reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
lasnie ja tez sie zastanwaiam. Na gg ma opis Victorek w szpitalu ale niebezpieczenstwo zazegnane.
Wiec jest dobrze, mialam jej numer komorki tyko polski i nie wiem czy jak jest w Austrii to ja tam ma.

Mnie też przerażają ceny żółtych serów, tym bardziej że my go wszyscy uwielbiamy i dość często kupujemy, a jak w markecie jest jakaś promocja to przeważnie taki ser do niczego się nie nadaje:-:)-:)-(

Iwonka,piekarnik ustawiasz na 150 -175stopni,w wyposażeniu powinnaś miec ramkę z małym i dużym zagłębieniem i taką długą tyczkę z dwoma zaczepami i kształcie V.Wkładasz jeden zaczep na tą tyczkę i zakręcasz śrubką żeby nie latało.Kurczakiwi związujesz skrzydła i nogi,bo będą latac i mogą się za bardzo spiec.Zakładasz drugi zaczep (kurczak ma byc nimi ściśnięty,ja dzisiaj trochę za lużno to zrobiłam i podczas obkręcania przesuwał się i niedopiekło mi pierś.Z tyłu w ściance piekarnika masz niwielki otwor,tam mocujesz na dużym zagłębieniu koniec tyczki a drugi koniec z widocznym gwintem na mniejszym(wielkości palca).U mnie jest to na ukos.Piekę ok 2 godzin.Jeśli chcesz żeby mięsko było bardziej soczyste to trzeba piec w 150 stopniach tylko dłużej.Pokrętło od rodzaju pieczenia ustawiam na Grzałkę górną z podpiekaczem (symbol kreska na górze+zygzak).Dzisiaj użyłam pierwszy raz Przyprawy do kurczaka ziołowej z Prymata i tylko to.Natarłam całego z zewnątrz i od środka.Ja mam kuchenkę Amica,tez kupiona od kuzynów bo wyjechali do UK tylko dali instrukcję.Piekę biszkopty na tort.pizzę.mięcho,ryż ,ryby (pomysł na...).Życzę smacznego:-).

Witajcie.
Ja dopiero teraz, bo rano szybko na spacer, po spacerze szybko obiad trzeba bylo robic.A potem to weszlam do pokoju Macka i sie przerazilam.:wściekła/y: Balagan masakryczny. Tak sie wkurzylam, ze moj Radek zadzwonil do swojej mamy i powiedzial, zeby niedawali zadnych prezentow na Mikolaja (jutro mamy do nich jechac), bo on ma juz za duzo zabawek i nonstop jest w domu balagan. Trzeba by bylo polowe zabawek wywalic a i tak mialby chyba ich za duzo...
Nie mam pojecia jak w tym pokoju zmiescimy Grzesia (jego lozeczko).:confused:
Mam dosyc.
Z tego wszystkiego juz nie wiem co mialam komu napisac.:baffled:

Ja tez uwielbiam pizze z duuza iloscia sera.:tak:

Marta witaj.:-)

Woloszki mam nadzieje, ze z Victorkiem wszystko w porzadku. Jak bedziesz wiedziala cos wiecej -daj znac.

Leika milo, ze juz wrocilas do nas.:-) To dobrze, ze juz sie czujesz lepiej.

Nie wiem, czy cos jescze mialam pisac?

Marta dzieki:)
Asiulinka to i tak macie dobrze,bo zabawki mojej corki zawsze sa w naszym pokoju po rozwalane...
A sery faktycznie strasznie drogie ale to prawada ze z promocji jest do d....y.U nas idzie mnostwo sera,bo i czesto zapiekanki robimy...

Ja też już się zastanawiam nad spakowaniem Majce połowy zabawek bo jak ich wszystkie powyjmuje to płakać mi się chce bo oczywiście potem ja muszę to sprzątać i tak w kółko kilka razy w ciągu dnia

reklama
Asiulinka to i tak macie dobrze,bo zabawki mojej corki zawsze sa w naszym pokoju po rozwalane...
U mnie tez zabawki Macka sa w kazdym pokoju (mamy na szczescie tylko 3;-)). Dlatego sie wkurzam, bo niedosc, ze do jego pokoju sie nie da wejsc, to jeszcze w duzym pokoju balagan, ze glowa boli.
I codziennie sprzatam i codziennie efektow nie widac.:baffled:
A jak to bedzie jak do Macka dolaczy Grzes?

Do góry