reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja też jeszcze nie dostałam pit-a:baffled: i pewnie szybko nie dostane:baffled: a powiedzcie mi czy z MOPS-u też sie dostaje cos do rozliczenia, jak jestem na zasilku i na platnym wychowawczym??? albo jak sie dostaje stypendium socjalne??? to si e tez rozlicza??? przychodza na to jakies dokumenty z instytucji ktora to przyznaje???

reklama
Dzień dobry wszystkim! Nie jeste pewna czy się wyspałam:baffled: Ale dzieciaki chyba tak bo już od 7.30 broją. Mam z nim tyle dobrze że zawsze mi dają jeszcze chwilkę na pognicie w łóżeczku i idą się pobawic w swoim pokoju:-D Za oknem u nas biało ale na sanki się nie nadaje. Adrianek od wczoraj nie gorączkuje:-D bardzo mnie to cieszy. Muszę się za chwilkę ubrac i leciec do opieki:dry: niecierpię. Całe szczęście że mam bliziutko:tak: U mnie PITÓW brak:no: mój nie dostał:wściekła/y: Ja jestem na płatnym wychowawczym i z tego nie dostaję PITA ale chyba za początek roku dostanę, bo miałam macierzyński+ urlop wypoczynkowy. Ło jak mi się żle pisze:baffled: Madzię mam na kolanach, Adriana za uchem i wygłupiają się:sorry2:

tzn ze pieniędzy z urlopu wychowawczego nie trzeba rozliczać do PIT-a??? jestem pierwszy rok na wychowawczym (jeszcze nie cały nawet) i nie wiem:dry: stąd moje pytania:confused:

Agatka,z stypendium socjalnego nie dostajesz rozliczenia,bo uczelnia nie odprowadza za Ciebie podatku a z MOPS-u też nie (z rodzinnego przecież nie przysyłają rozliczeń a kasiorkę dają).A z macierzyńskiego kto Ci wypłacał?Pracodawca czy ZUS?

Witam Mamuśki:-)
Miałam trochę ciężki weekend a wszystko zaczęło się po szczepieniu :-( za szybko się ucieszyłam tym ze mała tak dobrze go zniosła :-(Aż do wczoraj była bardzo nerwowa, strasznie krzyczała i niczym jej nie dało się uspokoić :baffled: Taki chyba szok poszczepionkowy miała:sorry2:
Na szczęście dziś już jej na przeszło i mam nadzieję, że się nie powtórzy :sorry2:

No to aluśka :) rośnie Ci córa na schwał, tylko patrzeć jak będzie siadać, a potem raczkować i chodzić i ....:-D:-D:-D:-D

Anaconda już nie mogę się tego doczekać

aluśka super,,niech rosnie zdrowo,,,
;-):-):tak::tak:

ALUSKA ładne wymiary ma amanda! u nas (ale miki to mały kolosik) jest 68 cm i 8,00 kg w 4 miesiace na piersi...

podobno zima do nas idzie :-:)-( jak pech to pech! [/color][/font]

Reniferku moja mała też jest na razie tylko na piersi a w czwartek kończy 3 miesiące więc ma jeszcze miesiąc żeby dogonić Twojego brzdąca :-D:-D:-D:-D

A u mnie nadal sypie śnieg, jak tak dalej pójdzie to nas zasypie;-);-);-)
no i mamy zimę szkoda że Amanda nie chodzi bo byśmy poszły na sanki a tu niestety pozostajemi tylko spacer z wózkiem :tak:

Ja wczoraj nakluchałam bigosu i upiekłam 2 szyneczki i nie muszę latać do sklepu po wędlinę.Kazałam kupić swojemu wczoraj kiełbasę do bigosu to kupił pasztet na kanapki:baffled:.

Ale mnie to rozbawiło :-D:-D:-D, chyba cię nie słuchał... ale model:-)

sikoreczko - ale masz dobrze że dzieciaczki dają ci jeszcze "dojrzeć" w łóżku, ja mogę o tym tylko pomarzyć:-(. Jasmina wstaje razem z mężem i koniec spania.

reklama
Żeby było śmieszniej napisałam mu na kartce kiełbasę i powiedziałam,żeby kupił do bigosu,tylko nie taką jak on kupuje(czytaj za 26zł) tylko no tańszą a on do mnie,że kazałam wędlinę (na kanapki) kupić i stąd ten pasztet.;-):-D

Do góry