iwonka2006 - nie ma szczepionki przeciwko sepsie, bo sepsa to ciężkie zatrucie organizmu, które może być wywołane różnymi czynnikami, min. bakteriami takimi jak pneumokoki czy meningokoki. Nie sposób więc zaszczepić się na wszystko co może wywołać sepsę. A szczepionka, na którą teraz wszyscy się "rzucili" to właśnie przeciw meningokokom.
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
I jeszcze tu jeden temat wlasnie szczepien. noworodek.pl :: Zobacz temat - Szczepionka przeciwko posocznicy (sepsa)
Ja tez jak za trzy tygodnie bede szla na szczepienie to sie wszystkiego dowiem od pediatry na ten temat
Ja tez jak za trzy tygodnie bede szla na szczepienie to sie wszystkiego dowiem od pediatry na ten temat
K
kasiula matula
Gość
my wlaśnie tydzien temu bylismy na szczepieniu pneumokoki
pozniej idziemy na powtorzenie tez duzo sie tutaj o tym mowi ale slyszalam ze w pl te szczepienia sa płatne i nie tanie
pozniej idziemy na powtorzenie tez duzo sie tutaj o tym mowi ale slyszalam ze w pl te szczepienia sa płatne i nie tanie
E
Ewcia81
Gość
Witam wieczorem,bardzo wieczorem.
Normalnie dzisiaj miałam nawedzenie domu.
Jak przyszłą szwagierka koło 14,tak moja siostra o 15,a jak poszła szwagierkaa to przyszli znajomi.Także dopiero powszli znajomi i siostra poszła też.
Miałam dużo ludzi w domku,nie nudziłam się chociaż.
Teraz wyłączam komputerek i synek idzie lulu.
Dobranoc wszystkim.:-)
Normalnie dzisiaj miałam nawedzenie domu.
Jak przyszłą szwagierka koło 14,tak moja siostra o 15,a jak poszła szwagierkaa to przyszli znajomi.Także dopiero powszli znajomi i siostra poszła też.
Miałam dużo ludzi w domku,nie nudziłam się chociaż.
Teraz wyłączam komputerek i synek idzie lulu.
Dobranoc wszystkim.:-)
aga29
Fanka BB :)
Ewcia to zlot rodzinny mialas . Ja tez bym chciala, by moja rodzina mnie czesto odwiedzala, ale niestety 1100km to troche za daleko, by wpasc na podawedke ;-).
U mnie juz tez wszyscy spia, oprocz mnie, teraz moge troche odreagowac, bo ciagle syczalam na mojego meza
Mam nadzieje, ze jutro mi przejdzie
U mnie juz tez wszyscy spia, oprocz mnie, teraz moge troche odreagowac, bo ciagle syczalam na mojego meza
Mam nadzieje, ze jutro mi przejdzie
cloe
Fanka BB :)
hej, to babcia iwonki
Ups, strzeliłam gafę Obiecuję czytywać forum z większym zrozumieniem
Ewcia twój synek w kraciastym kombinezonku wygląda zupełnie jak Misia -koleżanka mojej córci. Misia mam nawet takie same sanki
Właśnie mój mąż zajrzał mi przez ramię by zobaczyć co ja tu wypisuję i stwierdził że zarzuciłam ci że ubierasz syna jak dziewczynkę
Otóż nie zarzucam. Na dowód tego oznajmiam że wszystkie ciuszki po mojej córci czekają schowane na strychu na drugiego potomka, bez względu czy będzie to chłopiec czy dziewczynka, co najwyżej przy chłopczyku zrezygnuję z bluzeczek w lalki i skarpetek z falbankami. Ubranka dziecięce są w większości unisex.
To tyle gwoli wyjaśnienia ( na wszelki wypadek żeby nie podpaść Ewci;-))
reklama
Wsatawac spiochy:-)
u mnie nocka ok mały przespał cała wiez zyc i nie umierac teraz oglada Teletubisie a ja sprawdzam co słychac na forum:-)
Cloe u mnie ubaranka tez czekaja w wszystko jedno czy bedzie dziewczynka czy chłopiec...no dla dziewczynki dokupi sie kika sukienek:-)
u mnie nocka ok mały przespał cała wiez zyc i nie umierac teraz oglada Teletubisie a ja sprawdzam co słychac na forum:-)
Cloe u mnie ubaranka tez czekaja w wszystko jedno czy bedzie dziewczynka czy chłopiec...no dla dziewczynki dokupi sie kika sukienek:-)
Podziel się: