reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No właśnie...Albo te uśmiechy do cyca, albo jak się do niego dobiera to chichocze albo się śmieje w głos.Albo na stojąco je, głaszcze, gada do niego..Ale z drugiej strony jak wisi na nim 2h...Rozbiera mnie przy innych:baffled::baffled:
...ja też uwielbiam jak karmię Amandę a ona się we mnie bacznie wpatruje a potem się uśmiecha :tak::-D...takie chwile są bezcenne..:-)

Bodzia beznadziejna ta baba:angry: Olej ją ciepłym moczem hihihi
Aluśka:) Moja teściowa też rosół z ziemniakami gotuje ale pomidorowa??:szok:
Leika a ja słyszałam że skojarzone szczepionki nie sa wcale takie dobre. Jeśli cokolwiek się dzieje z dzieckiem to nie wiadomo od której szczepionki. Jak masz każdą z osobna to widać czy dziecko źle reaguje na to czy nie. Ja osobiście chciałam zaszczepić skojażoną u nas kosztuje 3in1 130 zł ale lekarz nie polecał więc nie zaszczepiłam:-) Mały dostał 3 szczepionki i nic mu nie jest a wkłuć nie będzie pamiętał przecież:-)
Już po gimnastyce, teraz chyba jakiś obiadek by się przydał:-)

Ale Ty i tak zaszczepiłaś tą 3w1, tylko refundowaną (!) 3w1 to błonica, tężec i krztusiec, sprawdź w książeczce ;-)
Poza tym dziecko w wersji refundowanej dostaje 3 wkłucia na jednym szczepieniu:
- 3w1 (błonica, tężec, krztusiec)
- polio
- wzw b
- a od 2007 także HiB

Pewnie, że bezpieczniej jest dawać szczepionki pojedynczo, ale nie ma znaczenia, czy dostanie jedną szczepionkę skojarzoną czy 3 iniekcje w trakcie jednego szczepienia. I tak nie poznasz wtedy, która to szczepionka mu zaszkodziła.

do obiadku kieliszek nie zaszkodzi :-D

Bodzinka też oglądałam ten film i jakoś nie mogę sie przełamać żeby pójść do solarium :-p...boję się...:sorry::confused2:

reklama
Madźka pędzę z truskaweczkami :-D:-D:-D
mudrq4.gif

Do góry