wózeczek dla lalek za 18 zł :-D:tak:Taki skaładany w parasolke, śliczniusi :tak:

Do góry