reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

jsorbek pisze:
ja teznie gotuje tylko goraco woda myje i majutek nigdy plesniawek nie miała. gotuje tylko nowa i czasem wrzatkuem przeleje ale nie zawsze czesciej smoczki

Kuba tez wczesniej nie mial plesniawek................dopiero jak stal sie mala smieciarka i wszystko co na podlodze laduje w jego buzi!!!

reklama

no wiec wlasnie....my gotowalismy butelki po kupieniu, pozniej nigdy.....poprsotu je myje i koniec, zadnych sterylizacji, gotowan itd.....a ja mleko robie tak: biore wode mineralna wlewam do flachy dodaje mleko, jesli jest za zimna bo czasem sie zdarza, bo w kuchni mam chlodno, wsadzam do mikrofali na 5 sekund i daje mlodemu, reszte wylewam.....a producenci musza tak pisac ze gotowac butle, wylewac itd....bo inaczej mozesz ich do sadu podac ze dziecku zaszkodzilo a tak, to oni umyja rece....to tak jak w mcdonaldzie.....kubek z kawa "uwaga gorace" informacja dla debili ale musza to pisac bo pare osob podalo ich do sadu ze sie poparzylo kawa, i odszkodowania musieli placic

Pych teoretycznie co 3 miesiace sie wymienia, lub wtedy gdy smoczek jest zniszczony......ja wymienialam raz bo teraz Alan pije z kubka z dziubkiem a nie z flaszki.....to znaczy staramy sie zeby jadl z kubka, flaszka tylko na wyjscia zeby sie nie bawic

dacie mi wyslac posta....plociuchy jedne???? ;)

no własnie Joaska dlatego lekarze mówia żeby nie gotować bo i tak dziecko potem wszystko do buzi a przed tym sie nie uchroni

shady a jak byz zrobiła na odwrót najpierw podgrzała wodę a potem mleko wsypała? mówię ci serio mleko podgzerwane w mikrofali jest szkodliwe takze dla nas nie tylko dla dzieci

ja to chyba dzis sie za caly wekend nagadam!!!! hihihi! ale jakos tak fajnie bo ciagle ktos pisze jest co czytac mozna odpisywac! nareszcie!

hej musialam nadrobic dziewczyny to jak to bedzie z tym zamknietym watkiem czy wszystkie beda mialy odrazu dostep czy tak potrochu beda dopisywabne???
co do podgrzewania mleka to ja nigdy nierobilam nawet jak moja toska sie nienapila to wylewalam i tuz przed jedzonkiem robilam kolejna porcie mysle tak jak Joaska a i z toba Jsorbek tez soe zgadzam ze to co pisza na opakowaniach zreszta wszystkich no to nie wszystkiego trzeba przestzegac
Pycha przeciez jak jestes sama to mozesz sobie gotowac obiadki na 2 dni np. jakas zupke leopsze to niz zupki chinskie fui??? nienawidze tego

shady mysle, ze napisy na pudelkach sa dlatego, ze czemu sluza, pewnie istanieja jakies przepisy zwoazane z higiena dzieciakow i pewnie z tego powodu napisane sa takie zalecenia a nie inne.........

no i oczywiscie to prawda ze dziecko uodparnia sie na pewne szczepy bakterii jezeli ma z nimi kontakt, wkoncu organizm moze wyprodukowac przeciwciala, zeby je zwalczyc......ale za bardzo naturze tez nie trzeba ufac.........

moj maly ksiaze sie budzi!!!!!!!!!! teraz se gada znaczy ze sie wyspal! zaraz papu potem na kontrol! cioteczki trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!

reklama
Do góry