reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej laseczki, chciałam się z Wami podzielić swoim smuteczkiem bo mój mąż dziś stracił pracę. Trafił mu się beznadziejny szef który zwolnił go bez względu na dobre wyniki ale go po prostu nie polubił :-( Jest mi tak okropnie smutno - M się tak angażował, codziennie do ciemnej nocy siedział przy pracy..... i co z tego :-:)-(
Idę na razie sobie popłakać i pobawić się z Maksiem. Buziaki.

reklama
Ania no właśnie co z tą twoją teściową ?:crazy:Albo o coś/ o kogoś zazdrosna albo to taka wredna jędza już z natury.:crazy:Jessu po takich postach to ja się cieszę że moja mieszka o 120 km ode mnie Widujemy się raz na jakiś czas i jest fajnie ale jakbyśmy miały mieszkać obok siebie:szok::szok: Ło matko to by było :szok::no: Śmiałam się kiedyś ze musiałabym wtedy sądownie ograniczyć kontakt z moim dzieckiem bo inaczej Julka straciłaby orientację kto jest jej mamą ;-)

Ona chyba jest tak wredna z natury, i jeszcze jak komuś ( mi ) dowala to z uśmiechem na twarzy :dry:

Ania ta twoja tesciowa to tak jak moja..... ostatnio obrazila sie na nas, bo wygonilismy ja z naszego domu (tzn. z gory). Ta wariatka jak tylko Igor zacznie plakac to leci do nas jak perszing zeby sprawdzic czy czasem mu krzywdy nie robimy:baffled::wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiele razy powtarzalismy zeby dala spokoj i nie przylazila w takiej sytuacji bo robi jeszcze gorzej, ale co tam mozna sobie gadac. No to sie doigrala...... jak tylko drzwi otworzyla to uslyszala ze ma wyjsc i koniec.
Ale jak sie obrazila ............... szkoda slow:baffled:

My wrocilismy z Castoramy i po drodze zatrzymalismy si ew obuwniczym, kupilam Igorkowi butki po domu bo juz ze wszytkich wyrosl. Ale tak swoja droga stwierdzilam ze mu strasznie szybko noga rosnie, nosi juz bucik o rozmiarze 24 wasze dzieci tez maja takie nozki duze? chyba ze to tylko mi sie wydaje ze jest duza;-)

No to Brawo dla Was, moja zawsze przychodzi jak jestem sama w domu tj. jak nie ma Mariusza, w poniedziałek ja usłyszała że samochód podjechał to odrazu wstała i do wyjścia, na to M do niej " a Ty co przychodzisz jak mnie nie ma" ale ona nic sobie z tego nie robi.

Witajcie kobietki:-)Widzę ze gwarno tu od rana:-D Zawsze mam co ponadrabiać:tak:A kiedyś bywałam tu pierwsza:baffled:Rany jak ja to robiłam:eek::-D
Ania 138 wspólczuję Ci tej teściowej ale mam nadzieję ze nie dajesz sobie wejść na głowę i też potrafisz jej coś odpalić za takie teksty:tak:Co za babsko:szok::no:

A ja idę do kuchni szykować ciasto na pierogi.:-)

Ja parę razy jej też coś tam powiedziałam, najbardziej to ją wk... jak się coś na synusia ukochanego mówi ale ona udaje że nie słyszy, robi się tylko czerwona i zmienia temat.

:-p:-p pierogi :-p:-p

Hej laseczki, chciałam się z Wami podzielić swoim smuteczkiem bo mój mąż dziś stracił pracę. Trafił mu się beznadziejny szef który zwolnił go bez względu na dobre wyniki ale go po prostu nie polubił :-( Jest mi tak okropnie smutno - M się tak angażował, codziennie do ciemnej nocy siedział przy pracy..... i co z tego :-:)-(
Idę na razie sobie popłakać i pobawić się z Maksiem. Buziaki.

:-:)-:)-( ale przykra sprawa, dobrze że Ty znalazłaś pracę, co za typ z tego szefa :no:. Trzymajcie się dzielnie.

Witam cieplutko! U nas było szaro-buro i mokro ale widzę że słonko przez chmurki przebija powolutku.
Adrianek w przedszkolu, mam nadzieje że dzis będzie ok. Nie pisałam wam ale mały trochę za bardzo przytulski jest. Przytula dzieci a że czasami robi to za mcno to one płaczą zdarza mu się kogoś wywrócic lub oberwac za to od niezadowolonego kolegi. Hm niby miła rzecz a tyle problemów. Trudno mu wytłumaczyc, że przytulanie czyli okazywanie swojej przjażni może dla kogoś byc niemiłe. Próbujemy my, próbuje jego pani i narazie bez skutków. Obiecałam dziś ngrodę za grzecznośc bo mi brakło pomysłów.
Madzia już lepiej, w nocy tylko raz płakała, ale od ząbków. Zbuntowałam się dzisiaj i nie wkładam jej do chodzika ani nie prowadzam. Ona już sama wstaje i potrafi ustac chwilke sama a do tego potrzebuje mnie. Nie podniesie się jak jej ręki nie podam więc doszłam do wniosku że czas zacząc samodzielnośc. Zosawiłam rozłożone łóżko żeby miała sie czego trzymac i posadziłam na podłodze. Pobawiła się i mnie woła a że nie pomogłam to wstała sama. Po kilku próbach zaczęła się nawet odwracac i puszczac w moją stronę. No proszę jak trzeba to potrafi.
Ania138 Agatka BB współczuje takich teściowych. Moja jest jak bryła lodu i zachowuje się jakby ją wogóle nie interesowało co z nami się dzieje, ale za to mama nadrbia wtykaniem nosa we wszystko.

Metoda z nagrodami u mnie też zawsze działa :tak:
Brawo dla Madzi!!!

Witajcie :-)
Ja dzisiaj mam wolne :tak::happy2:Wczoraj myslałam ze juz nie dam rady stac kręgosłup mnie tak nawalał ze :szok:Pierwszys raz miałam do czynienia z kasa i juz w drugi dzien pracy mnie posadzili na kasie i to na swoja odpowiedzialnośc czy bedzie manko czy nie oczywiście dali przy mnie innego doswiadczonego pracownika ktory mi wszystko tłumaczył ale i tak było ciężko i bardzo stresująco :-(Jak narazie grafik to nie mam zły i moge na spokojnie zawozic mała albo do tesciów albo do mojaj mamy ;-)Moze wkoncu naucze sie tego wszystkiego ;-)Trzymajcie za mnie kciuki Pozdrawiam papa Ide sprzatac i obiadek gotować :-)

czesc dziewczyny! wlasnie dzisiaj zaczynam przegode z wami :-) jeszcze nie bardzo moge polapac sie we wszystkim tutaj ale mysle ze powoli dojde do wprawy. Jestem mama 2 letniej Dominisi i rocznej Diany. Nie pracuje i siedze z dziewczynkami w domu. Mam nadzieje ze zaklimatyzuje sie tutaj i bedzie fajna zabawa. Pozdrawiam serdecznie wszystkie uzytkowniczki!

Witam nowa mamusie:-) teraz Czarne sie nam moga mylic;-):crazy::-D

OlaK okropny ten szef ale w dzisiejszych czasach nie jest latwo trafic na fajnego:baffled: jestem z wami pociesz M, napewno szybko znajdzie sobie lepsza parce.

Jusia
cos wiem na temat pracy na kasie:dry: na poczatku jest si eciezko polapac ale pozniej jak jzu sie wszytskieog nauczysz to bedzie luzik:tak:

AniaB az mi ciarki po plecach przeszly jak przeczytalam co twoje dzieciatko ci pwiedzialo:crazy::-D no ale tak to jest, moj M tez nie ogranicza przeklenstw, a ja go z tym strasznie gnebie (i zaraz z tego powodu sa klutnie:baffled:) bo jakos nie wyobrazam sobie slowa kur..... w ustach mojego dziecka:sorry2: chyba bym padla.....:crazy:

czesc dziewczyny! wlasnie dzisiaj zaczynam przegode z wami :-) jeszcze nie bardzo moge polapac sie we wszystkim tutaj ale mysle ze powoli dojde do wprawy. Jestem mama 2 letniej Dominisi i rocznej Diany. Nie pracuje i siedze z dziewczynkami w domu. Mam nadzieje ze zaklimatyzuje sie tutaj i bedzie fajna zabawa. Pozdrawiam serdecznie wszystkie uzytkowniczki!

