reklama
U nas wyszła zwiekszona przestrzen miedzy czaszka a mózgiem, jak sie pytałam kobiety od usg to mi wytłumaczyła ze jest to przestrzen w której płynie płyn mózgowo-rdzeniowy i powinna miec ona od 3 do 5 mm, a u nas wyszło troszeczke wieksza bo 7mm. Ta zwiekszona przestrzen moze tez byc przyczyna ze Macio jest opuzniony ruchowo. Na ostatnim usg wyszło ze ona sie zmniejsza ale Macio ma bardzo małe ciemiaczko i praktycznie nic nie widac. W kazdym razie neurolog powiedział zeby tymi 7 mm sie nie przejmowac.
A wy byliscie juz u neurologa?
A wy byliscie juz u neurologa?
Joanna@
Fanka BB :)
wlasnie jeszcze nie ide w czwartek na konsultacje i najwyzej nas wysla do neurologa.nam wyszlo odsuniecie mozgowia od sklepienie 6mm ale jest jeszcze jakas szczelina posrodkowa ktora ma 9mm( nie wiem o ktory parametr chodzi).Jak narazie wszysko jest ok maly rozwija sie normalnie.To sie chyba nazywa wodniak,i w 92 % wchlania sie sam.
Joanna wybiez sie do neurologa on powinnin wiedziec. Nam wyszło ze struktury mózgowe sa bez zmian tylko ta przestrzen...ale na ostatnim usg wyszła juz mniejsza ...wiec wszystko dobrze...zeby tylko ciemiaczko szybko nie zarosło...
reklama
Podziel się: