Kalinka czy zgubiłaś dwoch starszych? Czyżby Ci już z domu wyfrunęli?A może to nie ta KAlina, co? :
No to moje dziewczyny kochane widzę, że od wyciągania z dołków to bęzdie tutaj L4dy Bird, a ta z doświadczenim to chyba ja, bo juz mamą domową jestem od .... 6 lat i szczerze to nie wiem kiedy mi to minęło. A teraz pracuję, no dobra pracujemy, żeby trwao to jeszcze dłużej!!!
To prawda, że jak człowiekowi się wszystko poukłada, nacieszy się ta dzidziunią to potem zaczyna byc monotonia,,gdzieś znika euforia, a do tego jak jeszcze zima straszliwa albo jakie choróbska trzymają nas w domu, to kanał
Ja od kiedy mam drugie szczęście w domu, to właściwie rozkwitłam. Teraz dopiero sie wykazuję i spełniam, bo muszę tak zorganizowac czas, żeby to młodsze było zainteresowane i zadowolone, a to strasze sie trochę rozwinęło i nie musiało cały czas opędzać się od żądnej wiedzy młodszej siostry! A i o dom trzeba też zadbać, i o męża
Jak dziecko zaczyna mieć już roczek to i zajęcia zaczynją być coraz bardziej fascynujące. MOje kochane pociechy teraz np. dzielnie działają w papierze. Oczywiście z moją pomocą. Ja poddaje pomysły, ale ostatecznie one decydują co. Teraz już zaczęliśmy szykowac ozdoby na Wielkanoc - poprzednie święta jakoś tak szybko nam się zrobiły, że nie zdążliśmy więc teraz znacznie wcześniej. ;D A jakie fajne zabawki można samej porobić dzieciom!! Ja zaznaczam, że utalentowana to specjalnie nie jestem, ogólnie przecietna. Szukam inspiracji w internecie i czasopismach, książkach.
A zajęcia sportowe, szachy - to wszystko moje dzeci mnie moblizują!!! Jak bym teraz jeszcze pracowała na pelnym, etacie gdzieś poza domem, to na to wszystko nie miałabym zupełnie czasu, a ni siły. Tak więc kochane korzystajcie jak jest po temu okazja, bo warto!!! Z półtorarocznym dzieckiem można już spróbować uczestniczyc w zajęciach a la rytmika!
A ile nowych znajmości zawarłam dzieki moim dzieciom!! Jak widać same superlatywy. To od nas zalezy tylko jak ten czas wykorzystamy, a na początku wcale taka entuzjastycznie nie byłam nastawiona do bycia mamą domowa, raczej to tylko poczucie obowiązku przemawialo :-[.