Witaj z nami bedzie wesolo,kliknij sobie na ktorys suwaczek co ci sie podoba i zrob abysmy wiedzialy co i jak..W razie co sluze pomoca:)

OlaK
Przykro mi! A mowilas ze nie zle zarabial tam maz,i plany z budowa domu bede narazie odroczone rozumiem:eek:Mam nadzieje ze mezulek szybko znajdzie dobra prace bo dzieciaczek w drodze kolejny:tak:Trzymam kciuki za was!

Witam!!!
U nas dziś trochę chmur, troche słonka, ogólnie do bani taka pogoda...
A dodatkowo mój pies tzn suka dostała dziś @ i będę przez 3 tygodnia latać z mopem w ręku, jak babajaga normalnie:wściekła/y:

Iwonka2006- dywanik fajny, ale najbardziej to się chyba Vanesce spodobał?:-)

Ania138- ja też ostatnio tak sobie myślałam że drugiego porodu to się będe bała bardzie niż pierwszego, bo na pierwszy to jechałam na luzaka... ni ewiedziałm czym to pachnie;-), a teraz już wiadomo o co chodzi... ale ja miałam cc i teraz tez bym chciała taka planowaną... tzn jeszczew ciąży nie jestem ale tak sobie gdybam.... a Ty się martw na pewno poród będzie łatwy, szybki i przyjemny...
A tak w ogóle to niech Twoja teściowa częściej do Ciebie wpada z takimi tekstami to sama będzie Cię wiozła do szpitala, bo z takich nerwów zaczniesz przy niej rodzić...

Iwona.c- super usłyszeć ma-ma z ust swojego dziecka... GRATULUJE!!! Moj Kub acały czas nawija ma-ma ale chyba jeszcze bez zrozumienia:-(

Pycha- na krostki od zimna polecam zovirax, drogi jest ale super działa, mi kiedys robiły się bardzo często ale odkąd zaczęłam smarowac zoviraxem robią sie bardzo rzadko... tubka a właściwie tubeczka jest baaardzo malutka ale tez baaardzo wydajna... naprawde polecam...

OlaK- to smutna wiadomość i co Wy teraz zrobicie?

Jusia- dasz radę, wierze w to, na początku zawsze jest się cięzko wciągnąć ale potem złapiesz rytm i będzie już tylk lepiej

No a ja znowu bym zupke Kubusiwi spaliła he he... :-p:eek::tak::-D:szok:

Dziewczynki, na szczęści meżuś ma 6-miesięczny okres wypowiedzenia a potem jeszcze rok umowy o zakazie konkurencji też za przyzwoitą kasę.... Mam nadzieję że w tym czasie albo otworzymy własny interes albo znajdzie coś innego.
Najbardziej przykre jest to, że on w tę pracę wkładał całe serce i energię, i nie zostało to docenione :-( Staram się nie przeżywać za bardzo, ale cięzko :-(

reklama
A u nas wyszlo sloneczko i nawet sie cieplo zrobilo:-) odebralam Natalke ze szkoly teraz obiad gotuje i musze posprzatac bo po poludniu ide do szkoly na zebranie:baffled:

AGATKA i dobrze powiedzieliscie tesciowej:tak:

SIKORECZKA gratulacje dla Madzi dzielna dziewczynka:tak:

JUSIA napewno sobie poradzisz w pracy i przyzwyczaisz sie trzymam kciuki:tak:

OLA K bardzo mi przykro z powodu twojego meza:-( a swoja droga jak tak mozna dobrego pracownika zwolnic:baffled:

ELISABETH u ciebie to juz jakis rytual chyba z tym przypalaniem zupki:rofl2::rofl2:;-):laugh2::laugh2:

No i witam nowa mame - hej CZARNA pisz z nami tu zawsze sie duzo dzieje:tak::-)

Do góry