reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Wiem troszke wiecej witaminek i bedzie ok zawsze w ciazy mam tak z tym ze teraz brdzo szybko spadło mi wszystko podejrzewam ze za długo karmiłam synka i organizm nie zdazył odpocząc a tu nowa niespodzianka ale bedzie dobrze. Najważniejsz ze dzidza ok
U mnie tez piekna pogoda od rana świeci słonko az sie chce zyc
Pozdrawiam

hej dziewczyny. Rany u was słońce?:shocked2:Ja też chcę:tak:Niebo mam tak sino bure że na pewno zaraz lunie:sorry:Ach ta jesień:no:
Ania 31 Pewnie masz rację karmienie a zaraz potem kolejna ciąża to mogło tak zadziałać najważniejsze że poza tym wszystko ok.:tak:
Iwonka nie bardzo cie zrozumiałam :lekarz nie jest pewny że jesteś w ciąży ( w czwartym m-cu można miec wątpliwoąci bo macica prawie wogóle nie powiekszona) czy nie jest pewny czy do niego wrócisz?
Sikoreczka mój podobnie robił. Puszczał Julce baje na komputerze a sam schodził na dół by obejrzeć telewizje i nie zamykał za soba barierek a był to czas kiedy Jula jeszcze nie umiała schodzic po schodach a jak miałam o to pretensje to zdziwiony: o co mi chodzi? on nasłuchiwał:blink::sorry: Taa pozostawię to bez komentsarza:sorry:
czarna masz już dwójkę maluchów jak dobrze kojarze to rok po roku no to się nie dziwię że póki co masz dość. Sama Julka potrafi dać mi w du..pę a co to bedzie z dwójką?
dzis na obiad robie bigos Tak mnie jakoś naszło .:tak:Poza tym stwierdziłam że poki jeszcze mogę to musze najeść się takich potraw bo jak urodzę i uda się karmić piersią to nadługi czas zapomnę o bigosie, fasolce po bretonsku, leczach kapustce zasmarzanej...Rany to już wiem co będę pichcić w najbliższym czasie:tak:

Dzień dobry!

U mnie dziś słoneczko.... wczoraj też było dosyć fajnie..... aż chce mi się żyć.
Witam nową mamę :tak: kolejną czarną ;-):tak::-D pogubimy się niedługo :-D Napisz nam cos więcej o sobie. Życzę Ci powodzenia w urzędach.

sikoreczka buziolki dla małej na wszystkie poobijanka.

Olak, Iwonka dobrze, że wizyty udane..... czekamy na wieści jak badania wyjdą:tak:

Ania31 pobierzesz więcej witaminek i będzie dobrze. Musi być... trzymam kciukasy za lepsze wyniki :tak:

Cloe ale mi smaku tym bigosem narobiłaś :-D:-D:-D chyba jutro też zrobię :tak:

Olak przykro mi że mąż stracił pracę...... ale z tego co piszesz to z całą pewnością sobie poradzi i jak znam życie to znajdzie pewnie coś lepszego..... A jak z Twoją magisterką. Dużo jeszcze zostało do napisania?

Buuu slonca juz nie ma a ja mam zamiar pranie wieszac na dworzu,mam nadziejenze nie bedzie padac.
Cloe w jakim 4 miesiacu? W 4 tygodniu:tak::-)W poprzedniej ciazy bylam pierwszy raz u gina jak bylam juz 2 miesiace w ciazy to gin powiedzial ze wyglada na to ze macica jest troche rozpulchniona co moze swiadczyc o ciazy:tak::-)dlatego nie zdziwilo mnie wczoraj ze on nie mogl odrazu bez badan stwierdzic miesiecznej ciazy

Iwonka, a mój jakoś wczoraj był w stanie potwierdzić - powiedział że faktycznie bardzo malutka ciąża ale jest ... :confused:

Sewa, no jeszcze trochę zostało do napisania.... a w środę muszę być u promotora :-( A tu klienci i praca "normalna" wali drzwiami i oknami, co moge to odrzucam...

Cloe, z Maksiem byłam w szpitalu 5 dób i pewnie z drugą dzidzią też by tak było (ze względu na konflikt grup krwi M i mojej Maks miał wysoką bilirubinę i miał fototerapię przez 3 doby, a wypuścili nas do domu trochę warunkowo). Z drugą dzidzią prawdopodobnie będzie to samo (zresztą to samo było z pierwszym synem męża bo jego eksia ma tę samą grupę krwi co ja). Nie liczę zatem na szybkie wyjście do domku :-(

Dziendobry cos ostatnoi maly wczesniej wstaje chyba przez ten katar.No ale jak zasnie kolo 13 to wpadne was poczytac i cosik wiecej napisze narazie spadam papa

IWONKA ja tez robie pranko bo po niedzieli tez ma byc brzydko piore reczniki i posciel :) a co do ciazy to ja bylam w 10 tygodniu jak bylo na usg pieknie widac niunie
wiec musisz chyba jeszcze troche poczekac :))):tak:
ANIA oby twoje wyniki szybko sie poprawily a bedziesz spokojniejsza :tak:

z mojego spaceru na razie nici po tato dzwonil ze wraca juz z pracy i nie ma kluczy mam czekac na niego a dziewczyny juz troche sie nudza co chwile cos innego musze wymyslac bo jedno co slysze od emi to ,,buty papa'' :-)

reklama
Adrianek odstawiony do przedszkola jeszcze trochę i kurs powrotny robię. Opowiadał po drodze że maja iśc na wycieczkę do biblioteki. Ciekawe czy mu się spodoba bo jak tak to czuję że codziennie tam będę zaglądac. Mam takiego małego molika ksiązkowego:-) byłam z Madzią na kontroli i już jest dobrze podejrzewane są zębolki i z tego katarek:confused: Mała waży teraz 9100 więc jest co nosic:laugh2:
Iwonka2006 Olak to chyba jest różnie z wykryciem ciąży przez gina. Mnie powiedział że dopiero koło 6 tyg jest w stanie coś orzec( ja byłam w 4) a przy badaniu stwierdził, że w sumie to jest już "wyczuwalna". Więc to wszystko względne jest.:happy:
Ania31 dużo zdrówka i poprawy wyników. ;-)
Cloe najedz się na zapas bo potem pościk:tak: Też bym bigos zjadła ale chyba zrobię dopiero na nasze urodzinki bo mi się teraz nie chce.
U nas też słonko nieśmiało przebija ale chłodno. A co do obiadku to ja dziś serwuję paprykaż z indyka.:-p
No i nie pamiętam czy miałam coś jeszcze napisac? A mała się drze więc mykam.

Do góry