reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Mamuśki!!

Widzę że o jedzonku mowa. Ja dzisiaj obiadku nie mam bo nikomu się nie chciało robić. A i tak u nas w domu jemy jak myszki :-D:-D:-D

Ja mam pytanko co dawałyście swoim brzdącom po 5 miesiącu?? Bo nie wiem co małemu mogę już dawać.

A dzisiaj byłam z ubkiem u lekarza. lekki katarek a co najgorsze to gardełko ma czerwone :-:)-(

reklama
Ale babcia siedzi w kuchni i pączki z ziemniaków robi. Hmm przepyszne wychodzą :rofl2: a później gyrosa bo mi się zachciało i 3bita. Normalnie zachcianki mam jak w ciąży hehe :-):-):-)

;-):-)Anabuba pyszny obiadek skrzydełka mmmmm ślinka cieknie, no i Ty tak jak ja od kompa odejś nie możesz :-);-):tak:
Agnes mój Igorek uwielbia słodycze a wręcz żyć bez nich nie może, a gumy rozpuszczalne friit albo mamby to jest codzienność i nie da się wyleczyć z Tego jak narazie

Dziewczyny Kochane ja teraz to już się pogubiłam i jeszcze mam problem kto jest kto:-);-) teraz i nk i bb zrobił mi się w głowie bałagan, proszę WAS kogo jeszcze nie mam na nk przyślijcie namiary bo ja juz sama nie wiem kogo mam a kogo nie;-) się narobiło cio:-);-) ale super jest bo i śmiesznie i wesoło z Wami:-);-)
Kochaniutkie a teraz Was muszę opuścić:-(;-):-( ale jeszcze dziś napewno zajżę, a juz od jutra wczesnego ranka będę z Wami:-);-):tak: buziaki i piszcie jak kogoś nie mam jeszcze:-);-):tak::-)

Aleksia ja mam takie samo zdjęcie na nk i na BB wiec nie powinno byc problemów.No i z mrozów jestem:-)
Beata ja swojej dawałm zupki-marchew,ziemniak,oliwa z oliwek.potem co tydzien nowe warzywo-buraki,piatruche,kalafior,brokuły,dosypywałam zawsze koprek albo natke pietruszki.z owoców to tez stopniowo-jablko,gruszke,aronie(to głownie w deserkach wszytko albo w kaszkach,sokach),maliny,dzika roza,wisnie,jagodoy.Kurcze nie pamiętam co dalje;)Zupke czesto dostawała 2 razy i raz deserk no i mleko 3-4razy na dobe(oczywiscie z kleikiem lub kaszka).mozesz spróbowac mudac chrupka kukurydziankego do pochrupania ale w Twojej obecnosci i jezeli siedzi z pdoaprciem.Beataka czy ta data to jest Twój wiek?:-)

a możesz zdradzić jak te pączusie z ziemniaków sie robi BEATKo? bo chętnie bym takich spróbowała

ja tez sie chętnie dowiem to moze jutro zamiast placków zroie takie paczki:-D
Beatka w necie znajdziesz sporo informacji co mozna wprowadzac do jadłospisu i kiedy.czy w gazetkach róznych.tylko musisz obserwowac czy nie dostaje jakiejs wysypki albo biegunki czy cos.A gluten dajesz?

hejka moje kochane, ja tez bardzo chciałabym Was lepiej poznać , bardzo bym chciała znależc wasze namiry na nk wiec jeśli bym mogła prosić o Wasze zaproszenia bede bardzo Wam wdzięczna. Moje namiary Agnieszka Bajorek,Bak, Olszyny.

hejka moje kochane, ja tez bardzo chciałabym Was lepiej poznać , bardzo bym chciała znależc wasze namiry na nk wiec jeśli bym mogła prosić o Wasze zaproszenia bede bardzo Wam wdzięczna. Moje namiary Agnieszka Bajorek,Bak, Olszyny.

juz wysyłam.dopeiro widze ze Twoj nick to naziwsko i imie.sprytne:-)

anabuba obiecuję na seledynowo już nie będe pisała(a tak mi jakoś wiosennie się zachciało;-))
ja na te pączki to też chętnie z ziemniaków na przepis się piszę:tak::tak::tak:
a mój antek oszalał jak zasnoł o 12 to śpi do teraz:szok::szok: o 13 miał jeść i mieliśmy iść na spacerek i małe zakupy a on śpi i śpi ja zdążyłam pomyć podłogi zrobić pranie obiad podszykować poukładać w szafkach z wami po
pisać a on dalej śpi:szok::tak::-D:-D:-D:-D
bajorekaga zaraz ciebie poszukam na nk i wyśle zaproszenie

reklama
Ja mam 21 lat, a nie wiem gdzie to sie tam pokazuje :-D:-D:-D
No ja mu daje kaszki i deserki z owocami bo z warzyw to on cos za bardzo nie chce jesc. No poszukam czegos. Dzieki wielkie :-D:-D:-D
A paczki to ziemniaki sie gotuje, drozdze, maka, 3 jajka, pol kostki margaryny roztopic, caly cukier waniliowy. Wyrabia sie ciasto i jak jest za geste to mleko dodac a jak za zadkie to maki. Kulki sie robi i smazy na glebokim oleju :-D:-D:-D

Do góry