reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Zuzia wspolczuje, ale moja chyba jest jeszcze gorsza i bije Twoja na glowe:wściekła/y:, ja sie z moja nie pierdziele, jak mi cos nie pasi to wale prosto z mostu i mi wisi, czy jeszcze sie odezwie, czy nie. :tak:
U nas trzeba zapisywac do przedszkola i zlobka przynajmniej z rok wczesniej zeby sie miejsce dostalo, my zapisalismy we wrzesniu, zeszlego roku, a od sierpnia mamy miejsce. Sa dwie grupy zlobkowe, po 10 dzieci w grupie i po trzy opiekunki w kazdej grupie. Najbardziej wkurzajace jest to, ze tutaj wiekszosc Niemek to takie Matki Polki:-D , jak mowie, ze maly pojdzie do zlobka, to patrza na mnie zdziwione twierdzac, ze one by tego nie zrobily, napewno wykorzystalyby cale 3 lata wychowawczego. Kazdy robi jak uwaza, ale ja tez mam potrzeby, tak jak i moje dziecko i staram sie wszystko pogodzic, a siedzenie w domu, to niestety nie moje powolanie:no:

reklama
Vici a Twoj maz jest Austriakiem, czy Polakiem? Moj jest Niemcem, wiec ja od razu po slubie automatycznie dostalam wize na czas nieokreslony lacznie z pozwoleniem na prace, rowniez na czas nieokreslony.:tak:

Aga moj mezus to Polak i dlatego czekac musze niestety.Pracuje tu od listopada 2004 i od 2005 jestem tu z nim.Pochodzimy z jednej miejscowosci i mieszkalismy 7 klatek od siebie.

Aga - nie przejmuj się innymi, najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona i spełniona. U nas panuje podobna opinia na temat żłobków, ale i tak chodzi tam mnóstwo dzieciaczków, więc opinie swoją drogą, a życie swoją;-). Moja Karolcia chętnie chodziła do żłobka, myślę, że Kubie też się spodoba. On bardzo lubi inne dzieci, a my akurat w rodzinie dużo maluchów nie mamy, więc nie ma się z kim bawić. A w żłobku dyrektorką jest moja znajoma, więc myślę, że nas przyjmie, nawet jak przyjdziemy się zapisać w kwietniu:-D.

To juz powazni stazem jestescie, nie ma co:tak: . Nam w tym roku minie 4 rocznica slubu, a jestesmy ze soba od 6 lat dopiero:tak: ;-) ;-) :-)

Aga - nie przejmuj się innymi, najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona i spełniona. U nas panuje podobna opinia na temat żłobków, ale i tak chodzi tam mnóstwo dzieciaczków, więc opinie swoją drogą, a życie swoją;-). Moja Karolcia chętnie chodziła do żłobka, myślę, że Kubie też się spodoba. On bardzo lubi inne dzieci, a my akurat w rodzinie dużo maluchów nie mamy, więc nie ma się z kim bawić. A w żłobku dyrektorką jest moja znajoma, więc myślę, że nas przyjmie, nawet jak przyjdziemy się zapisać w kwietniu:-D.
Zuzia mysle, ze klopotow z przyjeciem nie bedzie:tak: ;-) :-D. Eryk tez lubi dzieci, wiec mysle, ze tez bedzie zadowolony chodzac do zlobka, choc pewnie na poczatku bedzie zdumiony, czemu mama nie jest przy nim caly czas. Na poczatku gdzies kolo lipca bede pewnie musiala z nim chodzic i go zostawiac na troszke a pozniej stopniowo przedluzac czas, by sie mogl powoli przystosowywac do nowych okolicznosci.

reklama
Kunda, bo ten czas to naprawde przecieka przez palce:tak: ;-) Widze, ze same weteranki i dlugodystansowcy na forum:tak: ;-) ;-) :-)

Do góry