Acha....Bo ja juz całe wieki nie byłam...A po tym jak obejrzałam "Oszukać przeznaczenie 3" to jakoś na solarke ochote straciłamja mam po znajomości starej i płacę 70 gr za 1 minute
reklama
...ja też uwielbiam jak karmię Amandę a ona się we mnie bacznie wpatruje a potem się uśmiecha ...takie chwile są bezcenne..:-)No właśnie...Albo te uśmiechy do cyca, albo jak się do niego dobiera to chichocze albo się śmieje w głos.Albo na stojąco je, głaszcze, gada do niego..Ale z drugiej strony jak wisi na nim 2h...Rozbiera mnie przy innych
Marta1981
Rodzyneczka
Bossssssssssssssz,Julek czkawki dostał i będzie jeszcze kilka razy dzisiaj go łapała.
a co tam atak morderczych łóżek opalających był czy co??Acha....Bo ja juz całe wieki nie byłam...A po tym jak obejrzałam "Oszukać przeznaczenie 3" to jakoś na solarke ochote straciłam
Dobrze, ze nie usunela;-);-)Marta a ty się ze starym tak pochamrałaś,że aż jeden suwaczek w przypływie szewskiej pasji zmniejszyłaś??;-)
Nie ale dwie laseczki sie spalilz w lozkach bo im sie zablokowaly......a co tam atak morderczych łóżek opalających był czy co??
Bodzia beznadziejna ta baba Olej ją ciepłym moczem hihihi
Aluśka Moja teściowa też rosół z ziemniakami gotuje ale pomidorowa??
Leika a ja słyszałam że skojarzone szczepionki nie sa wcale takie dobre. Jeśli cokolwiek się dzieje z dzieckiem to nie wiadomo od której szczepionki. Jak masz każdą z osobna to widać czy dziecko źle reaguje na to czy nie. Ja osobiście chciałam zaszczepić skojażoną u nas kosztuje 3in1 130 zł ale lekarz nie polecał więc nie zaszczepiłam:-) Mały dostał 3 szczepionki i nic mu nie jest a wkłuć nie będzie pamiętał przecież:-)
Już po gimnastyce, teraz chyba jakiś obiadek by się przydał:-)
Ale Ty i tak zaszczepiłaś tą 3w1, tylko refundowaną (!) 3w1 to błonica, tężec i krztusiec, sprawdź w książeczce ;-)
Poza tym dziecko w wersji refundowanej dostaje 3 wkłucia na jednym szczepieniu:
- 3w1 (błonica, tężec, krztusiec)
- polio
- wzw b
- a od 2007 także HiB
Pewnie, że bezpieczniej jest dawać szczepionki pojedynczo, ale nie ma znaczenia, czy dostanie jedną szczepionkę skojarzoną czy 3 iniekcje w trakcie jednego szczepienia. I tak nie poznasz wtedy, która to szczepionka mu zaszkodziła.
Marta1981
Rodzyneczka
Nie, chciałam wkleić cuś na Święta ale tylko 4 bajery można i myślałam,że jak zmniejszę to się da:-(.Marta a ty się ze starym tak pochamrałaś,że aż jeden suwaczek w przypływie szewskiej pasji zmniejszyłaś??;-)
reklama
Podziel się: