reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wszystkie dziewczyny :-)No proszę straszyłam zimą a u nas dziś słońce świeci:shocked2::-pSzkoda tylko że poza tym zimnica jak nie wiem.
Pycha moja czasem ma podobne pomysły:tak: Czasem płatki śniadaniowe musi wysypać na wersalkę lub nawet na podłogę i tek je wyjada:szok:
Klavel niewiele moge pomóc bo moje dziecię takowych dolegliwości nie miewało Sproboj z samego rana podać jej na gazy w brzuszku Może espumisan:confused: Kładź maluszka na brzuszku Szorstka sucha skórka na policzka może świadczyć o alergii pokarmowej moja miała podobne Natłuszczaj policzki najlepiej parafina w płynie możesz też smarować Elidelem masc dość droga ale skuteczna. Jeśli malutka ma tylko szorstkie policzki to nie jest źle. Sprawdz czy nie ma zaczerwienieni w zgięciach pod kolankami i rączek ńic innego nie przychodzi mi do głowy

reklama
ja przed kompem, a moja ninia je płatki miodowe, ale jak???? :szok: ściagnęła kapciuszki i przykleja płatki do stópki i je z niej zjada :szok::-D:no:
:-D:-D:-D to takie słodkie że aż trudno sobie wyobrazic:rofl2: Ale dzieci mają pomysły:laugh2:
Klavell trudno coś doradzic:confused: Może faktycznie jakiś espunisan z rana i masaż brzusia:tak: A na drugi problem nie pomogę bo go nie znałam:baffled:
Kawusie idę robic. Komuś jeszcze?

DZien dobry u nas tez bardzo zimno wiatr taki ze:szok:. Zmienilam sobie posciel i bylam na zakupach jeszcze tylko sprzatanko i obiadek ale narazie Kuba usnal wiec korzystam;-).

KLAVELL na pierwszy problem tak jak dziewczyny pisaly moga tez byc kropelki infacol ( polecam sama stosowalam przy Kubusiowych bolach). Natomiast drugi to moze byc skaza bialkowa ( choc pewnosci nie mam) a jesli tak to dobrze robi kapiel w krochmalu i olejku oilatum na przemian raz tak raz tak - u nas zdalo egzamin:tak::tak:

ANIA bede malo orginalna ale powiem ze Dawidek sliczny:tak::tak::tak:
ASIULINKA biedny Macius - duzy buziaczek dla niego:tak:

PYCHA mala znalazla swietny sposob na zjedzenie sniadania;-):-D:-D

No i zapomnialam co jeszcze:zawstydzona/y: a SIKORECZKA ja sie pisze na kawe:tak:

buziam wszystkie...

ja juz nie marudze, ja sie po prostu przyzwyczajam do takiego stanu rzeczy z mikim.... przylazła wczoraj pani pediatra i powiedziała ze dziecka nie dokarmiam (pomimo i z przez 3,5 tygodnia przytył 1 kg od spadku wagi ze szpitala), babka kazała po karmieniu dac mu bebilon i patrzec ile wypije... a ze mój synek nie ma umiaru to wciągnał obie moje piersi i 80 ml bebilonu... a po godzinie tyle zwymiotował ze az sie za głowe złapalam... stanowczo uwazam ze moje mleko mu starcza i juz nie bede go dokarmiac, po prostu mały zaczął dokazywac przy karmieniu i nie najada sie juz przez 15 min tylko ssie przez godzine z przerwami, a jak go odstawie to sie drze... cwaniak mały...chce byc przy mamusi... płucka ma czyste i oskrzela tez, a czemu tak harczy to pediatra nie wie...
na szczescie mój mąz jak w kazdą niedziele raczy przebywac w domu, wiec pomoze mi troche z małym i w końcu poczytam co u Was
buziaki!!!

RENIFERKU wykorzystaj meza na maxa a ty wypocznij pozadnie - nalezy ci sie!:tak::tak: Dobrze ze maly chociaz zdrowy a ty sie trzymaj kochana:tak:

SIKORECZKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY SLUBU - WIELU JESZCZE WSPOLNYCH ROCZNIC I DUZO MILOSCI

kwiaty57.gif

Witajcie:-)u mnie tez slonko na przemian z chmurkami choc zapowiadli snieg,a najgorsze jest to ze ja nie mam butow na zime i jesli spadnie snieg to gwarantowane mam mokro w butach......:crazy:
Pycha no niezly sposob na jedzenie platkow:-D:-D:-D:-D
Wszystkim zycze udanego weekendu:tak::-):-):-):-):-):-)

Sikoreczka 100 lat z tym samym w milosci i szczesciu!
k91.gif

Podczytalam troszke na innych watkach i bede malej miedzy posilkami podawala ciepla przegotowana wade podobno pomaga i ulatwia prace jelit i raz dziennie herbatke koperkowa podaje tzn robie na niej mleko jak to nie pomoze to kupie espumisan i przy wieczornym karminiu podam pare kropelek

SIKORECZKO
Szczęśliwej podróży do kolejnych Jubileuszy!
Niech dobry los się kłania w pas ...
Sto lat, sto lat jeszcze raz!

... płucka ma czyste i oskrzela tez, a czemu tak harczy to pediatra nie wie...
U mnie bylo tak samo Polski lekarz u ktorego bylam twierdzil ze plucka i oskrzela czyste a Mala charczala...nie dalo mi to spokoju i poszlam do Ruskiej pani doktor ta natychmiast wyslala nas do szpitala co sie okazalo Hanifka miala KRZTUSIEC (koklusz) tydzien w szpitalu bylysmy a potem dwutygodniowa kuracja antybiotykiem w domu. juz wiecej nie bylam u tego polskiego lekarza i nie bede...mam nadzieje ze ta twoja pani doktor sie nie pomylila...

reklama
Dzien Doberek kochane:-):-)
Sikoreczko Dużo Miłości, Szczęscia i Pieniążków:-)
Kolejnych Cudownych Lat i Rocznic:-)
Pycha super sposób na jedzenie płatków;-);-)
Sewa kawał nieziemski;-)
Reniferku ach ci lekarze,
każdy ma inne zdanie a ty wiesz najlepij czy Miki się najada.Słuchaj swojej intuicji, dla Mikusia jesteś najlepszą mamą.
Ania mó Lolek też tempo miał niezłe, jak miał 3,5 miesiąca wszyscy mu dawali pół roku.
Klavell spróbuj kłaść Hanifke gołym brzuszkiem na swój goły brzuszek.Lolkowi to pomagało, tak jak suszenie suszarką przez pieluszke i delikatny masaż.
Iwonka ja buty zakupiłam w czwartek więc może padać śnieg:-)
Pogoda za oknem dziwna, raz słońce raz chmury ale zimno.Ide z M na zakupy
Pa, pa:-)

Do góry