reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Już nadrabiam:-)

witam Wszystkie Piękne Mamusie
To nic że jeszcze siedzimy z Jaśminką w piżamach...;-)
Kurcze dzisiaj musiałam powiedzieć Jaśmince że z basenu nici bo tata dzisiaj idzie do pracy.... Kurcze a mała odliczała dni do tego basenu... No i oczywiście to ja przekazywałam jej tę złą wiadomość....
Dawidowi katar spływa już do gardełka dzisiaj już coś pokasłał ale nadal mam nadzieje że nic z tego złego nie wyjdzie. Robię mu inhalacje solą fizjologiczną a wieczorem inhalacje z pulmicortu i dołączyłam ketotifen wieczorem. Mam nadzieję że będzie wszystko ok.

pozdrawiam
czas na drugą kawkę
jasmina wina zawsze po stronie osoby która przekazuje niepomyślną wiadomość:baffled: .... to się tatuśkowi upiekło ...:-(

Oliwka miała takie usg jak miała jakiś miesiąc, może ciut więcej, bo poród kleszczowy i miała okropne rany - na buziolu i na głowie :-(. Ale wszystko było ok, na pewno nie boli to badanie i nie szkodzi dziecku.Wiem, że się trochę spóźniłam z wypowiedzią, ale co tam ;-)

Dziewczyny, piątkowy egzamin... Siedzielismy godzinę czasu w sali i... kobieta nie przyszła...bo..............zapomniała :wściekła/y:.Nieźle, co ?? Sama ustaliła termin...
Ale żeby nie było - piszemy go dzisiaj o 17.
A ja olałam dzisiaj szkołę i jeszcze jestem w domku, zaraz ide się powoli szykować, bo mnie J. wqrwia, więc jadę do tego Raciborza jak najszybciej, zresztą już się z koleżanką umówiłam :-)

No i dołączam jedno zdjęcie - możecie popatrzeć jak moje szczęście się zmieniło (skrapek taki sobie, bo pierwszy w życiu ;-))
inna_22 lepiej późni niż wcale:-)
Z taką sklerozą i jeszcze w szkole uczy :szok::szok::szok::szok::szok:
Skrapek śliczniutki a dzidzia urocza :-D:-D
Moj mial praktycznie co 3 miesiace robione wiec to nic strasznego...

Teraz gorzej bo czeka nas tomografia komputerowa :-/... bleh

Cara a wiesz coś może na temat asymetrii komór bocznych bo nie wiem czy mam sie tym martwić czy nie:-(? Bo tak mam napisane na wyniku a niestety trafiłam na strasznego mruka i nic mi nie chciał powiedzieć czy jest wszystko w porządku i czy nie tylko kazał iść z tym wynikiem i wydrukiem usg do neurologa:baffled:

Moje maleństwa Dawidek i Jaśminka

jasmina urocze masz dzieciaczki :-D Jaśminka śliczna jak królewna :-):happy2::-D
Witam ,melduje sie ,ze jestem i zyje.jest u mnie szwagierka i przez to malo czasu na neta mam.Nawet na zamkniety malo zagladam,co dziewczyny moga potwierdzic.Ale po swietach juz bedziemy sami wiec mysl;e bede miala wiecej czasu dla was i ogolnie na BB.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i ide troche poczytac bo zaleglosci kolosalne :szok:

Witaj vici my jeszcze nie miałyśmy okazji się poznać:tak::tak::tak:
Bodzinka scrapki superrr
O jak miło :sorry2: a z zakupów wróciliśmy z wielką reklamówką i była bardzo ciężka:cool2: a w środku były 3 x puzzle, 3 x farbki, właściwie wszystko po trzy :-D Klocki drewniane najwięcej ważyły:baffled: ale też byliśmy w restauracji na frytkach :-) a oto i fotka...

7b9a690d8d8d7918.jpg

ale żeby nie było że Dawidek miał kapryśną minę zawsze oto fotka udowadniająca ze był uśmiechnięty :cool2:

8b9a4fb46c73c2c9.jpg

fajnie minął nam dzień ogólnie:sorry2:
pirrllott foteczki super :tak:urocze te Twoje chłopaki :happy2: super że mieliście udany "wypad'' :-D

My pomału wracamy do zdrowia, ale niestety sił na siedzenie przed kompem brak:-:)-:)-(
Maja coraz mniej kaszle, a mnie wreszcie wraca głos, widać antybiotyk działa:tak::tak::tak:
anaconda27 świetnie że już z Wami coraz lepiej:tak: tak trzymać :happy2:
Witam się wieczorkiem :)
Egzamin był spoko :tak: i jestem dobrej myśli, były 3 pytania + można było dodać sobie 4, wedle własnego uznania :-). Więc napisałam na wszystkie 4, może nie idealnie, ale powinno być ok ok ;-)

Cały czas mam nerwa na J. :baffled:. Powiedzcie mi, jak mam rozumieć jego stwierdzenie: "nie powiedzenie komuś całej prawdy to nie jest kłamstwo, a poza tym czasem warto skłamać" ????????????????? Bo ja nie bardzo wiem, jak mam to rozumieć :confused:

