się nazywa całoroczne z owocami mam z jabłkami protse i tanieAnula Agatka coście tam upiokły bo może i ja bym coś ukręciła tylko pomysłu nie mam![]()
reklama
wrzucisz przepisik, plizzzzz;-);-)się nazywa całoroczne z owocami mam z jabłkami protse i tanie
2 jajka, 0,5 szkl. cukru, 1 szkl. mąki, 0,5 kostki margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, owoce.
Ubić pianę z białek, dodać cukier i na końcu żółtka.Tę masę wymieszać z mąką, wlać ciepłą ropzpuszczoną margarynę. Wszystko wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę. Wyłożyć dość grubą warstwę owoców.Zrobić kruszonkę lub pianę z 2 białek i 0,5 szkl. cukru i wylać na owoce.Piec w średnio gorącym piekarniku aż ciasto zacznie się rumienić.ja piekłam w temp 180stopni ok 45 min
wrzucę tutaj bo nie wiem gdzie.
Ubić pianę z białek, dodać cukier i na końcu żółtka.Tę masę wymieszać z mąką, wlać ciepłą ropzpuszczoną margarynę. Wszystko wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę. Wyłożyć dość grubą warstwę owoców.Zrobić kruszonkę lub pianę z 2 białek i 0,5 szkl. cukru i wylać na owoce.Piec w średnio gorącym piekarniku aż ciasto zacznie się rumienić.ja piekłam w temp 180stopni ok 45 min
wrzucę tutaj bo nie wiem gdzie.
kobieca intuicyja ;-)Meg ja bardzo koffam mojego Małegożonka.Ale te teksty o kse to mnie powalają.Ale cóż teśc ma takie same
A skąd wiedziałas,że to ja trzymam kase??????
Koniecznie trzeba cos na poty zapodac....koniecznie!!!Heloł Lachonki! Rozkąłda mnieBoli mnie gardło i mam zapchany nos i w głowie szumi! Buuuuuu......
Zaraz nadejdą rodzice z mężem moim i jeśc zechcą
Pewno ja znowu do kuchni przyrosnę
Buziaki for all
Do potem
Idę pichcic![]()
![]()
Sikorka zrobi link w spisie i bedzie gites ;-)dzięki aneczkow książce kucharskiej zwykle wrzucamy, moższ przenieść jak ci się chce, ale chyba szczególnego bałaganu jednym przepisem nie narobiłysmy
;-)
![]()
A ja wrooocilam. W sumie niewiele kupilam takie piedoly.....ale zawsze to pozadomem, bo to calodzienne siedzenie w domu moze wykonczyc.
przepisałam ale podejrzewam że coś naknociłambo sierota jestem i tyle.
Jakby co to nie krzyczcie mam kiepski dzień a poza tym sierota jestem no.właśnie się obudziliśmy z księciem i marudzi znowu no nie wyrobie.idę robić kawkę bo padnę.chce któraś? dobra szwedzka
Jakby co to nie krzyczcie mam kiepski dzień a poza tym sierota jestem no.właśnie się obudziliśmy z księciem i marudzi znowu no nie wyrobie.idę robić kawkę bo padnę.chce któraś? dobra szwedzka
reklama
Sewa dzięki to jest już dwa razy;-);-);-);-)anula przekopiowałam Twój przepis na ciasto, do książki kucharkiej![]()
chciało mi sie;-);-)
A gosposia znów nawala steerta prasowania a ona nic no do diabła muszę ją zmienić.mój zapał prysł a jeszcze dołek łapie bo m. ze mna nie gada i tak w kóło.
Podziel się: