reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Aluśka trzymam kciuki za szybkie znalezienie złotej oferty:tak::tak: póki co brac co jest a potem się będziecie martwić;-)

Witam nowe mamusie:-)

Welonka do kontroli proszę:-D:-D:-D wysłaś namiary na Naszą klasę na wiadomość prywatną :-D:-D:-D
oczywiście nie musowo;-);-):-D:-D:-D
:tak:
:-D:-D:-D:-D:rofl2: Krzymka może założymy Komisje ds. Lustracji Nowych Domówek:confused::rofl2::rofl2:

Pochwalę się pazurkami a co se będę żałować.
Zobacz załącznik 88520
twarzowy róż:tak::-)
Mnie jak dzisiaj sprzątanie wciągnęło to niedawno skończyłam ale chałupa wylizana:-D tylko ja na twarz padam:sorry2:ale zaględłam
dobrej nocki pożyczyć i baśniowych senków każdej
logosrv.aspx

Witajcie i dobranoc, właśnie jestem po godzinnej sesji piękności w łazience,korzystając, że moi chłopcy śpią smacznie, niestety efektu piękności nie osiągnęłam...:sorry2::-(, za to pięty mam czerwone jak burak bo tak tarłam pumeksem:laugh2:, no dosłownie wariatka chyba chciałam się na nich wyżyć!!!
Ale miałam dziś napięty plan dnia.. Rano na zakupy, na targ po owoce, warzywa, serek świeżutki i mleko od krówki:tak::-D (chodzę każdy wtorek -dziadziunio ma extra ten ser swojski), potem do chirurga Z Bartusiem w sprawie niegojącego się pępka. Chirurg stwierdził, że nie odpadło wszystko, zrobił się ziarniniak pępka (jeszcze nie wiem co to?), zalapisował (bardzo żrący ten lapis) ten kawałek, przepisał dalsze spirytusowanie i maść do smarowania, póki nie odpadnie resztka. W poniedziałek kontrola. Szkoda, że niee widziałyście jak mały uśmiechał się do tego chirurga - rozbawił cały personel.:-D:-D:-D. Mój mąż w końcu też zdecydował kupić fotelik dla Kubusia na rower.

Zobacz załącznik 88545

w kolorze czerwono szarym.

Kupiliśmy już na wyrost bo do 22 kg.:tak:

Anula833 jak przeżyłaś gazowników. Fajny ten twój fotelik.

Agatulka25 mam nadzieję, że już się lepiej czujesz i poszedł sobie ten wredniochy ból.:happy:

Bodzinka jak tam spotkanie towarzyskie na najwyższym szczeblu? Pifffko prawie bezalkoholowe? Wypiłaś za zdrówko Mamusiek?:-D:-D:-D:-D

Madźka27 extra torebka, masz gust. No i prawdziwa gospodyni z ciebie, takie porządki że hohohoho.

Aneta456 pazurki naprawdę fajne, aż się chce iść do jakiejś manikiurzystki.

Witaj emi25 i welonka12, ja tu też od niedawna ale dziewczyny są extra!!!!

No i to by było na tyle. Dobranoc miłych słów.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejo!!
Lato w pełni a u nas dzisiaj pogoda pod psem,pada deszcz.
Ja dzisiaj też ruszam na zakupy jak zwykle raz w miesiącu taaakie ogromniaste.
Muszę jechać aż do Szczecina żeby kupić taniej bo u nas to takie ceny że nie idzie wyrobić finansowo.
Kurczę, właśnie zauważyłam że jesteś z Niechorza :-) My rok temu byliśmy na wczasach w Rewalu i nawet w planach mieliśmy podjechać do Latarni Morskiej, ale czasu nam brakło :-D Niemniej jednak wczasy były super a okolice przepiękne :tak:

Cześć Kobietki:-):-):-):-)
ja mam dzisiaj generalne porządki umyłam już najgorsze okna i zostały mi tylko dwa malutkie w kchni i u małego:tak::tak::tak:Mały dał mi czadu w nocy i od rana i zasnął jak tylko na dobre wstałam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
W tym miesiącu robimy remont:-D:-D:-D:-D:-Dodmalujemy kuchnię i okleimy szafki na ciemne drewno:-D:-D:-D:-D i wymalujemy duży p[okój:tak::tak::tak::tak:już się doczekać nie mogę:tak::-D:-D:-D
wszystkie foty świetne
nie wiem czy jeszcze uda mi się zajrzeć ale jakby co miłego dnia.Buziaki
Heh, podziwiam, ja to gdybym remont miała w planach to nawet kawałka okna bym nie umyła :laugh2: ale ja to w ogóle leniwa jestem ;-)

inna_22 też słyszałam o tym wypadku, niestety to częste pstatnio: skutery i motory. Moje maleństwo aż się wzdryga jak usłyszy hałas z ulicy przejeżdżającego "dawcy nerek".
A co do oliwki to czytam od czasu do czasu wątek o buncie dwulatków... trochę jestem przerażona bo to chyba dopiero przede mną, choć ostatnio jak Kubuś nie chciał wracać z podwórka to rzucił się na trawę i krzyczał. Zignorowaliśmy go i grzecznie poszedł do domu po paru minutach. Czytałam że niektóre mamy też to stosują.
Może to co napiszę a propos wypadku będzie chamskie, ale zawsze jak widzę rozpędzonego do granic możliwości motocyklistę albo gówniarza szalejącego na skuterze to mówię: i dobrze, może ktoś się doczeka na przeszczep :zawstydzona/y: Poza tym zastanawiam się jak to jest możliwe : żeby móc normalnie jeździć rowerem trzeba mieć kartę rowerową, żeby móc jeździć motorem trzeba mieć prawko na motor a żeby jeździć autem prawko na autko. I na każdy pojazd trzeba zdać egzamin. A żeby móc jeździć skuterem wystarczy łebkowi karta rowerowa i nic więcej. Może kiedyś ktoś wpadnie na to aby trochę wobec tych maszyn zaostrzyć przepisy. A i może rodzice by się zastanowili co wyprawiają ich pociechy na skuterach :sorry2:
A co do Oliwki - uwierz, że ja stosuję wszystkie możliwe metody, łącznie z tymi o których czytam na wątku "bunt 2-latka", ale to na nic. Mała uparta jest jak osioł, niezwykle charakterna (co mnie czasem cieszy, bo jest szansa że nie wyorsną z niej "ciepłe kluchy" ;-)), krzykliwa i coraz częściej ma własne zdanie a zdanie innych ma daleko gdzieś. Niestety, ignorowanie jej histerii prowadzi do jeszcze większej histerii, większego napadu złości, a co najgorsze, bo bicia innych :-( Dobrze, że czasem potrafi podejść, dać buziaka i słodko się przytulić, bo dzięki temu jakoś jeszcze wytrzymuję ;-)

Anula fajnie, ze Wam się ułożyło:tak::tak::tak: a mój może i się bał ale i tak mu tego nie podaruję:no::no:

Bodziu scrapy są na skrzynce, zaraz nagram na płytkę co by znowu w pole niepowrotności mi nie umknęły:sorry2:;-)

Dla Lolinka 21 miesięcznego buziaków moc i ściskaczków drugie tyle od ciotki i Szyma
hustawka.gif
Dołączam się do życzeń, niestety, spóźnione, ale płynące prosto z serca :tak:
witam wszystkie mamy siedzące w domku ze swoimi pociechami .Jestem tu nowa mam 6 letnią córeczke i drugie w drodze również jestem z dzieckiem w domku .czesami człowiek chciał by z kimś pogadać mam nadzieje że mnie przyjmiecie do swego grona Pozdrawiam .:-)

Czesc ja rowniez jestem nowa mam 5-cio letniego synka i rowniez wysiaduje z nim ciagle w domu i strasznie mi sie juz nudzi,wiec pomyslalam ze sprobuje napisac tu aby zajac sobie troche czas :)
Witam nowe Mamusie i ich dzieciaczki :-):tak:
My nadal zyjemy.
Lachoniaste:angry:,ja do co niektorych sms-ki piszu:dry: a odzewu zadnego:no:.
Weselicho udane,tylko nie wiem co z wyjazdem nad morze,bo stare cos sapie.
3ta sie.;-):tak:
Marta, zawsze możesz napisać do mnie, ja uwielbiam pisać smsy :-)

No a tak w ogóle to moje Potwory już śpią, więc mam trochę spokoju.
Muszę powoli wziąć się z porządki generalne, bo już mnie ten cały syf zaczyna drażnić. Wiecie, niby tyle miejsca, a non stop coś porozwalane. A przede wszystkim muszę na godzinkę gdzieś podrzucić Oliwkę i zabrać się za segregację jej zabawek, bo ma ich stanowczo za dużo ;-)

A w ogóle to 28 sierpnia zagra u nas FEEL na zakończenie wakacji :szok: W życiu bym się nie spodziewała, że do takiej mieściny jak nasza zechcą przyjechać, ale widocznie kasa robi swoje :sorry2:

No i to póki co tyle

A to moja piękna Potwornicka :

inna_22 no co mam ci powiedzieć? Oliwce to minie, jest fajną rezolutną, temperamentną kobietką i taka będzie oj czuję to:-D:-D:-D. Feel byli już chyba 1 czy 3 maja w opolu, tak coś mi się kojarzy ale ja wtedy z brzusiem wielkim chodziłam i nie w głowie mi koncerty były. Teraz to bym poszła... Ale szkoda mi małego zostawiać. W niedzielę byliśmy na pępkowym i zostawiłam maluszka na 3 godzinki z Babcią a on po prostu spał... Kochane dzieciątko. Za to starszy rozbawiony tym że przyszła Babcia za nic nie chciał spać, tylko mówił: "Babsia baja, babsia baja":-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
inna_22 no co mam ci powiedzieć? Oliwce to minie, jest fajną rezolutną, temperamentną kobietką i taka będzie oj czuję to:-D:-D:-D. Feel byli już chyba 1 czy 3 maja w opolu, tak coś mi się kojarzy ale ja wtedy z brzusiem wielkim chodziłam i nie w głowie mi koncerty były. Teraz to bym poszła... Ale szkoda mi małego zostawiać. W niedzielę byliśmy na pępkowym i zostawiłam maluszka na 3 godzinki z Babcią a on po prostu spał... Kochane dzieciątko. Za to starszy rozbawiony tym że przyszła Babcia za nic nie chciał spać, tylko mówił: "Babsia baja, babsia baja":-D:-D:-D:-D
No ja myślę, że jej minie :-D Bo jak nie to ja za jakiś czas wyląduję w miejscu co się nazywa Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych :sorry2:
A Feel a i owszem był na początku maja w Opolu, chyba właśnie 1.05, zaraz po koncercie w kędzierzyńskich Azotach, na którym byłam :tak: Ale nie powiem, że nie chciałabym być po raz kolejny :laugh2: Jakoś tak polubiłam ten zespół, bardzo podoba mi się wokal Kupichy :tak: Bo tak ogólnie to ja w reggea zakochana jestem ;-)

Ja to sobie tak kiedyś wymyśliłam że zespół reggae to na weselu chciałabym mieć ale nie wiem czy goście by wytrzymali...:-) No to co idziemy na Feel?:-D:tak::-D:-D:-D:-D:-D
no dobra zmykam spać...na spotkanie z morfeuszem, oby przyszedł

Ja to sobie tak kiedyś wymyśliłam że zespół reggae to na weselu chciałabym mieć ale nie wiem czy goście by wytrzymali...:-) No to co idziemy na Feel?:-D:tak::-D:-D:-D:-D:-D
no dobra zmykam spać...na spotkanie z morfeuszem, oby przyszedł
He he, dobre z tym zespołem reggae na weselu :-D a co do gości... to obawiam się że mogliby co niektórzy taką muzykę ciężko znieść ;-)
Jeśli tylko masz ochotę, zapraszam do mnie, pójdziemy na Feela, nocleg zapewnię, a jak będziesz miła to i nawet pyszne śniadanko i kawkę :tak::laugh2:
Ja też zaniedługo zmykam, nawet nie zauważyłam, że to już ta godzina :szok:

reklama
Inna Oliwka śliczna,a że charakterna?teraz Cę to męczy ale później nie pozowli sobie chłopu na głowę wejść;-):tak::-D:-D:-D:-D:rofl2:
JKRZYMKA dzięki za piffko od razu lepiej się zasypiało:tak:
Kerry fajny fotelik:tak::tak: no i trzymam kciuki,żeby Bartusiowi pępuś szybko odpadł:tak::tak::tak:
Gazowników nie przeżyłam, idioci zostawili kartkę na drzwiach od klatki,że 5sierpnia przystosowują sprzęt do nowego rodzaju gazu.No to czekam.O 16 diabli mnie wzięłi i dzwonię na infolinię i co? i mówi mi,że od 5:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry::angry::crazy::crazy::angry::no::crazy: a ja cały dzieńw domu przesiedziałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzisiaj już nie czekam,mam to gdzieś.
Dzisiaj lecę znów do babci wię mnie nie będzie w związku z czym życzę Wam miłego dnia:tak::-D:-D:-D

Do góry