Idę coś porobić w Corelu. Na pewno jeszcze zajrzę do Was :tak::-)
inna_22 super że egzamin dobrze Ci poszedł:-) a co do tekstu Twojego J to też nie rozumiem :confused: no cóż oni są Marsa a my z Wenus:sorry2:
Hej dziewczynki i chłopaku jeśli jeszcze tu jesteś ;-)
Nawet nie próbuję nadrabiać 617 stron :szok::tak::-D:-D
Mam do Was prośbę powiedzcie które krzesełko jest lepsze
Krzesełka Baby Ono Kwiatek i prezent dla każdego (325131649) - Aukcje internetowe Allegro

PLANET CONECO KRZESEŁKO +NACZYNIA +WYS.0 +BUTELKA (325250846) - Aukcje internetowe Allegro

nie znam tych firmy, no może baby ono trochę ale coneco wcale
dzięki
ania138 jeszcze nie miałam okazji się z Tobą przywitać :tak::tak: witam :-D:-D:-D
co do krzesełka to wygląd pierwszy bardzo się podoba ale niestety nie nie mogę powiedzieć oni ze strony użytkowej bo się nie znam :baffled:

Super Aniu że dzieciaczki zdrowe. A Dawidek jak to chłop rośnie wielki ;-)
Zmykam spacku. Jeszcze wam tylko pokażę moją Madzię i jej minki:
22151813099.jpg

A to mój chrześniak:
22161113099.jpg

Dobrej nocki:-D
Słodkie minki robi Madzia i jak zwykle uroczo wygląda :-D a Twój chrześniak to niezły przystojniaczek :tak:

A gdzie Aluśka i Małagosiunia:confused::confused:
Martaaaaaaaaaaa, kąpiesz się już:confused::confused::-D:-D
Madźka ja chciałam wczoraj do Was zajrzeć ale mi M zabronił :baffled::no:

Bodzinka te scrapiki też są świetne:-D:-D:-D urocza z Was parka i macie słodkiego syneczka aż się chce go schrupać :-D :tak:;-)

Cara masz w domu wulkan energii :tak: wspólczuję, bo chyba można się wykończyć. Ale faktycznie z tego co piszesz, to synek bardzo mało śpi :baffled:

Anakonda dawaj to prasowanie bo i tak mam dechę na środku sypialni rozstawioną a tu pocieszacz na złą pogodę ;-)

Załączniki

• ooyoouirvsp.gif
    ooyoouirvsp.gif
    3,3 KB · Wyświetleń: 68
Cara masz w domu wulkan energii :tak: wspólczuję, bo chyba można się wykończyć. Ale faktycznie z tego co piszesz, to synek bardzo mało śpi :baffled:

I tak juz prawie 16 miesiecy... Ja juz w lep dostaje!! Leki na uspokojenie tego diablika nawet nie ruszaja :-/...

Aluska moj mial usg robione z powory zwapnien na mozgu, wiec nie umiem ci pomoc... Mnie przeraza mysl ze jeszcze troche i tomografia... czyli usypianie go i zaliczenie kilku dni w szpitalu :-/... pieknie :-/...

Jak ja jeszcze wcześniej też się niepokoiłam,że moja Maja za mało śpi to moja pediatra mi odpowiedziała,że są dzieci i dzieci - jedne potrzebują więcej inne mniej snu i dopóki dobrze się rozwijają i mają chęć do zabawy to jest wszystko ok, tylko,że mama na tym niestety trochę ucierpi bo nie dośpi:tak::tak::tak:

I tak juz prawie 16 miesiecy... Ja juz w lep dostaje!! Leki na uspokojenie tego diablika nawet nie ruszaja :-/...

Cara a może powinnaś mu zabawy jakieś organizować, żeby robił coś konstruktywnego co go skupi na parę chwil i zmęczy:confused::confused: bo jak on tak łazi i sam nie wie co by ze sobą zrobił i to może się nudzi chłopak i go roznosi:confused::confused:

Cara a może powinnaś mu zabawy jakieś organizować, żeby robił coś konstruktywnego co go skupi na parę chwil i zmęczy:confused::confused: bo jak on tak łazi i sam nie wie co by ze sobą zrobił i to może się nudzi chłopak i go roznosi:confused::confused:

Spacer, bieganie po domu, zabawa z kuzynkiem, majstrowanie przy aucie, wyscigi samochodowe z dziadkiem, ukladanie klockow, zabawa pianinkiem... i pare innych zabaw

To wszystko od godziny 10 zaliczyl dzisiaj :-/...

reklama
to może coś co go wyciszy?? jakiś konkurs na kolorowanke najładniejszą sobie zróbcie albo zgadywanki jakieś:confused::confused::tak:

yyy yyy on jest za maly na to :p...

Wyciszanie tez stosowalismy. Mial muzyke relaksujaca od pani psycholog.... Pol godziny przed spaniem mial sluchac... :-/... guzik dalo... To wampir energetyczny :-/...

Do góry