reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie po spacerku. w sumie fajnie bylo, ladnie, ale troszke mrozno (pomimo,ze na termometrze 3-4 st.).

A ja jestem na etapie uczenia małej robienia siusiu do nocniczka i od wczoraj udało jej się zrobić dwa razy, dla mnie to wielki suksec:-D:-D:-D
Wielkie gratulacje.:-) A zdjecia w podpisie -cudne!:tak:

Witam kawusiowo:-D Ja spacerek zaliczyłam, zakupki też. Miałam iśc do biedronki, ale pod biedronką rozdawali bony do polo no to poszliśmy do polo. Dużo nie bo pani dała Adusiowi bon za 5 zł, ale zawsze to miła zachęta. Kupił sobie od razu gazetkę kaczora donalda (musiałam mu dołożyc 30 gr:-D) Jak wracaliśmy do domku to napotkaliśmy drugą kobietkę i dała nam jeszcze 10:-p Już młody myśli co może za to nabyc. Hehe!
No to Wam sie udalo z tymi bonami. Z drugiej strony sprytnie -staneli pod innym sklepem i kradna klientow. A Adrianek sprytny chlopaczek i zaradny.:tak::-)

U mnie garnki to czasem myje moj mezus.:-)

I nie wiem czy cos jeszcze mialam pisac.:baffled: Cos strasznie spiaca jestem. W oczach to jakbym piasek miala. Ide zrobic chyba sobie druga kawke.

reklama
Kochane dziewczyny:)...A ja juz nie mam męża ,bo niestety jestesmy po rozwodzie ,ale nie przejmujcie sie ...Ja tez mam dwoje dzieci ...Starsza córka ma 8 lat a młodszy syn 6......Po rozwodzie jestem zaledwie kilka miesięcy i juz Twierdze ,ze mimo iż jestem sama z maluchami jest mi lżęj aniżeli z mężem ,a to chyba dlatego ,że przynajmniej nie musze wysłuchiwać jego ciągłych narzekań,ze w domu jest nic nie zrobione...Nie martwie sie .....wszystko wróci na swój tor ....Ja tez mam taka nadzieje .....mysle ,że najgorsdze mam juz za soba ...wy tez Dacie sobie rade ...wierze w Was:):-)

A ja bylam z Jasminka u kolezanki i gralismy z jej synkiem w gre planszowa. Gra nazywa sie Niagara - moze ktoras z was o tez grze juz slyszala? Gra jest od 8 lat:-). Powiem Wan ze bardzo wciagajaca. Caly czas jestem pod jej wrazeniem.

Rano logopeda nie raczyla zjawic sie na zajecia, szkoda ze chociaz nie zadzwonila. No i Jasminka ma kolejne zajecia w plecy :wściekła/y:zla jestem bo wiem ze te zajecia sa Jasmince potrzebne a mamy coraz mniej czasu. Pewnie w koncu wyjedziemy do meza.

Ale ogolnie to mam bardzo dobry humor dzisiaj.

Jasminka a mozna wiedziec jaki problemy logopedyczne ma Twoja coreczka? Maks niewyraznie mowi rrrrrr i nie wiem czy juz musze cos z tym robic czy nie :zawstydzona/y: W piatek w przedszkolu mamy bal karnawalowy i sa dni otwarte dla rodzicow i wlasnie ma byc logopeda i psycholog wiec chce sie podpytac co i jak.

A ja się zbieram do lekarza na bilans dwulatka, ale pogoda nie za bardzo, a ja bez samochodu więc mi się nie chce iść piechotą. Ciekawe jakiś odchyleń dowiedziałabym się o Majce:szok:

Woloszki - Jasminka na "dyslalie wieloraka zlozona"
Nie wymawia gloski K i G zamiast tego wstawia T.
Nie wymawia Rrrrrr
Zamiast gloski L wymawia Li (lambdacyzm)
Ma ustawienie jezyka "ssace"
Juz teraz wszystkiego zapomnialam w kazdym razie ma 5 wad wymowy nalozonych na siebie. Jestem z nia juz po konsultacjach w osrodku wad sluchu i mowy. Sluch ma dobry wiec to duzy plus. A te wady wymowy trzema cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc.

reklama
3 czwórki na raz!!!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2:Bez gorączki, biegunki i większych sensacjii.Troche płaczu dzisiaj i marudzenia ale nie duzo:tak::tak::tak:
Witam nową mame.
Jasmina nie martw się na peno wady wymowy się "wyćwiczą" i bedzie dobrze:tak::tak:

Do góry